Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

...

I tylko tyle? Tylko zmiana posiadanych punktów? W tym przypadku serwis wyświetla linki na bezwartościowych, niezaindeksowanych podstronach.

No co ty piszesz ? Znasz zasade działania systemów rotacyjnych ? widac że nie. Spróbuj się dowiedzieć na jakich stronach wyświetlają linki systemy rotacyjne

Teraz to ja Ciebie nie rozumiem :jezyk1:

Otóż systemy wymiany, eweblink również, wyświetlają linki również na niezaindeksowanych stronach. Kiepsko zaindeksowana strona wyświetla je bez efektu. Dostaje sie co prawda mało punktów, ale "rozwadnia" się system. Jeżeli nadal uważasz kopię dmoz z site 129 za wartościową stronę to ja wymiękam. Niech ten site jeszcze spadnie to zgarnie bonusa. :)

Proszę Cie napisz mi dokladnie o co tobie chodzi z tymi duzymi stronami bo przyznaje ze się pogubiłem :D

Jaśniej już nie mogę, zresztą ile razy można to samo pisać. Takie teksty z Twojej strony to unikanie rzeczowej dyskusji. Niemniej jeżeli masz problemy ze zrozumieniem poproś współpracowników o pomoc. A ja dam Ci szansę - na początek napisz czego nie rozumiesz z poniższego tekstu

Duże wyindeksowane strony z bonusem za mały site to parodia systemu, na rzeczywiście małych z kolei nie będziesz miał gdzie wyświetlić linków. Jeżeli nadal nie rozumiesz czym to grozi to wyobraź sobie skrajny przypadek, że te 61000 stron w systemie to strony-wizytówki mające tylko jedna fizyczną podstronę. Pięć linków*61000 stron to 305000 możliwych miejsc do wyświetlania. Promowanych jest 115000 linków, czyli każdy link ma statystyczną szansę wyświetlić się trzy razy.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rzucacie teoriami , a może jakieś konkrety ?

Google: 17,500 / Yahoo: (-149) 63,176 / BL: (-170) 30,797 / PR: 0 / Out: 3 (30%) 54,337 pkt

Więc teorie że się nie da są kant d....y potłuc i nieprawdziwe. Jednak trzeba te strony linkować bo co jest warta nie podlinkowana strona z 200k zaindeksowanym site ? i jeszcze oparta o dmoza czy wikipedie ?

Tyle jeśli chodzi o sam site i fakty. Jednak dalej twierdzę że strony tak między 200-4k na głównych domenach są mocno niedoceniane.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Otóż systemy wymiany, eweblink również, wyświetlają linki również na niezaindeksowanych stronach. Kiepsko zaindeksowana strona wyświetla je bez efektu. Dostaje sie co prawda mało punktów, ale "rozwadnia" się system. Jeżeli nadal uważasz kopię dmoz z site 129 za wartościową stronę to ja wymiękam. Niech ten site jeszcze spadnie to zgarnie bonusa. :)

bez wzgledu na to czy strona jest zaidexowan czy nie wyświetla się linki w wszsykich systemach

jedynie co możesz to regulujesz punktami za zdobtyt site

tak nadal uważam ze wordpress z 129 stronami jest wartosciową stroną ba jest o wiele wartościowszą od bazy piosnek co ma 300k site

Duże wyindeksowane strony z bonusem za mały site to parodia systemu, na rzeczywiście małych z kolei nie będziesz miał gdzie wyświetlić linków.

przecież twój poniższy przykład pokazuje ze mamy trzykrotny zapas miejsc na wyświetlnie linka

Pięć linków*61000 stron to 305000 możliwych miejsc do wyświetlania. Promowanych jest 115000 linków, czyli każdy link ma statystyczną szansę wyświetlić się trzy razy.

Jednak nie musisz się martwić, systemy rotacyjne dzialają inaczej niż to sobie wyborarzasz. Jeżeli zrozumiesz zasadę działania i wyswietlania linków w naszym systemie to zauważysz ze mamy zapas 250 razy wiekszy od tego ktory ty opisujesz

Tyle jeśli chodzi o sam site i fakty. Jednak dalej twierdzę że strony tak między 200-4k na głównych domenach są mocno niedoceniane.

przyjęliśmy warowność 5-100 kierując się stronami robionymi pod zaplecze, bo takie chcemy pochłonąć do systemu, nie twierdzę ze strona site 200 czy 300 jest mniej warta poprostu musieliśmy na poczatku przyjąc jakieś parametry i padło na 5-100 byc moze w przyszłosci zwikszymy to 100 do 1000 ale nie wiem czekamy obecnie na nowe google potem zobaczmy

Marketing internetowy dla firm

tak nadal uważam ze wordpress z 129 stronami jest wartosciową stroną ba jest o wiele wartościowszą od bazy piosnek co ma 300k site

Tylko, że Yeden pisze(chyba) o tym, że ludzie będą dodawali byle jakie śmietniki i słabo je będą linkowali żeby zmieścić się w limicie, a nie o tym, że będą dodawać małe stronki.

lords zapewniam ciebie że dobre podlinkowanie ci da więcej punktów niż pchanie słabo podlinkowanego śmietnika aby miał do 100 podstron zaindeksowane. Spójrz proszę na to co podałem dosłownie kilka topików wyżej. Mam też strony gdzie dla stu kilku podstron w google na subdomenach mam po 10k pkt.

eweblink to nie tylko system dla sprzedaży punktów i są tez tacy co je kupują nie po to aby dać ci zarobić lecz aby mieć z tego jakąś korzyść.

Z tego co zrozumiałem to za małe strony na domenach głównych będziesz miał dodatkowy bonus i za strony z wysokim site dalej będą naliczane pkty do jakiejś tam wartości w zaindeksowanym site (to nie jest do 100 podstron). Chyba że google przestanie ten parametr w ogóle pokazywać więc logicznym jest że wszystkie systemy, nie tylko eweblink przestaną opierać o niego wyliczenia pktów bo najzwyczajniej nie będą w stanie tego robić.

Kolejna porcja przeliczeń. Obecnie o ile się nic nie zmieniło a jak kiedyś wspominał xann i o ile ja czegoś nie pokręciłem to były pchane na stronę paczki z linkami bodajże w ilości 200 szt. Te linki losowo potem wyświetlały się na podstronach. Gdyby nawet obecnie były w systemie tylko strony z site 5-100. Z uśrednieniem do 50 podstron to i tak z takiej paczki wyświetliły by się wszystkie linki. Jednak jak myślicie czy bardziej prawdopodobne jest, że bot google odwiedzi po kilka razy podstrony w ciągu doby dmoza gówniano podlinkowanego czy może jakąś dobrze podlinkowaną stronę z 50 podstronami ? czy nawet 100 podstronami ?

Czym więcej takich nisko sitowych stron będzie w systemie tym lepiej będzie dla linkujących w tym systemie. Jak to wspominał xann. Lepiej mieć linka na 100 stronach niż 100 linków na jednej dużej stronie. Bonus za główną domenę jak sądzę ma dodatkowo zmobilizować użytkowników do stawiania na nim stron, jednak według , mnie jest on zbyt niski. Powinien być wyższy a dodatkowy bonus powinien być też dla niskositowych stron na subdomenach bo te też są bardziej wartościowe niż kobyły w stylu dmoza czy tekstów piosenek, jednak stawianie ich jest nieopłacalne. Także jak wspomniałem mniejszy ale jednak bonus dla stron 100-2k podstron powiedzmy.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

przecież twój poniższy przykład pokazuje ze mamy trzykrotny zapas miejsc na wyświetlnie linka
Pięć linków*61000 stron to 305000 możliwych miejsc do wyświetlania. Promowanych jest 115000 linków, czyli każdy link ma statystyczną szansę wyświetlić się trzy razy.

Ty chyba jednak rzeczywiści nie rozumiesz o co mi chodzi. Trzykrotny zapas? Linkowanie statystycznego linka na trzech podstronach to sukces? Jaką frazę chciałbyś podlinkować w ten sposób? :jezyk1:

Jednak nie musisz się martwić, systemy rotacyjne dzialają inaczej niż to sobie wyborarzasz. Jeżeli zrozumiesz zasadę działania i wyswietlania linków w naszym systemie to zauważysz ze mamy zapas 250 razy wiekszy od tego ktory ty opisujesz

Zrobię 100 wizytówek dodam je do WebTools i jestem niepokonany. :)

============

Jeszcze raz

1. Bonus za site 5-100 to nie jest promocja małych stron, tylko stron z małym site. Czas to wreszcie zrozumieć i przestać przeinaczać moje słowa.

2. Ja również uważam, że małe strony są bardzo dobre dla systemu, ale po przekroczeniu site=100 tracimy bonus, który nadrobimy dopiero po mocnym przekroczeniu site=1000. A to jest równoznaczne z karą dla stron site=100-1000 i równoznaczne z poważnym niedoszacowaniem stron z site 1000-2000.

3. Linkowanie dużych stron prowadzi zazwyczaj do site>100, ale w tak dużym systemie zdarzy się, że strony duże, mimo naszych najlepszych chęci, nie zaindeksują się jak trzeba i i na dodatek dostana bonusa.

I jeszcze to

Lepiej mieć linka na 100 stronach niż 100 linków na jednej dużej stronie.

Też tak uważam. To przecież oczywiste. Dobrze byłobu jednak, zeby system robił to bez zwracania uwagi na wielkość strony. Jeszcze trochę a zacznę podejrzewać, ze eweblink daje danego linka na stronę (serwis) tyle razy ile się da zamiast go rozrzucić po całym systemie.

Eksperyment Discover.pl

Rzucacie teoriami , a może jakieś konkrety ?

Google: 17,500 / Yahoo: (-149) 63,176 / BL: (-170) 30,797 / PR: 0 / Out: 3 (30%) 54,337 pkt

Więc teorie że się nie da są kant d....y potłuc i nieprawdziwe. Jednak trzeba te strony linkować bo co jest warta nie podlinkowana strona z 200k zaindeksowanym site ? i jeszcze oparta o dmoza czy wikipedie ?

No można dostać trochę punktów, np u mnie:

Google: 741 / Yahoo: 118,163 / BL: 34,579 / PR: 2 / Out: 1 (30%) -> 78,677 pkt.

Szkoda tylko, że w google.com site 741, a w google.pl mam ponad 150`000.

No ale co począć...

logo-stat4seo-blue-small.png

Ja się tylko zastanawiam, po co to zaangażowanie w system Xana, to jego podwórko i jak nie chcesz się na nim bawić idź na inne lub zbuduj własne. Proste prawda ?

Już to wyjaśniałem. Ty się nie zastanawiaj, tylko poczytaj wątek. Proste?

Eksperyment Discover.pl

A ja już pisałem co sądzę o takim podejściu.

Wątek jest o systemie a wy atakujecie osobę Xana, nikogo nie bronię ale to prymitywne zagranie, które mi się nie podoba i o tym piszę. Proste ?

mela masz rację, pisałem już też i o tym mi spadły punkty 2krotnie dzięĸi temu że ewblink dla polskich stron bierze wartości z chińskiego google ;) (czyt. angielskiego), a tam google wycięło więĸszość site. Jednak nie tylko mi a każdemu tak się stało więc spadła też i wartość progowa linka.

Więc teoretyzując jak site spadł w systemie z 400 mln do 130 mln to jest to 3 krotnie więc jeśli miałeś 150k pkt i za to linkowałeś strony to jeżeli w wyniku spadku site poleciało ci 50% pkt to teoretycznie za te 75k co ci zostało powinieneś mieć tyle samo pobrań co wcześniej przy 150k.

Oczywiście nie sam site wpływa na punkty ale także ilość zaindeksowana w yahoo i ilość bl więc zyskali ci co dbali o te parametry a nie tylko produkowali setki bezwartościowych stron prawie w ogóle nie linkowanych, a stracili ci co takie śmietniki tworzyli.

Ja się tylko zastanawiam, po co to zaangażowanie w system Xana, to jego podwórko i jak nie chcesz się na nim bawić idź na inne lub zbuduj własne. Proste prawda ?

Po co Ci boisko, jeśli nie będziesz miał z kim na nim pograć?

Przemyśl jeszcze czym jest "Forum" i do czego służy. Skoro razem gramy u Xann'a, to chyba normalne, że dyskutujemy o regułach gry... Nikt nikogo nie atakuje.

Proste?

A ja już pisałem co sądzę o takim podejściu.

Wątek jest o systemie a wy atakujecie osobę Xana, nikogo nie bronię ale to prymitywne zagranie, które mi się nie podoba i o tym piszę. Proste ?

W którym miejscu atakuję Xanna lub jego osobę? Masz coś do powiedzenia na temat ewblinka, to pisz, a jeśli nie, to nie zawracaj głowy.

Na tym bym w zasadzie skończył, ale użyłeś zwrotu "prymitywne zagranie" i aż mnie kusi żeby powiedzieć "spadaj" albo jeszcze gorzej. Ale nie powiem. ;)

Eksperyment Discover.pl

nie mozna znaleść uniwersalnego przelicznika bo zawsze znajdzie się ktoś komu się nie spodoba, chodzi o znalezienie środka którego akceptuje większość

Ja bym wolał środek który wycenia faktycznie strony pod względem ich wartości dla pozycjonera w stosunku do innych stron, a nie szukał kompromisu. Jeśli większość, wypowiadających się to handlarze to im zależy nie na tym aby system był bardziej skuteczny ale by jak najwięcej na nim zarobili a to się źle odbije na tych dla których system rzeczywiście powstał czyli dla osób linkujących w nim swoje strony.

Dla stawiaczy na szybko wiki i dmozów proponuje od razu zmienić system, ja i inni zainteresowani wcale nie będziemy płakać jak zabierzecie swoje śmieci które tylko zaniżają skuteczność tego systemu. Jak znajdziecie klientów na swoje punkty w innych systemach z takimi stronami jeszcze lepiej bo takie linki z tych stron są praktycznie bez wartości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności