Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Troche to niepokojace ze osoba ktora ma duzo punktow np. 0,5 mln moze przeznaczyc je na konkurencyjna domene i zalatwic jej bardzo szybko filtr w ten sposob to moznaby pozbyc sie wiekszosc konkurencji z top10 i pozniej spokojnie pozycjonowac swoja strone czy system w przyszlosci bedzie sie staral zaradzic tego typu praktykom ktore obecnie chyba nie sa popularne ale konkurencja jest coraz wieksza wiec metody moga sie zmienic...

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Troche to niepokojace ze osoba ktora ma duzo punktow np. 0,5 mln moze przeznaczyc je na konkurencyjna domene i zalatwic jej bardzo szybko filtr w ten sposob to moznaby pozbyc sie wiekszosc konkurencji z top10 i pozniej spokojnie pozycjonowac swoja strone czy system w przyszlosci bedzie sie staral zaradzic tego typu praktykom ktore obecnie chyba nie sa popularne ale konkurencja jest coraz wieksza wiec metody moga sie zmienic...

Nie. Filtr zostanie nałożony jeśli nie są różnicowane anchory i domena jest nowa. Wiadomo, że coraz trudniej pozycjonuje się nowe domeny (a może to stare domeny dostały dodatkowy bonus) więc zanim zorientujesz się, że domena wchodzi do top 10 to dopalenie pewnie tylko pomoże a nie zaszkodzi. Zatem nie widzę problemu i możliwości koszenia konkurencji.

Nie może.

Wyjątkowo na fraze "wypas owiec w bieszczadach" może udałoby się wpędzić w filtr i to może.

wcale to nie jest trudne przy systemie e-weblink, świeżej domenie i nie zróżnicowaniu anchorów. Wiem bo przetestowałem.

Hmm to ja powiem tak:

@drawaclub - nikt nie broni Tobie wyprodukować 0,5 mlna punktów i testować. Poza tym każde narzędzie może zostać użyte do "dobrych" i "złych" celów - przykładem dynamit Noblowski czy technologia rozszczepienia jądra atomu i pozyskiwania energii :yahoo:

@szook - nie każdy właściciel godzi się na dostęp pozycjonera do ftp.

@°K° to tylko kwestia ilości punktów i linków przyłożonych na domenę w odpowiednio krótkim czasie. Oczywiście nie mówię tutaj o sejm.gov.pl czy allegro, ale top10 na "wypas..." spokojnie :)

@kadzielawski niestety na własnej skórze przekonałem się, że różnicowanie anchorów przy zbyt dużych ilościach nie pomaga :)

Dodam jeszcze, że domena wpędzona w filtr dzisiaj przez przepalenie wróci za 2-3 miesiące na swoje miejsce albo wyżej, a wtedy niewiele będzie mogło jej zaszkodzić, więc nie jest to na dłuższą metę dobry "sposób" na pozycjonowanie :) Pomijam aspekty moralne ;)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Dodam jeszcze, że domena wpędzona w filtr dzisiaj przez przepalenie wróci za 2-3 miesiące na swoje miejsce albo wyżej, a wtedy niewiele będzie mogło jej zaszkodzić, więc nie jest to na dłuższą metę dobry "sposób" na pozycjonowanie :yahoo: Pomijam aspekty moralne :)

Zastanawia mnie powtarzanie w kółko tej opinii. Jeżeli tak jest faktycznie, że strona po wyjściu z filtra jest nie do ruszenia i w dodatku na lepszych pozycjach niż przed filtrem, to każdy powinien ta robić. Wprowadzić najpierw stronkę w TOP10, dopier.... linków we wszystkich systemach i za 3 m-ce już spokojnie patrzeć jak konkurencja szaleje.

nie zawsze wraca na lepsze pozycje - dlatego mało kto stosuje, po drugie filtr może trwać dłużej niż 3 miesiace - nawet do roku czasu, a mam jedną co po 13 miesiącach jeszcze nie wyszła z filtra

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Nie przesadzajcie z ta skutecznością e-Weblinka. Mam stronę, która w Link Vault ma nieco ponad 20k voltów, mogę mieć z tego ok. 30k linków i wypozycjonować kilka mocnych fraz i sporo słabszych. Wiem, bo to zrobiłem. A w e-weblinku co mogę z tego mieć? 30-40k punktów, a niech i 50 k. Na ile to starczy? Na jedną mocna frazę? System jest rozwodniony przez spamiarki z ogromną ilością site i staje się coraz mniej skuteczny. Jak nie będzie ograniczenia do max 50k za stronę to skuteczność będzie nadal spadać.

Eksperyment Discover.pl

nie zawsze wraca na lepsze pozycje - dlatego mało kto stosuje, po drugie filtr może trwać dłużej niż 3 miesiace - nawet do roku czasu, a mam jedną co po 13 miesiącach jeszcze nie wyszła z filtra

To może się za mało starasz ?

Ja miałem już jedną domenę w 2 filtrach przez ostatnie pol roku i leżały suma-sumarum poza 200 pozycją około 2 miesięcy... ale czego nie robi się dla testów.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Masz rację skutecznośc systemu cały czas spada
Nareszcie się ktoś ze mną zgodził, ale spodziewam się jakiś argumentów przeciw, a z tym
na jaki dzień przewidujesz skutecznośc zerową ? w tym tygodniu czy za dwa ?
nie chce mi się polemizować.

Eksperyment Discover.pl

:yahoo: to ja chce filtra - jak macie zbedne PUNKTY w systemach to podlinkujcie www.seoparty2k7.com :) przyjme kazdą ilość dla testów.

W sumie jak mają Wam wisiec punkty z obawy o filtry to zapodajcie na ta domenkę i w sumie sprawdzimy co się z nią stanie - jest świeża jak bułki prosto z piekarni.

Ktoś chętny na test :)?

Masz rację skutecznośc systemu cały czas spada
Nareszcie się ktoś ze mną zgodził, ale spodziewam się jakiś argumentów przeciw, a z tym
na jaki dzień przewidujesz skutecznośc zerową ? w tym tygodniu czy za dwa ?
nie chce mi się polemizować.

Skoro mówisz ze spada to kiedyś musi wreszcie spaśc przez 25 lat nie bede spadac dlatego pytam kiedy ? za tydzien za rok ? jutro ?

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności