Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

a z ciekawości zapytam skoro na PR to także na ilośc linków wychodzących ? Tzn realny oddawany PR.

Bowiem PR5 nie jest lepszy od PR4 jezeli na tym pierwszym jest 30 linków a na drugim 2.

Wydaje mi się że sam PR nie jest dobrym wyznaczkiem bowiem obliczenie mocy wychodzącej na link to nie tylko PR danego adresu a także takie czynniki jak ilość linków wewn i zewn.

Nie znam się ale ja położyłbym nacisk na coś innego

Realny PR przekazywany linkowi - ilosc linkow wychodzących

Site: + Real Site (tak to sobie nazwałem - real site obliczałbym na podstawie ile podstron zostanie zaindeksowana spiderem jadącym do 3 głebokosci bowiem te maja wieksza szanse szybko sie zreindeksować - wynik zależny od budowy struktury linków wewn.)

i ilość linków wskazujących która była by współczynnikiem do obliczenia REAL SITE , czyli indeksacja do glebokosci zalezna od struktury i ilosci linkow wskazujacych.

Oczywiscie to tylko moje wnioski i zdaje sobie sprawe ze to zjada zasoby lecz pozwala na bardziej realne obliczenie wartości podstrony.

Pozdrawiam

Mariusz

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szook nie kombinuj ;)

W ostatniej debacie wyszło ze duże site nic nie wnoszą i należy zacząc dbać bardziej o PR jak o site, obecnie jest dyskusja nad tym problemem ilośc linków wychodzących z PR nas juz nie interesuje bo maszyna tego nie wytrzyma.

Teraz jest pytanie czy przycinac tak jak w linkorze do 30k czy do 50k ?

Marketing internetowy dla firm

Myślę, że przyciąć do 30k i dać 1000 za stronę z PR>0 lub (i) zwiększyć przelicznik za PR do 2000 To by przyciągnęło mniejsze serwisy z dobrym PR. A co do linków wychodzących to można postawić jakąś barierę. Uwzględnianie wszystkich parametrów realnej mocy strony byłoby chyba zbyt trudne.

Eksperyment Discover.pl

jak już wcześniej pisałem należy położyć większy nacisk na zmotywowanie do dodawania większej ilości domen do systemu a nie sajtu a jak to zrobić algorytmicznie i sprawiedliwie to już twórcy niech kombinują a wartość PR nie powinna mieć znaczącego i decydującego priorytetu.

O mocy systemy decydują proporcje pomiędzy ilością domen a ilością anchorów do wyświetlania.

IMO prorytetami są (w kolejności ważności)

1. ilość domen

2. PR

3. site

Teoretycy mogą sobie cuda na kiju wymyslać średnio co kilka miesięcy zmieniając zdanie ale aby powstał super sprawiedliwy system to musiałby mieć min 5 dedyków i mieć do dyspozycji cholernie duży bandwitch, że nie wspomne o kilkunastu ludziach....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

spokojnie jeden dedyk ci to przeleci :D.

Analiza PR bez analizy out link to błąd bo w takim razie wyznacznikiem czego ma być PR - mocy domeny ? skoro mocy to moc realnie przekazywanej mocy spada względem ilości linków out i wewn.

Tak więc jeżeli PR ma być wznacznikiem mocy to tym bardziej dzielony na ilość linków out - to dopiero pokazuje nam jak mocnego dostajemy linka.

Oczywiście aktualizowanie tego nie byłoby szybko - np co 2 tygodnie, ale można byłoby zastosować tymczasowe obliczenie np. Site: google ilosc linków wskazujących i stopniowo badac real site zapodając spidera skaczącego po podstronach i sprawdzającego strukture linków.

Dla mnie jeżeli jest brany PR to nie zrozumiałym jest brak analizy out links /wewn link i linków wskazujących.

Oczywiście nie wypowiadam sie z pkt. systemu a jedynie z pkt analizy mocy domeny.

milionów situ dostępnego w systemach wymaga max 1 dedyka z pasmem na poziomie 2 mbitów.

Jak rozrośnie się to do dziesiątek milionów situ można zwiększyć pasmo do np 10 mbitów.

Mariusz skończ już może teoretyzować ok ?? jesteś mistrzem SF :D ja nie znam się dobrze na serwerach wydajności itp itd dlatego rozmawiam z praktykami i po dostarczeniu specyfikacji systemu który ma uwzględniać xxx uwarunkowań żaden z nich nie zszedł mi poniżej 3ch serwerów, więc daj sobie spokój z teoretyzowaniem . Pisałem o porządnym systemie o teoretycznej bezawaryjności i sprawiedliwym podziałe punktów w granicach 97% i automatyce reakcji na wszystkie przewały z opcją uruchamiania czegoś na kształt backupu linków w przypadku awarii technicznych niezależnych od właściciela systemu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ok czyli mamy taką propozycje: przycinanie do 30k, zwiekszenie bondusów za PR, poczekamy z tym jeszcze pare dni co inni powiedzą i zadziałamy

Przycinanie do 50k to już jest wg. mnie max. W końcu się zrobi nieciekawie...

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

zapomniałeś o ilości wprowadzanych domen do systemu :D

Przycinanie do 50k to już jest wg. mnie max. W końcu się zrobi nieciekawie...

dajcie sobie spokój z sajtopierdolcem ;P i wyciągnijcie może troche wniosków z obserwacji co się działo z site w googlach w przeciągu ostatniego roku/półtorej mając na uwadze dynamiczny rozwój sieci czyli przyrost stron w tempie geometrycznym w powiązaniu z "kłopotami" google z hardwarem i infrastrukturą googlasów chodzi mi o rozbudowe i powiększanie się zasobów .

Google w tej chwili to korporacja mająca za zadanie maksymalizacje zysków jak najmniejszym kosztem :D

Rzecznik Zarządu:

"Z uwagą wsłuchujemy się w głosy naszych Użytkowników, i te obiektywne, i te nieliczne, krytykujące nasze wysokie standardy. Jesteśmy Wam naprawdę wdzięczni, ponieważ to Wy stanowicie o mocy systemu i to dzięki Wam system tak szybko się rozwija. Wszystkie zgłaszane przez Was propozycje są dla naszego zespołu niezwykle cenne a każda informacja drobiazgowo badana w naszym centrum badawczym. Wciąż pracujemy nad wydajnością, stale udoskonalamy system, aby spełniał wszystkie postawione przed nim wymagania. Jesteśmy tu dla Was.

Zespół E-weblink SA"

Drugie Allegro :D

Wewnętrzne Forum:

"Wprowadzić, ogłosić, zamknąć temat. Nie dyskutować z userami!"

Ja jestem w ogóle przeciw jakiemukolwiek przycinaniu, jest 200k i niech tak zostanie...

Jeżeli tak się upieracie przy tym, to wprowadźcie bonusy za ilość domen w systemie, przykładowo za 10, 20, 30 .... itp i jak wcześniej zostało napisane: więcej ptk za PR - znacznie więcej niż dotychczas.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Zostałeś przegłosowany. Chyba, że jesteś w Radzie Nadzorczej. :D

To żart oczywiście? Bo jeśli większość będzie przeciw, a i tak zostanie wprowadzone przycinanie do 30k to ja dziękuje za taki system :D

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności