Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Co ja mam robić to moja sprawa, i nic szanownemu Panu do tego. Ja syfu w postacie blastow nie sprzedaje każdemu chętnemu, ale za SEO etyka siebie nie uważam.

Nie jestem żaden Pan, na forum panują zasady, że jesteśmy na 'ty' z tego co pamiętam, wiec proszę mi tu nie 'panować'.

Ja syfu w postacie blastow nie sprzedaje każdemu chętnemu, ale za SEO etyka siebie nie uważam.

Sprzedajesz tylko wybranym ten syf pod postacią twoich blastów? Poza tym ja nigdzie nie pisałem o etyce.

Nowa usługa: sprzedam BLASTY.
i
Skonczyly sie czasy ze syf + ping i 1k z weblinka za darmo.

:D To ponize krytyki dla osoby która potępia masowe stawienie zaplecza pod SWL. Hipokryzja czy problemy z opłaceniem hostingu pod Rumaka? bo ciężko to wywnioskować o co szanownemu Panu chodzi..

Skąd wniosek że ja potępiam masowe stawianie zaplecza? Ja tylko potępiam płaczków, którzy próbują szantażować wypowiedziami w stylu "Jeżeli te z zmiany będą naprawdę wprowadzone, to ja chyba podziękuje i zainwestuje w zaplecza pod inny system.". Zwłaszcza gdy zmiany maja na celu wzrost mocy systemu (wzrost wymaganych bl). Co do moich problemów z opłaceniem hostingu, to wiesz jak jest każdy grosz się przyda. ;)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gamsiu

rozumiem cie, ale i tak jeżeli wszystkie w systemie będą domeny główne to moc SWL już nie powróci do tego wskaźnika z przed lat, te czasy się skończyli, i nie wrócą.

Usunięcie z systemu sub-domen wykończę e-weba całkowicie.To moje zdanie

Zgodzę się, że czasy świetności SWL'i mamy za sobą. Nadal jednak SWL'e są na tyle skutecznym narzędziem, że z nich korzystamy;)

Obecne działania mają służyć podniesieniu mocy systemu oraz poprawieniu algorytmu aby był bardziej sprawiedliwy.

Wcześniej spotkałem się z zapleczami typu domena główna + 500 subdomen. Wszystko oczywiście na jednym IP oraz praktycznie w ogóle nie podlinkowane. Takie strony miały niską moc i dobrze się stało, że został wprowadzony limit 20 subdomen.

Wtedy również była awantura na forum. Widocznie jednak większość osób jakoś to przełknęła. Subdomeny przenieśli do innych systemów a pod weblinka zaczęli stawiać zaplecze na domenach głównych.

Myślę, że teraz będzie podobnie.

Kulfik Ja tylko uważam ze taki posunięcie nie wzmocni e-weba i tyle, teoretycznie miało by wzmocnić , ale praktycznie nie i poskutkuje to masowym odpływem użytkowników. Nikt na sile nie trzyma,Wszytko zweryfikują użytkownicy, w szczególności te co dają E-webu zarobić.

Gamsiu

spotkałem się z zapleczami typu domena główna + 500 subdomen
nie wpadajmy w skrajności. 20 sub-domen to próg do przyjęcia

p.s Kulfik jakby częściej czytał forum to byś wiedział że nie sprzedaje blastow i jestem przeciwny temu procederu

Widze ze system zmierza po rowni pochylej w dol.
Nie prawda - decyzja bardzo dobra której oczekiwałam od dłuższego czasu pisząc o konieczności podnoszenia kryteriów minimum do poziomu kryteriów konkurencji. Po 17 marca moc systemu na pewno gwałtowanie wzrośnie - lepiej później niż wcale!
Postawcie klon systemu, w wersji która opierała się wyłącznie o site w google
Promocja "małe jest piekne" nadała nam kierunek do robienia stron o malym site - z doswiadczenia widze ze faktycznie takie strony łatwiej zrobic i utrzymac - przestawianie sie teraz ponownie na duzy site jest klopotliwe - zobacz vseo, stawia tylko na site>100 a takich stron zwyczajnie na rynku brak (mimo oferowanych cen).
Subdomeny przenieśli do innych systemów
Bzdura Gamsiu, w vseo brak przyrostu domen, w seonecie brak przyrostu, w gotlinku limit 10 subdomen wprowadzony miesiace temu... chyba ze masz na mysli maglo ;)

Subdomeny przenieśli do innych systemów
Bzdura Gamsiu, w vseo brak przyrostu domen, w seonecie brak przyrostu, w gotlinku limit 10 subdomen wprowadzony miesiace temu... chyba ze masz na mysli maglo ;)

To gdzie podziały się te subdomeny? Jakiegoś gwałtownego wzrostu kont pro nie było, więc raczej nie zostały rozłożone na większą ilość kont.

To gdzie podziały się te subdomeny? Jakiegoś gwałtownego wzrostu kont pro nie było, więc raczej nie zostały rozłożone na większą ilość kont.
Ja jednak widzę ale nie wiem co Ty zrobiłes z nimi ale ja ogólnie nie przedłużam domen a nowe wystarczy dostosowac do obowiazujacych kryteriów. Tak jak ktos wczesniej wspomnial o bl 300, rowniez gorąco popieram. Do administracji jeszcze pytanie bo kiedys gdzies czytalam, byc moze w wiadomosci systemowej ze zrobicie porzadek z domenami/farmami (podnoszac ciecie lub usuwajac z systemu) - czy co juz wiadomo konkretnego w tej kwestii?

Ja jednak widzę ale nie wiem co Ty zrobiłes z nimi ale ja ogólnie nie przedłużam domen a nowe wystarczy dostosowac do obowiazujacych kryteriów.

Co widzisz? Ja nie miałam i nie mam subdomen, więc ten problem mnie nie dotyczy i nie dotyczył.

Jakiegoś gwałtownego wzrostu kont pro
Lol Gamsiu, teraz zrozumiałeś?

P.s. Gwałtownego nie ale przyrost jest - poza tym tak jak sam piszesz nie każdy stawia masę subdomen.

Do administracji jeszcze pytanie bo kiedys gdzies czytalam, byc moze w wiadomosci systemowej ze zrobicie porzadek z domenami/farmami (podnoszac ciecie lub usuwajac z systemu) - czy co juz wiadomo konkretnego w tej kwestii?

Tak porządek z tymi domenami zostanie wdrożony przy kolejnym etapie. Domeny zostaną, ale wzrośnie 'kara' za zbyt dużą liczbę linków wychodzących.

500x62.gif

Gamsiu
spotkałem się z zapleczami typu domena główna + 500 subdomen
nie wpadajmy w skrajności. 20 sub-domen to próg do przyjęcia

Tak, 20 subdomen to był próg do przyjęcia ale próg 10 subdomen będzie jeszcze lepszy ;)

e-weblink, to super - dobra robota Panowie.

czasem odnoszę wrażenie że bardziej jesteś tu klakierem niż seowcem ... ale to może tylko moje wyimaginowanie wrażenie ^_^

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To ja ponarzekam: za późno, za mało radykalnie :D

Jeżeli chodzi o wyświetlanie linków to ja proponuje:

- systemowy nakaz rozbicia linków (oczywiście sprawdzany przez bota)

- cache dla skryptu wyświetlającego linki np. 5 minut (z punktu widzenia SEO strata żadna a bezpieczeństwo o wiele większe)

nihil fit sine causa

Zawsze będą tacy co są niezadowoleni... a zwłaszcza handlarze, którym przytnie punkty. Szkoda tylko, że patrzycie wyłącznie na siebie...

Ja rozumiem że przytnie Wam punkty, ale jeśli nic się nie zmieni w weblinku to jak sami zauważyliście z czasem to narzędzie będzie coraz mniej skutecznie.

Chyba lepiej sprzedać nieco mniej punktów ale z perspektywą, że da nam to jakiś zarobek na dłuższy czas.

Patrząc od strony zaplecza - to chyba też lepiej, nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności