Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
niestety nie do końca wiadomo jest skąd taki wynik, wchodzą jakieś dodatkowe bonusy za staż? IP?

Pozwole sobie przekleić z forum systemowego:

15.12.2010:

- priorytet: procentowe obcinanie punktów za BL < 100

- bonus za mały site tylko dla domen spełniających priorytet

- punkty za staż dla domen głównych (1 pkt za 1 dzień, ale maksymalnie 1000 pkt)

- unikalne IP domeny +40% punktów

500x62.gif

Ja ma zatem pytanie czy te nowe punkty w panelu sie wyliczaja prawidlowo ?

Na przykladzie mojego konta moge powiedziec ze nie mam ani jednej domeny z BL ponizej 100 choc we wszystkich serwisach liczba ta jest na czerwono (nawet 15000).

Mimo to sumarczynie liczba punktow na koncie ma spasc o 20 %.

Z tego co widze wedlug podanych zasad, nie zyskuje na zadnych bonusach (nie licze stazu choc jest) ani tez nie trace.

Skad ta roznica ? Zmieniaja sie tez inne parametry ? Czy tez liczba nowych punktow jest zle wyliczona dla konta ?

Na przykladzie mojego konta moge powiedziec ze nie mam ani jednej domeny z BL ponizej 100 choc we wszystkich serwisach liczba ta jest na czerwono (nawet 15000).

Mimo to sumarczynie liczba punktow na koncie ma spasc o 20 %.

Poproszę na PW o loginy do kont na których wartości BL powyżej 100 mają czerwony kolor, może coś przeoczyliśmy.

Co do samego spadku punktów dla domen z BL > 100 mogą być widoczne różnice w sytuacji gdy wartość site Yahoo znacząco przewyższa wartość site Google. Zabieg ten opracowany został jakiś czas temu i będzie wdrożony 'przy okazji', a nie wspominałem o tym, bo jednak przeważająca część domen w systemie ma problemy z osiąganiem ustalonych limitów niż z ich przekroczeniem.

Co do stażu. Staż liczy się po 30 dniach od pierwszego dodania domeny do systemu. Domeny można usuwać i przenosić między kontami, a nawet można dodać stare domeny, który były już wcześniej w systemie. Historię dodawanych domen prowadzimy od ponad dwóch lat, dlatego przez najbliższy czas śmiało można dodawać domeny które już wcześniej znajdowały się w naszym systemie.

Co do unikalnego IP. Domeny przy których adres IP ma kolor zielony będą traktowane jako unikalne.

500x62.gif

Odnosnie koloru to masz racje spojrzalem na pierwsza nieaktywna domene, reszta na zielono przy BL > 100.

Oprocz 3-5 domen na 300 nie mam sytuacji site yahoo >> site google.

Tak wiec skad bierze sie roznica ? Z definicji zalozyliscie ze zeby utrzymac ten sam poziom trzeba miec jakis poziom nowych bonusow na ktore sie moje strony nie lapia czy tez jednak jest jakas jeszcze zmiana ktora nie zostala wspomniana ?

@Kiler, w takim razie poproszę na PW kilka domen w celu wyjaśnienia sprawy.

@zoozool, dla takich domen przewidziany będzie bonus +10/-10, +40% jest za unikalne IP, czyli takie które występuje tylko raz w systemie. Nie zmienia to faktu, że bonus za rzadkie IP jest jak najbardziej tematem do dyskusji.

500x62.gif

Czy będzie możliwe podświetlenie po 15 grudnia tych wszystkich bonusów, między innymi staż, unikalne IP dla poszczególnych domen dodanych do systemu (tak aby zobaczyć składowe całkowitej punktacji) ? W tej chwili można to zrobić tylko za pomocą kalkulatora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności