Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jedyny ból systemu to przerost linków nad ilością domen ale to zostało zblokowane przez ograniczenie ilośc linków na konto.

Czy chodzi o to że duża liczba linków za duzo obciąża system?

Jeżeli ktoś bedzie potrzebował więcej linków, to założy drugie konto i bedzie przelewal na nie punkty.

Dwa konta po 200 linków (plus przelewanie punktów) mniej obciąża system niz jedno konto i 400 linków?

.

jedyny ból systemu to przerost linków nad ilością domen ale to zostało zblokowane przez ograniczenie ilośc linków na konto.

Czy chodzi o to że duża liczba linków za duzo obciąża system?

Jeżeli ktoś bedzie potrzebował więcej linków, to założy drugie konto i bedzie przelewal na nie punkty.

Dwa konta po 200 linków (plus przelewanie punktów) mniej obciąża system niz jedno konto i 400 linków?

nie nie chodzi o to chodzi dokładnie o

przerost linków nad ilością domen
a bardziej łopatologicznie to o to, że przybywa linków do wyświetlania nieproporcjonalnie w stosunku do ilości domen w systemie które te linki wyświetlają czyli system staje się z czasem coraz słabszy.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niestety musze napisac, ze u mnie jest reularnie zanizany site 2 krotnie, a nawet 3 niekiedy nie wiem skad to sie bierze bo sprawdzalem na wszystkie sposoby znakomita wiekrzosc dc i nigdzie nie moglem sie doszukac site jakie "wykryl" weblink co jest dziwne. Jesli dodaje sie strone i jest juz autoryzowana to mija sporo czasu zanim system pokazuje linki na konkretnej stronie zamiast "e-weblink no auth e-weblink nieautoryzowano e-weblink no auth e-weblink wymiana linkow" czy to jest jakas forma autopromocji :P

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

a bardziej łopatologicznie to o to, że przybywa linków do wyświetlania nieproporcjonalnie w stosunku do ilości domen w systemie które te linki wyświetlają czyli system staje się z czasem coraz słabszy.

No fakt. Ale tak jest we wszystkich systemach. Tak czy inaczej to ograniczenie nie dużo zmieni jeżeli ktoś bedzie chciał mieć dużo linków.

ps. teraz to nawet rozumiem zasady tego nowego konkursu site2k7, ktorych nie do końca rozumiałem ;)

.

Co do tego co napisał Beerbant o włożeniu do systemu 1 domeny z b. dużym site (i w pełni z nim się w tej kwestii zgadzam) to może wyjściem byłoby punktowanie także za ilość domen dodanych przez usera do systemu?

Przykładowo mam 20 domen na różnych IP, średnio po 10-20k site i przegrywam z kimś kto wrzuci raptem 1 domenę z przeogromnym site.

Takie punktowanie jest, bo dostajesz punkty za "sztukę" z PR>0 i za PR każdej strony. Może trzeba bardziej wyeksponować znaczenie ilości i jakości (PR) stron?

Myśe ze to wsumie dobry pomysl ;)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Ten PR6 to dobra rzecz, ale pod warunkiem, że jest kilkadziesiąt podstron pierwszego poziomu z PR5, a PR3-4 liczony jest w setki. W systemie tylko 4-5 linków jest na głównej, więc nie ma potrzeby nadmiernie eksponować znaczenia tego parametru. Bo może okazać się, że strona zrobiona jest po wysoki PR strony głównej, a reszta podstron ma cokolwiek za mało.

Eksperyment Discover.pl

Ten PR6 to dobra rzecz, ale pod warunkiem, że jest kilkadziesiąt podstron pierwszego poziomu z PR5, a PR3-4 liczony jest w setki. W systemie tylko 4-5 linków jest na głównej, więc nie ma potrzeby nadmiernie eksponować znaczenia tego parametru. Bo może okazać się, że strona zrobiona jest po wysoki PR strony głównej, a reszta podstron ma cokolwiek za mało.

Dokladnie, dlatego tez potrzebne by bylo zliczanie i ocenianie PR podstron ale z ograniczeniem np. powyzej PR2 tak zeby systemu czasami nie zamulac (moga byc serwisy ktore maja mnostwo podstron z PR1)

Używaj Cuilla i Hakii

Dokladnie, dlatego tez potrzebne by bylo zliczanie i ocenianie PR podstron ale z ograniczeniem np. powyzej PR2 tak zeby systemu czasami nie zamulac (moga byc serwisy ktore maja mnostwo podstron z PR1)

to z e-weblinka zrobiło by sie juz linkme tylko że rotacyjne...

jedyną zmiana jaka ja bym proponował to zobienie jakiegos innego przelicznika za PR, a reszta moze zostać tak jak jest...

jedyną zmiana jaka ja bym proponował to zobienie jakiegos innego przelicznika za PR, a reszta moze zostać tak jak jest...

czyli "jestem za a nawet przeciw" ;)

a na poważnie to modyfikacja przeliczania punktów jest na etapie tworzenia nowego algorytmu, gdzie główny nacisk nałożony będzie właśnie na PR strony, a nie na wartość SITE

Pozdrawiam,

Gatzec

"Ci co spamują są dla mnie niczym... niczym bracia!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności