Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Może jestem jakimś tumanem ale nie rozumiem obniżenia subdomen na konto do 10. Jeżeli teraz mam 20 subdomen na koncie i połowę przeniosę na inne konto to w jakim stopniu zwiększy to jakość systemu?

To może jeszcze ja się dołączę że czegoś do końca nie rozumiem. Jeśli powiedzmy rozłożę subdomeny na 10 kont na którym będę miała po 10 subdomen co łącznie da mi ich 100 a następnie bym kupiła multikonto w celu scalania tych kont to własciwie jaki sens ma wprowadzanie limitów na koncie skoro tak naprawde niczemu to nie sluzy? Jesli dobrze rozumuje mozna bylo poprostu zwiekszyc limity na koncie pro+ jednoczesnie podnoszac jego cene a efekt bylby ten sam. Dlatego rowniez musze zadac to pytanie w jakim stopniu wprowadzane limity na kontach maja wplynac na jakosc systemu jak wiaodmo ze najwieksi handlarze zaplaca za multikonto i beda robic po 100 subdomen?

W zasadzie to częściowo odpowiedziałaś sobie na swoje pytanie, ale może powtórzę cel wniesienia limitu 10 subdomen na konto. Jak dobrze zauważyłaś osoba posiadająca spore zaplecze kupi konto ProMulti lub dokupi odpowiednią ilość kont Pro. Nie zrobi tego natomiast osoba, która tworzyła serwisy na subdomenach i nie osiągnęły one przyzwoitych parametrów (site, bl, pr).

Jeśli chodzi o konta Pro+ to planowane było ich przekształcenie, jednakże zbyt wiele kont wykorzystuje głównie limit linków stąd decyzja o utworzeniu osobnego typu konta ProMulti.

500x62.gif

czy przeliczanie ilości punktów zaczęło sie już dzisiaj? miało chyba być dopiero po 17 ?

mam np. subdomenę, gdzie było: G 38, BL 5, punktów 53, teraz ją usunęłam, dodałam na nowo i jest: G 31, BL 6, punktów 3 ?

w jeszcze innej mam: G: (+36) 1,433 / Y: 1 / BL: (-6) 18 / PR: 0 / Out: 7 (0%) / IP: .... / Staż: 3m - punkty spadły dzisiaj tak: (-1150) jest 260 .

:-)

Wygląda na to, że dopadła Cię ręka sprawiedliwości :) i naliczona została procentowa kara za BL < 100 (od marca częściej sprawdzana).

Piękne jest to, że jak system naliczy więcej punktów niż się należy do nikt tego nie zgłosi ;)

Limit 200 BL wchodzi zgodnie z planem czyli 17-tego po północy.

500x62.gif

Prawidłowo przelicza Wam punkty? Mi coś nie pasuje...

G: (+32) 32 / Y: (+1) 1 / BL: (+44) 44 / PR: 0 / Out: 3 (30%) / IP: *******/ Staż: 4m

i za to mam 199 punktów, wg mnie powinno być z 50% więcej

bonus za site, bonus za wychodzące, razem z punktami za site daje to jakieś powiedzmy 1350 minimum. 1350 * 0,22 = 297 a nie 199.

dymna.jpg

Na 100% źle przelicza:

https://www.********G: 54 / Y: 49 / BL: 116 / PR: 0 / Out: 3 (30%) / IP: ******/ Staż: 5m 690

(-937)

czyli po przeliczeniu punkty spadły o 937 - do 690. Parametry nie uległy zmianie czyli punktów wcześniej było ~ 1627, BL to 116, punktów powinno być 911.

dymna.jpg

Mam takie pytanie, może już gdzieś wcześniej się pojawiło, ale..

Czy jeśli np. podepnę na jednym koncie domenę z 10 subdomnami, i na innym koncie też podepnę 10 subdomen z tej domeny, to będą jakąs pkt ucinane czy co wtedy będzie ?

Czy jeśli np. podepnę na jednym koncie domenę z 10 subdomnami, i na innym koncie też podepnę 10 subdomen z tej domeny, to będą jakąs pkt ucinane czy co wtedy będzie ?

Jako, że limit subdomen dotyczy jednego konta, na drugim koncie subdomeny zostaną wyliczone standardowo.

PS. W kwestii przeliczania punktów pamiętajcie, ze bonus za mały site również opiera się o limit BL.

500x62.gif

Przykładowo: serwis ma 50 BL, bonus za mały site to 1000 pkt.

50 BL -> 25% wymaganych BL. Przeliczająć 25% * 1000 pkt = 250 pkt.

A dostał poniżej 200, wychodzące =3 czyli powininien dostać 250*1.3 = 325.

Proszę o wskazanie błędu w moim wyliczeniu albo w końcu poprawienie algo liczącego punkty.

dymna.jpg

Proszę o wskazanie błędu w moim wyliczeniu albo w końcu poprawienie algo liczącego punkty.

Nic nie będzie poprawiane, ponieważ punkty wyliczane są prawidłowo.

Błędy w Twoich wyliczeniach wynikać mogą z jednego faktu. Co innego jest przycinanie procentowe punktów za niski BL, a co innnego bonus za 'mały site'. Bonus, jak sama nazwa wskazuje, to dodatkowe punkty za spełnienie określonych warunków, a procentowe przycinanie punktów dotyczy wszystkich stron. Dlatego aluzje w naszym kierunku co do korzystania z kalkulatora uważam za zbędne :huh:

500x62.gif

Nie mogę się zgodzić. W wysłaniej do mnie wiadomości piszesz, że przy podanej przykładowej stronie za bonus dostanę jedyne 180 pkt + drobne za pozostałe parametry. Tymczasem za całość dostaję jedynie 174 pkt. Ewidentnie udowodniłeś potrzebę skorzystania przez Was z kalkulatora.

Edit: czy wzór na liczbę punktów jest tajny czy też możecie go tu przedstawić? W ten sposób może się okazać, że ja potrzebuję nauki obsługi kalkulatora i nie będę więcej zrzędził.

Edit2: sprawa wyjaśniona na PW. W skrócie obecnie 50% BL nie oznacza 50% punktów dla domen z bonusem za mały site.

dymna.jpg

Witam

Przez pewien czas nie korzystałem z systemu, obecnie planuję do niego wrócić widzę jednak, że nadal brakuje funkcjonalności pozwalającej na komfortowe grupowanie serwisów coś na kształt "projektów". Przy kilkudziesięciu serwisach zarządzanie nimi staje się utrudnione, przy kilkuset podejrzewam, że jest już bardzo trudne, czy jest więc planowane dodanie takiej opcji? Dla jakich kont będzie udostępniona taka możliwość?

goly_one_5.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności