Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tylko, że punkty wywala mi co chwile. Już chyba z 5 razy przelewałem te punkty, bo wywalało

Potwierdzam - u mnie to samo :D

Chyba faktycznie zbyt restrykcyjne reguły zastosowałem, sprawdźcie czy od teraz też będą takie problemy. Przypominam, że nie można przelewać punktów które otrzymano z innego przelewu.

Pozdrawiam,

Gatzec

"Ci co spamują są dla mnie niczym... niczym bracia!"

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zobaczymy, trzeba siedzieć i to sprawdzać. Wcześniej wywalało co godzinę.

Niech ktoś z e-weblinka napisze czemu miała służyć ta zmiana. Tym bardziej, że teraz osoba, która kupuje nie może rozdzielić tych punktów na kilka kont.

Użytkownik znalazł dziurę w systemie właśnie w przelewach PKT która umożliwiała nabijanie w jakimś stopniu pustych PKT, nie było to robione na dużą skale ale paru juz z niej skorzystało. Stąd taka poprawka

Marketing internetowy dla firm

Mało poważne podejście do sprawy.

Moglibyście zapowiadać zmiany przed grzebaniem w kodzie, a nie jak już wszystko jest rozwalone.

Zarządzanie dużą ilością linków zostało utrudnione.

Bardzo przydałaby się możliwość podziału linków na grupy z przydzielonymi limitami.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Jako że jestem przeciwnikiem systemów rotacyjnych muszę zabrać i ja głos ;)

System sobie troszkę testuję od pewnego czasu - kilka kont (łączę się przez proxy też ;) ) kilka rzeczy które zauważyłem postanowiłem opisać:

1 - system faktycznie daje kopa niezłego - kilka domen wykopałem ponad TOP 1 - to jest plus dla systemu

2 - starsze domeny ładnie wchodzą w TOP 10 nawet na trudne słowa ale tutaj punktów nie ma co oszczędzać

3 - świeże domeny u mnie większość wyleciała w kosmos

4 - brak danych o tym ile linków (lokalizacji otrzymujemy za 1 pkt - jestem leń więc może nie znalazłem

5 - domeny które były robione tylko tym systemem z czasem trochę spadają - domyślam się że powodem była mniejsza wartość owych pkt.

6 - wejście do systemu z mała stroną mija się z sensem i tylko dużeee site mają tam szansę coś zdziałać (choć pewnie mała ilość pkt na łatwiejsze słowa starcza)

7 - mało wygodne dodawanie anchorów do linków - szkoda że nie można dodać 1 linka i x anchorów i tu robić też rotację

8 - na pierwszy rzut oka system mi się nie spodobał za panel jednak z czasem nawet nawet - ale to moja bardzo subiektywna ocena

Podsumowując system jest bardzo ciekawy i pokazuje wszystkim że jednak linki rotacyjne mają skuteczność (czyli ja się myliłem) a algorytm Google z tym sobie nie radzi tak jak nie radził ;) Jednak z tym stwierdzeniem czy się faktycznie pomyliłem wstrzymam się do powiedzmy 3 miesięcy testowania czy nie polecę dla domen tylko tym systemem robionych. Na pewno mogę powiedzieć że jest skuteczny i ładnie można tym pozycjonować nawet trudne słowa/frazy jeśli posiadamy odpowiednia ilość pkt. Tutaj też do zalet można zaliczyć przelewanie pkt na określony czas do innego usera (szczał w dziesiątkę z tym pomysłem! )i jeśli mamy mało pkt to można kupić od innego uczestnika. Ogólnie myślę że jest to dobry system i godny polecenia bo ma skuteczność - jedyne co to tylko można się zastanawiać czy faktycznie G tego nie wyłapie tej rotacji jeśli nie to mogę powiedzieć że pobijacie skutecznością i szybkością inne systemy.

Gratuluję systemu!

To ja napisze poraz kolejny zanim po opinii Pawła znowu skuszeni nowicjusze dołączą, że z systemu trzeba umieć korzystać, i dla niedoświadczonych może się to różnie skończyć nie po 3 miesiącach a po kilku dniach ;)

Pozdrawiam

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Z jednym sie zgodzę na pewno. W tym systemie można coś zwojować tylko ze stronami z dużym site. Stronami zaplecza, którymi wiele fraz podciągnąłem do top 5 i wyżej wspomagając sie LV i Linkornem, tutaj nie mogę prawie nic. Aha, jeszcze jest linkujpro, ale tam wykorzystałem wszystkie punkty już prawie rok temu i tak sobie wiszą (mam taką nadzieję ;) .) Paweł pośrednio potwierdza to, o czym już pisałem strony z dużym site osłabiają moc systemu, więc ruch w kierunku ograniczenia punktacji uważam za słuszny. I oby to nastąpiło jak najszybciej.

Nie mogłem sie powstrzymać Paweł

szczał w dziesiątkę
cool ;) Znowu pracujesz w IE?

Eksperyment Discover.pl

AQQry na wstępie napisałem

1 - system faktycznie daje kopa niezłego - kilka domen wykopałem ponad TOP 1 - to jest plus dla systemu

Nie umiejętne zabawy systemem mogą i pewnie doprowadzą do wywalenia domeny z TOP

Yeden - Tym razem FF tak zrobiło ;) nie IE. Musisz się przyzwyczajać do tego że nie każdy nawet z pomocą FF pisze idealnie

To co jest zaletą dla jednych domen (duża siła w krótkim czasie) jest jednocześnie zabójcze dla innych. Opisane to zostało już kilka razy i na forum i w innych miejscach. Dlatego troszkę zmartwił mnie fakt, że nie można przelewać punktów pomiędzy kontami jeżeli punkty pochodzą z wynajmu. Stąd moja propozycja drobnego usprawnienia w systemie:

Utworzenie możliwości dodania kilku "projektów" w jednym koncie użytkownika.

Czyli:

- mam 3 domeny które chcę dopalić e-weblinkiem

- dla każdej domeny na swoim koncie tworzę projekt

- do każdego projektu mam możliwość przydzielenia odpowiedniej liczby punktów (niezależnie skąd pochodzą)

Można to obejść tworząc kolejne konta użytkownika z tym, że jest to dość niewygodne i dla obsługującego i dla sprzedającego punkty. Można też sterować priorytetem jednak nie daje to takich możliwości i łatwości jak tworzenie "projektów".

Dla mnie najwazniejsze jest to: "do każdego projektu mam możliwość przydzielenia odpowiedniej liczby punktów"

Bo teraz z tymi priorytetami to niezbyt ciekawie sie punkty przyznaje szczegolnie jak chcialbym przeznaczyc 100tys na 1 domene a wszystkich mam 3 to nawet przy priorytet 1 da mi za duzo punktow dla domeny ktora jest nowa (chce dac max 1tys)

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Niestety nie możemy spełnić waszych wszystkich życzeń, główny powód to stabilna praca systemy w miarę jego rozrastania się, wszystkie ekstra dodatki powodują wzrost obciążenia a nie chcemy doprowadzić do "konserwacji systemu" co pare dni.

Było powiedziane wielokrotnie każdym systemem należy umieć się posługiwać żeby osiągnąć efekty, znaczna część użytkowników właśnie podeszła tak do tematu od wybadania systemu i jego możliwość pozostała po dodaniu domeny np z site:12 oczekiwała top10 (takie rzeczy to tylko w Erze)

Przy budowie systemu mimo naszych założeń nie przewidzieliśmy pomysłowości użytkowników stąd też są wprowadzane poprawki które niejednokrotnie utrudniły życie, ale skąd mogliśmy wiedzieć ze wpadnie Fobi i za strzał doda 15 tys linków ? 3 takich Fobi i system zarznięty w tydzień, Z przelewami PKT też daliśmy wam wolną rękę ale oczywiście wymyśliliście oscylator nabijający PKT a co za tym idze osłabiający wartość PKT w systemie stąd kolejna poprawka.

Jest jeszcze parę działań jakie wykonujecie niezgodnie z założeniami systemu ale je narzazie obserwujemy. Parę banów na uzera lub domeny się posypało ale z powodu przegięcia.

W niedalekiej przyszłości zostaną wprowadzone jeszcze pewne nowe funkcje aż do całkowitego ukończenia systemu który przewidujemy na jesień wówczas będziemy bardziej restrykcyjnie podchodzić użytkowników.

500x62.gif

Niestety nie możemy spełnić waszych wszystkich życzeń, główny powód to stabilna praca systemy w miarę jego rozrastania się, wszystkie ekstra dodatki powodują wzrost obciążenia a nie chcemy doprowadzić do "konserwacji systemu" co pare dni.

Ucinając możliwość przelewania punktów nie pochodzących z własnego konta zamknięta została pewna funkcjonalność polegająca na możliwości dokładnego przydzielania punktów do odnośnika lub grupy odnośników. Teraz zacznie się wysyp dodatkowych kont i ruch pomiędzy kontami mającymi punkty w site zostanie rozbity na wiele, bardzo wiele kont.

Było powiedziane wielokrotnie każdym systemem należy umieć się posługiwać żeby osiągnąć efekty, znaczna część użytkowników właśnie podeszła tak do tematu od wybadania systemu i jego możliwość pozostała po dodaniu domeny np z site:12 oczekiwała top10 (takie rzeczy to tylko w Erze)

Nawet domenę z site 1 można wbić do top 10 ;)

W niedalekiej przyszłości zostaną wprowadzone jeszcze pewne nowe funkcje aż do całkowitego ukończenia systemu który przewidujemy na jesień wówczas będziemy bardziej restrykcyjnie podchodzić użytkowników.

Było by miło gdybyście wcześniej dali znać jakie zmiany sa wprowadzane :P

Ucinając możliwość przelewania punktów nie pochodzących z własnego konta zamknięta została pewna funkcjonalność polegająca na możliwości dokładnego przydzielania punktów do odnośnika lub grupy odnośników. Teraz zacznie się wysyp dodatkowych kont i ruch pomiędzy kontami mającymi punkty w site zostanie rozbity na wiele, bardzo wiele kont.

Obecnie masz tzw magazyn PKT, zamiast przelewac nadmiar PKT na drugie konto możesz je śmiało trzymac w magazynie a wykożystywac tyle PKT ile jest ci potrzebne. Magazyn również gwarantuje stała wartośc PKT przeznaczonych na linki w przypadku wzrostu SITE

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności