Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Yeden nie chce szukać gdzie Xann pisał o tym że odkupiłem pakiet większościowy :D. Wiec 2 dedyki jeden na obliczenia drugi na serwowanie :D i będzie tak jak ja mówie !. A jak programista sobie nie poradzi to go zwolnie.

W koncu wyciagniecie i obliczenie linków za pomocą Tidy czy nawet wyrażeń w php jest banalnie proste i z neostrady można to zrobić na milionach podstron miesięcznie.

Tak więc :D zamykamy watek site do 10 tys ;) bo co się oszukiwać ;) portali dobrych z linkami to nie znajdziemy a tylko one mają 100 tys dobrego situ.

Ja głosuje na 10 tys :).

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szczerze to ja zaczynam szukać innego systemu. Miało być prosto i było. To, że liczyliście po site: było plusem i minusem zarazem. Ja to wykorzystałem, inni nie. To, że wprowadzam same domeny z site docelowym > 300k (a planuje takich więcej niż te 4 co mam) to wynik sposobu naliczania punktów, zmieniacie zasady w trakcie zabawy to ja nie będę w tym uczestniczył.

Przykro mi, ale mam taki głupi nawyk pchania nawet ważnych (np. klientów) fraz systemami (oczywiście wszystko jest jasne, ma to odbicie w cenie itd.) i nie pozwolę aby co chwile frazy latały jak żyd po pustym sklepie.

Proszę o informację gdy uporacie się już z algorytmem, serwerami itd i nie będziecie robić sobie placu zabaw.

I proszę was, 3 serwery ? a co to jest? jeden dedyk 300zł to mamy 1000zł. Nawet gdyby to było 2000 zł jeśli idziemy półkę wyżej to nadal są to śmieszne koszta przy poważnych osobach za jakie Was mam.

Pozdrawiam i życzę jak najlepiej,

Bartek

P.S. System cały czas działa i cały czas pcha dobrze. Domena w konkursie na ilość site jest pozycjonowana tylko z e-weblinka i mam nadzięję, że wynik będzie dobry :D

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

może tak przed majstrowaniem w algo systemu mozna by tak na miesiąc wcześniej poinformować. Tego typu zmiany mocno uderzą w sposób naliczania punktów i wartość punktu. A jest parę osób które sprzedaj punkty i nie należy zmieniac az tak drastycznie reguł gry.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

"Gratuluję" pomysłu (mam na myśli przycinanie site'u), jak tylko przytniecie to moc systemu dopiero spadnie...w tym momencie może i te linki na którejś tam setno-tysięcznej stronie są rzadko odwiedzane ale rozładowywują Wam poniekąd linki do stron użytkowników systemu.

@Jimmi: te osoby co sprzedają punkty to jeszcze nic, pozycjonując dużego klienta systemem (bo nikt mi nie wmówi, że ciężkie frazy robią tylko zapleczem) da się wiele więcej stracić....

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Saint Przekaże dalej odnośnie aktualności na stronie głownej w koncu trzeba jakoś te site budowac :D

Zresztą tą decyzje podejmnie Szook, kupił pakiet wiekszościowy zamiast innego systemu

Kurka :D Xann ja zmeczony po 1 etapie urlopów - poprostu noone i michał maja lepsza kondycje :D ale pamiętam o udziałach. Co się teraz wypierasz.

Tak na poważnie to ja bym SITE nie ruszał nawet odrobine. Skupiłbym się na innych czynnikach.

uff Szook a już myślałem ...

Tomek jeżeli trzeba przyciąć site to mam lepsze rozwiązanie i od tego pomysłu odstąpicie, mianowicie dawać mniejszą ilość punktów... załóżmy zamiast 1ptk = 1 site to 1ptk = 1,5 site.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Proponuje nastepujace rozwiazania : konkrety

Site obnizenie do 50k (jak ktos ma powyzej mozna jeszcze pomyslec o np. 1000 pkt za kazde kolejne 50k)

Podwyzszenie punktacji za kolejna domene z PR (jakimkolwiek) teraz jest 500 proponuje 1000

Obecnie jest 1000 za PR x ilosc - proponuje do PR3 pozostawic ten parametr (ewentualnie podwyzszyc do 1500) natomiast:

Dla PR4 8000, dla PR5 15000, dla PR6 30000 (dla PR6 mozna pomyslec o zliczaniu linkow wychodzacych i dodatkowej punktacji przy malej ilosci linkow wychodzacych poniewaz nie bedzie z pewnoscia duzej ilosci domen o tak wysokim PR)

Zliczanie PR podstron i dodatkowa punktacja - wedlug mnie ma sens dla domen z PR5-6 bo link na takiej podstronie sporo daje (wiem z praktyki).

Jesli zmiany te zostana wprowadzone to wartosc systemu globalnie wzrosnie i system wedlug mnie bedzie najskuteczniejszy w Polsce - (testuje go od 2 tyg juz prawie i jestem zadowolony) ale wiem ze po wprowadzeniu zmian moze byc znacznie lepiej. Oczywiscie najwiecej straca osoby ktore zarejstrowaly sie aby na stronach z wysokim site nabic sobie punktow.

Uwazam ze lepiej aby bylo 100 roznych stron z malym sie (10) niz 1 strona z 300k - a wedlug obecnej punktacji ma to taka sama wartosc.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Jako, że mam akurat sporo ;) site w e-weblinku, dla mnie cięcie site jest średnio korzystne, ale wszyscy wiemy, że domena z 500k daje mniej, niż 100 domen z site: 5k, przy czym daje więcej niż jedna, czy dwie domeny z site: 5k.

Myślę, że najuczciwszym rozwiązaniem byłoby cięcie site do 50-100k, a nadwyżki premiowane np. wartością 0.2 pkt za 1 site, co admini powinni oszacować na podstawie już istniejących danych w systemie ;)

Oczywiście zgadzam się z Kubą, że takie zmiany muszą być wprowadzane z conajmniej 1-miesięcznym opóźnieniem, żeby ludziki mogły oszacować, czy po zmianie algo będą w stanie wywiązać się z umów i odpowiednio wcześnie zareagować.

Nie mówię tu o sobie, bo zawsze zostawiam sobie rezerwę, żeby się nie zdziwić ;) - ukryty PR :D

Tyle w kwestii site, reszta to coraz większe komplikacje, coraz bardziej zaawansowane algorytmy, coraz większe koszty, ale nikt chyba nie chciałby, żeby system zarabiał na siebie biorąc pkty, czy wprowadzając płatne konta - i koło się zamyka ;)

@fobi na dedyku za 300 zł to można sobie 100 spamiarek postawić :) to są znacznie większe koszty, niż 1k PLN. a jak na razie admini nie zarabiają na weblinku.

Miało być prosto i było. To, że liczyliście po site: było plusem i minusem zarazem. Ja to wykorzystałem, inni nie. To, że wprowadzam same domeny z site docelowym > 300k (a planuje takich więcej niż te 4 co mam) to wynik sposobu naliczania punktów, zmieniacie zasady w trakcie zabawy to ja nie będę w tym uczestniczył.
Gdyby wykorzystali wszyscy, to system miałby problem i dlatego trzeba wprowadzać działania zapobiegawcze :)

Prostota systemu była założeniem podstawowym, ale to userzy wymuszają coraz to nowe pomysły.

@fhc

"Gratuluję" pomysłu (mam na myśli przycinanie site'u), jak tylko przytniecie to moc systemu dopiero spadnie...w tym momencie może i te linki na którejś tam setno-tysięcznej stronie są rzadko odwiedzane ale rozładowywują Wam poniekąd linki do stron użytkowników systemu

nie rozumiesz - chodzi o to, żeby mniej premiować duże site, bo one mniej wnoszą.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Tylko przy obcinaniu punktów za site trzeba pamiętać o tym po co to ma byc zrobione. Ano po to ,żeby punkty były bardziej wartościowe, czyli te same 1000 punktów powodowało częstsze (częściejsze ;) ) pobieranie linków. A zmiany powinny być oczywiście z wyprzedzeniem i etapami, żeby każdy wiedział co go czeka za miesiąc lub za dwa. Będzie mógł sie przystosować.

Eksperyment Discover.pl

noone: chetnie wkaze serwery po mniej wiecej 80 euro (przy kursie 3,75 jest to dokladnie 300 zl) i nie sa to jakies tam dedyki tylko Dell PE860 (Xeon 3050 Dual Core 2,13 GHz 1066 MHz FSB 2 MB L2 Cache, 2.048 MB ECC DDR2 SDRAM, 2 x 160 GB SATA HDD, Hardware RAID1 DRAC 4 Remote Management) do serwera jest przewidziane 5TB transferu.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności