Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

m więcej domen a mniej stron tym lepiej dla sytemu , lepiej miec zaplecze na 100 domenach z site 5 niż na jednej z site 5000

tak racje pod jednym warunkiem na kazdej z tych 100 domen wyświetla sie moj link

przy rotacji jest troche inaczej - jak dobrze pamietam paczka zawiera 250 linków i pobierana jest raz na 24 H czyli aby wszystkie linki sie wyswietliły robotom np google teoretycznie musi na nia wejsc 50 botów na 25 h na strone z site 10, jesli system dla domeny z site 5000 i z site 10 losuje taka samą paczke - 250 linków to osobiscie wole miec linka w rotacji na domenie site 5000 - mam wieksze prawdopodobieństwo wyświetlenia mojego linka gdyż przynajmniej teoretycznie botów powinno tam byc wiecej, gdyż maja wiecej stron do sprawdzenia i tym samym musi byc lepiej podlinkowana aby takie site załapać

fakt wszystko zalezy ile botów chodzi po stronie - ja patrze głównie pod google, ale wiem ze ty XANN nie, ale wiadomo każdy pozycjonuje pod rozną przeglądarkę :P

i jesli to miało by przedłożyć się na skuteczność systemu to ilośc losowanych linków w paczce musiała by byc zależna od średniej ilosci botów chodzących na stronie aby była szansa wyświetlenia danego linku inaczej może się okazać ze mój link nie wyświetli sie nigdy botowi google a tych małych stronach

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Patrząc statystycznie na 100 domen z sitem 5 i 1 domenę z sitem 100k, jakie mamy szanse, aby nasz link, który znajdzie się w paczce został wyświetlony podczas wizyty bota? Nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć...

No ale ok, jeśli taki jest cel systemu od jutra stawiam małe stronki...

Pozdr

ja tak jeszcze odnośnie opłacalności. Na forum eweba xann mi wytłumaczył że oznaczenie pr>0 jest równoważne temu że bonus jest już naliczany od pr równemu 0 a nie jak myślałem od pr większego od zera. Zmienia to trochę postać rzeczy co do domen głównych i ich opłacalności pchania do systemu jednak i tak Gdyby chcieć pchać do systemu tylko domeny główne i wyciąć subdomeny to człowiek nie zarobi na ich utrzymanie. To tak gdyby komuś przyszło do głowy coś takiego zrobić kiedys za jakiś czas ;]

Tak odnosząc się do wypowiedzi to niestety musi być zachowana granica między opłacalnością a jakością bo inaczej to lipa.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Gdyby chcieć pchać do systemu tylko domeny główne i wyciąć subdomeny to człowiek nie zarobi na ich utrzymanie. To tak gdyby komuś przyszło do głowy coś takiego zrobić kiedys za jakiś czas ;]

Ja zaryzykuje :) Mam pewien pomysł jak na tym zarobić :D Zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Zresztą należy pamiętać że subdomeny można również spożytkować do celów SEO :D

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

tomek a czy ty w ogóle czytasz co ja piszę ? Napisałem jak wół że gdyby chciał je ktoś ciąć za jakiś czas a ty mi piszesz co jest obecnie ehhh.

[edycja] Michał można tylko ja bardziej myślę o tych co tylko punkty sprzedają a tych jest bardzo dużo więc jakby zabrali swoje graty z systemu bo przestało by to być dla nich opłacalne straciłby system i osoby co linkiują w nim.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

gielo, przede wszystkim trzeba umieć się dostosować do panujących reguł :)

Ja osobiście obecnie nie sprzedaje punktów w e-weblinku w sumie tylko przez to że kiedyś było wielkie przejście na Yahoo więc rozumiem o czym mówisz :D Swoją drogą nie sądze aby ludzie masowo zaczeli zabierać swoje "zabawki" z systemu :D

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

No zobaczymy jak będzie, czas wszystko zweryfikuje :)

Gdyby chcieć pchać do systemu tylko domeny główne i wyciąć subdomeny to człowiek nie zarobi na ich utrzymanie. To tak gdyby komuś przyszło do głowy coś takiego zrobić kiedys za jakiś czas ;]

Dajesz domeny główne do eweblinka, a subdomeny do konkurencji. Może o to chodzi Xannowi? Ranga systemu rośnie (?).

Co do PR>0 to jest jasne jak słońce, więc tłumaczenia, że obejmuje również PR=0 jest z tym sprzeczne. Pytanie, która wersja okaże się prawdziwa i znajdzie swój zapis w regulaminie? To jest w sumie prosta sprawa, która ma swój precyzyjny zapis w matematyce (tej powszechnie nauczanej w szkołach podstawowych).

Eksperyment Discover.pl

Jeszcze raz powtórzę wszystko od nowa:

Pod koniec roku system zaczął obniżać punkty za linki wychodzące - tutaj dążymy do polityki żeby każdy system miał swoje własne zaplecze, trzymanie wszystkich domenę w wszystkich systemach jest bezsensu bo faktycznie tworzą się wówczas "tzw farmy linków"

Ta polityka doprowadziła obecnie do takiej statystki:

< 4 Wy = 28k domen

< 9 Wy = 12k domen

> 10 Wy= 21k domen

Kolejna sprawa to stopniowy proces otrzymywania maksymalnej ilości punktów z domenę obecnie 100k w najbliższej przyszłości:

1- stycznia - 90k

1- lutego - 80k

1- marca - 70k

1- kwietnia - 60k

1- maja - 50k

Z braku tego że do systemu nie opłaciło się dodawać małych stron system w zaden sposób tego nie nagradzał wiec doszedł jeszcze jeden bonus bonus za małe site

Czy obecnie system posiada 4 bonusy

1. Bonus 1000pkt dla małych stron w domenie głównej posiadających od 5 do 100 zaindeksowanych stron w Google oraz nie więcej niż 100 zaindeksowanych stron w Yahoo.

2. Bonus 1000pkt za domenę główną posiadającą PageRank większy od zera (wliczając w to domeny regionalne oraz funkcjonalne).

3. Bonus za PageRank gdzie wartość PageRank mnożymy razy 1000pkt.

4. Bonus za linki wychodzące dzięki któremu możemy zyskać do 30% dodatkowych punktów. Dokładne wartości linków wychodzących znaleźć można w regulaminie systemu (Rozdz. II, pkt. 3).

Można otrzymać każdy z osobna lub wszystkie razem jeżeli spełni się określone warunki

Tak wiec widzicie że jedynie co sie zmieniło w systemie to proces wycinania innych systemów i doszedł bonus za maluchy, duże krowy nadal są takie jak były nikt oprócz gogole ich nie rusza

I finalna spawa to juz tak prywatnie poza oficjalnym statnowiskiem, może powiecie (wymyślicie) jak oceniać strony zwłaszcza te duże krowy jak gooogle wyłączy wartość przy site bo jeszcze nie usłyszałem propozycji a jak to zrobi to faktycznie będziecie mogli się przenieść do konkurencji adwords i zarabiac na reklamach google

Marketing internetowy dla firm

I finalna spawa to juz tak prywatnie poza oficjalnym statnowiskiem, może powiecie (wymyślicie) jak oceniać strony zwłaszcza te duże krowy jak gooogle wyłączy wartość przy site bo jeszcze nie usłyszałem propozycji a jak to zrobi to faktycznie będziecie mogli się przenieść do konkurencji adwords i zarabiac na reklamach google

pierwszy pomysł na szybko przed druga kawa (dlatgo nie mowie ze jest idealny):

umieszcznie na stronie przez skrypt poza linkami również "unikalnego identyfikatora" danej strony np dnf33nkwdn432nced czyli unikalnego słowa nie wystepującego w google.

ilosc stron zaindexowanych w google bedzie okreslana na podstawie tego ile google "znalazło" stron z danym identyfikatorem (jezeli oczywiscie i tej informacji google ni skasuje)

niby działa ale sa tez problemy:

1. zaokrąglenie przez google czyli

np. Wyniki 1 - 10 spośród około 50000 dla zapytania dnf33nkwdn432nced - ale lepsza wartość zaokrąglona niz nic

2. możliwość manipulacji przez "sprytniejszych userów" czyli umieszczanie identyfikatora jednej domeny na wielu domenach i nabijanie punktów w ten sposób. trzeba by sprawdzac czy w wynikach na słowo dnf33nkwdn432nced nie pojawiaja sie inne domeny poza tą jedną i ewentulanie karac/banowac tych co sie nieładnie bawią

oczywiscie jak juz mowilem to tylko pomysł na szybko przed kawa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności