Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

WI777 pudło , linki są pobierane dla całej domeny a nie dla pod stron na domenach tzn ze twój link ma szanse się ukazać na indexie jak i na 50 tysięcznej stronie site i nie ma nic do rzeczy że przybywa mnóstwo pod stron które są oglądane raz na 6mc bo inedex takiej domeny i tak jest ogądany codziennie przez bota

Sugeruje wam zrobic mały test który wam dużo powie, wystawic 3 linki o sile 5000 , 1000, i np 20pkt i wnioski wyciągnąc po tygodniu

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A co mają odwiedziny do liczby pobrań ???? System i tak wymusza na domenie pobranie nowych linków co określony czas.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Xann, zdaje się, że mi się ciągle mylą pobrania wyświetlane w panelu z liczbą wyświetlanych linków. Miałem na myśli wyświetlanie linków a tym samym szansę zindeksowanie przez wyszukiwarki, czyli wraz ze wzrostem ilości rzadko odwiedzanych stron ta szansa maleje, a tym samym skuteczność. Związek pomiędzy pobraniami a liczbą wyświetlanych linków również istnieje, nieprawdaż?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Za widze jedna pozytywna prawidlowosc sypiac linki na te sama domene, ale nie do konca na poszczegolne podstrony czy tez podkatalogi lub domeny uzyskujemy ladny efekt chodz tez nie do konca gdyz G. momentami gubi sie w strukturze strony nawet gdy mapujemy strone.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

W dużym uproszczeniu sprawa wygląda w ten sposób:

Mamy ~ 3000 domen w systemie

Zakładamy, że Twój link zostanie pobrany w ciągu miesiąca 5000 razy (bez problemu przy 5k pktów)

Zakładamy, że google pamięta linki przez 1 miesiąc.

W ciągu miesiąca dostajesz linka z każdej domeny w systemie, a google je pamięta.

Dalej chyba nie trzeba tłumaczyć :)

EDIT: Dane są szacunkowe, aby zobrazować działanie systemu.

Dodam jeszcze, że nawet, gdyby ilość pobrań spadła dwu-trzykrotnie to i tak efekt będzie podobny, może minimalnie wydłużony w czaie.

Na zmniejszającą się ilość pobrań ma wpływ stabilizacja systemu, nowy user bawi testuje system dodaje usuwa domeny , często też kombinuje a za każdym razem są pobierane linki wiec niejednokrotnie z takiej zabawy nakręci dużo pobrań, obecnie zabaw, kombinacji jest mniej czyli system rozdaje linki "stabilnie". Wiadomo że wraz z wzrostem systemu ilość wydawanych linków będzie różna ale wzrost użytkowników to tez wzrost domen w systemie jeżeli proporcje zostaną zachowane system będzie działał poprawnie

Marketing internetowy dla firm

noone: opowiadasz glupoty w tym momencie! takie ograniczenie nikomu nie zaszkodzi, a jedynie usprawni bo nie bedzie skrajnosci gdzie za ta sama ilosc punktow raz dostaniemy np przyklad: 100 wyswietlen, a na drugi dzien tylko 40. Wlaczanie i wylaczeni linkow nie jest dobre dla samego systemu takie niewielkie ograniczenie napewno pomoglo by rozwiazac pare problemow.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Saint, 2 posty wyżej zobrazowałem (mam nadzieję jasno :) ), że nawet, jeśli jednego dnia Twoja strona zostanie mniej razy pobrana, to i tak google nie się nie zorientuje, to jest system rotacyjny :)

Co do nadużyć, wobraź sobie, że user zakłada 100 kont, wrzuca do pierwszego domeny, ustawia linki, usuwa domeny i idzie do następnego konta itd. ...

Zakładamy, że Twój link zostanie pobrany w ciągu miesiąca 5000 razy (bez problemu przy 5k pktów)

Admini to potwierdzają?

A więc mając 5000 punktów można liczyć na 160 pobrań na 1 dzień.

Ja na nowe frazy w sumie dałem około 500pnk co powinno mi zapewnić 16 pobrań dziennie.

I tak faktycznie było wcześniej. Mniej więcej mi się to zgadzało. Ale jak napisałem wcześniej coś ostatnio system nie działa tak jak kiedyś, bo od tygodnia mam 0 pobrań na nowe frazy.

.

10. ***

dodano: 21.06.2007 ***

5,492 309

Wyjaśniam:

10 - id linka

dodano - 21.06 (czwatrek wieczorem)

5,492 - ilość punktów przydzielona frazie

309 - pobrań

IMHO wszystko ok :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności