Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie będą to różnice?

Mam domeny gdzie site G jest 10 razy mniejsze jak Y. A nawet takie gdzie różnica jest 20 krotna na korzyść Y lub większa.

Domeny te dają mi sporo pkt, jak na moje możliwości, stąd moje pytanie z zmiany w tym zakresie.

A jak tam ci się prezentuje ilość punktów po 15 grudnia? Mocno ucięło? Jako że site w Y! można łatwo zdobyć to cięcie punktów względem site w G to zmiana na plus.

No tak pytanie tylko czemu takie ciecie punktow tak samo odnosi sie do sytuacji kiedy w Google site jest 10x wiekszy niz w Yahoo.

Czyli w przyp0adku sytuacji odwrotnej do tej ktora jest omawiana ?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mowilem o zmianie od 15tego grudnia, pisales wczesniej ze:

"Co do samego spadku punktów dla domen z BL > 100 mogą być widoczne różnice w sytuacji gdy wartość site Yahoo znacząco przewyższa wartość site Google. "

Czy powyzsza zaleznosc dziala rowniez w przypakdu odwrotnym ? Jesli site google jest "znaczaco wyzszy" od yahoo, i co to znaczy znaczaca, jest to pojecie wzgledne :)

Może jestem mało kumaty ale nic nie rozumiem. :)
Po zrzutach które umieściłeś wnioskuję, że raczej dobrze zrozumiałeś idee dysproporcji. Na szczególną uwagę zasługuje trzeci przykład, gdzie różnica jest największa i w nowym przeliczniku domena nie uzyska więcej niż 5-8 tysięcy punktów (pomijam bonusy).
Czy powyzsza zaleznosc dziala rowniez w przypakdu odwrotnym ?
Nie.
i co to znaczy znaczaca, jest to pojecie wzgledne :)
Myślę, że kolega mikeusz podał dobre przykłady.

500x62.gif

Ale o tym była mowa "Favre" od zawsze, wiec lepiej pozniej niz wcale ze to zauwazyliscie - efekty uznam za poztywne gdy cena punktow bedzie wynosila chociaz 50% tego co w zeszlym roku.

Dowiadujemy się o tym cięciu - w przypdadku dysproporcji - dopiero dziś - można by przesunąć datę tego cięcia skoro domena która ma 19k pkt dziś da mi po 15 5-6 k pkt, musze na jej miesjce dodać 15 nowych.

Proszę więc o przesunięcie terminu zmiany w tym zakresie o jakieś 30 dni od wczoraj.

Dobrze jest kiedy nie działamy z zaskoczenia.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

O cięciach była mowa daawno. Oficjalnie na 30 przed 15 grudnia było wiadomo więc nie potrzeba nic takiego robić.

Wiedziałeś o cięciu za rozbieżność site G i Y?

Pokaż mi gdzie padła taka informacja. Ja zobaczyłem to kilka dni temu, tu w poście na forum, napisane między wierszami, użytkujemy konta pro należy się więc informacja o zmianach. Fakt był email o zmianach ale nic na ten temat w nim nie było, ta zmiana dla mnie jest ważniejsza niż cięcie za 100BL.

A może ja się tylko przebudziłem ze snu zimowego.. :)

Zmiany są słuszne, ale należy się nam czas. Czy 10 stron z site 6 i bl 100 będzie lepsza jak ta jedna z site w Y 90k i 10 k BL wg yahoo, nie mnie oceniać.

Dla mnie moozna nawet równo zabrać połowe pkt każdemu userowi, byle by było wiadomo o tym odpowiednio wcześniej.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

przestalem sie bac zapowiedzianych ciec w grudniu - klienci sami rezygnuja juz teraz :)

jako ekonomista - jestem ciekaw jak sie zmieni cena. z jednej strony bedzie mniej punktow - z drugiej - liczba klientow zauwazalnie spada

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności