Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

mega-cośtam nie bądź samolubem daj namiar na tego dilera, od którego towar bierzesz :hello:

A tak za pamięci kiedy uregulujesz swoją należność za "urolp" ? Mam nadzieję, że stać Cię na 3 dniowy pobyt w górach po 25zł za noc i nie będziesz się dłużej ukrywał ;)

3 Miesiące pozycjonowania GRATIS!

Zadzwoń do naszego specjalisty 607 107 712 i omów szczegóły!

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wieksza konkurencja jest tylko jedna wiec chyba sie domyslisz bez podawania nazwy. Tak jak piszesz, w zasadzie w kazdym tak mozna ale to akurat w weblinku jest 50 krotnie wieksza proporcja miedzy liczba fraz top1 a ogolna liczba linkow a nizeli w tamtym wiec nie bardzo wiem jakiego wyjasnienia bys jeszcze oczekiwal.

Może w jednym jest za dużo, a może to w drugim jest za mało. Mamy na przykład stosunkowo nowy system "szybko rotujący" w którym obecnie 7,5% linków jest top1 (choć liczba linków jest nieporównywalnie mniejsza). Nie ma żadnej przyjętej normy do której by się można odnieść, więc dopóki nie można wziąć większej próby nigdy się pewnie nie dowiemy czy ktoś tam nie cygani w którymś miejscu. Przy tylko dwóch systemach uznawanie jednego (obojętnie którego) za wzorzec uważam za nierozsądne

goly_one_5.gif

Mu-H ja akurat uwielbiam analizowac statystki bo jestem ksiegową !!! no i moze byc tak jak piszesz. Wogole najciekawsza rzecza w tym szybko rotujacym systemie jest to ze posiada 3% serwisow tego co ma weblink a zdobywany w nim poziom bl jest podobny. I teraz jakby znowu porownywac systemy to albo tam zanizaja liczbe stron albo tutaj jest zawyzana - no i dlatego tak jak wspomnialam nie zawsze mozna wyciagnac odpowiednie wnioski. Ale moja prosba - moze zrobicie tak jak u nich ze limit subdomen 5 ale w obrebie calego systemu a nie konta? Bo zobaczcie co sie dzieje z iloscia pozycjonowanych linkow w tym systemie - jest ich mniej niz dodanych stron do systemu! A jeszcze jak odliczyc ze co druga osoba podlinkowala sobie swoja strone jednym linkiem to co wychodzi?

to może zróbcie przy okazji update z liczenia BL tylko z głównej strony na linkdomain, wtedy podstrony też będą coś więcej warte

Czy ten pomysł jest brany pod uwagę? Moim zdaniem bardzo słuszna propozycja... mam katalogi które mają sporo podstron podlinkowanych i obecnie są bardzo dobrze traktowane przez G - warto by też to docenić...

Jak sprawa z WebMini w nowej wersji, pojawiła się już?

Czy ten pomysł jest brany pod uwagę? Moim zdaniem bardzo słuszna propozycja... mam katalogi które mają sporo podstron podlinkowanych i obecnie są bardzo dobrze traktowane przez G - warto by też to docenić...

Jest to kwestia jak najbardziej do przedyskutowania w szerszym gronie.

Jak sprawa z WebMini w nowej wersji, pojawiła się już?

Zaktualizowany skrypt Webmini do wersji 3.1 jest już możliwy do pobrania. Oficjalna informacja zostanie rozesłana dziś wieczorem, razem z informacją o kolejnym podwojeniu wymaganego limitu BL oraz podwojeniu liczby punktów za monitorowanie pozycji linka w wyszukiwarce Google.

500x62.gif

to może zróbcie przy okazji update z liczenia BL tylko z głównej strony na linkdomain, wtedy podstrony też będą coś więcej warte

Problem będzie pewnie z katalogami/preclami, dodatkowe punkty wlecą do systemu, szczególnie dla tych domen gdzie userzy linkują swoje wpisy.

Bonus może być potężny, więc pewnie administracja nie będzie skora do wdrożenia takiego extra bonusu.

Chociaż można było by się zastanowić nad wdrożeniem bonusu 1-2k pktowego odnośnie stosunku linków dla domeny i linków z całej domeny (z podstronami).

Co o tym myślicie?

rkaszta.png

Ja myślę, że obliczanie takie stosunkowe może mieć sens - kwestia bonusów, lepiej jakby zamiast LY brać wyłącznie LDY.

Liczę że administracja zrobi jakąś ankietę i wiekszość się będzie miała okazję określić. Dodam tylko, że taki podlinkowanie podstron może wpłynąć pozytywnie na ustabilizowanie Gsite.

Proponuję przenieść wprowadzenie zmian o kolejne 2-3 miesiące. Albo Yahoo coraz wolniej łapie linki, albo e-weblink stracił moc:

1 strona - dodano: 24.03.2011 - 1,224 pobrań - 178 BL

2 strona - dodano: 24.03.2011 - 1,224 pobrań - 58 BL

3 strona - dodano: 24.03.2011 - 1,224 pobrań - 98 BL

Od czasu dodania, myślę, że średnio było przyłożonych 3000 punktów.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

e-weblink, co z moja sugestia wprowadzenia limitu subdomen zgodnie z konkurencyjnym rozwiazaniem 5 subdomen w ramach systemu? Czy nie uwazasz ze setki subdomen na multikoncie nie obnizaja mocy systemu tak jak zauwazyl shaun_black?

No to mnie chyba eweblink jakoś szczególnie kocha bo po 2ch tygodniach linkowania 1000pkt na stronę mam ponad 600 bl pokazywanych poprzez yahoo. Pochwl się lepiej co to za strony linkujesz, że masz tak marne efekty bo może to nie eweblink jest winny a twoje "witryny" ;]

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie jest tak źle w e-webie z tymi Bl
Ale wiesz, tak nie mozna usprawiedliwiac braku zmian - gdy konkurencja wprowadzila bonus za ip i dalo sie to skopiowac do weblinka to dlaczego mialoby sie nie dac skopiowac pomyslu na limit subdomen? A z liczb ktore podales wychodzi ze linkowales bardzo slabo tą domene biorac pod uwage liczbe pobran w takim dlugim okresie i otrzymujac taki wynik bl - spojrz jak to sie przedstawia przy mocniejszym linkowaniu https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=818238 - wiec czy nie warto byc za wartosciowymi zmianami?

Problem ze zmianami w tak dużym systemie jest moim zdaniem taki, że do końca nie wiadomo co w zasadzie z nich wyjdzie. Pomysły w teorii bardzo dobre, mające za zadanie zwiększenie "mocy" systemu, przynosiły już w przeszłości mnie spektakularne efekty niż wszyscy zakładali. Podejrzewam, że efekty niektórych zmian są trudne do przewidzenia nawet dla samej administracji systemu, także nie wiem czy częste, radykalne zmiany, są takie korzystne dla nas jako użytkowników. Zwykle każdy potrzebuje potem trochę czasu żeby się przestawić na nowe zasady, a to oznacza, że nie wyciągamy z systemu max możliwości. Jeśli takie zmiany będą częste to w końcu część użytkowniku przestanie nadążać, takie jest moje zdanie... no chyba, że "maszeruj albo giń" :)

goly_one_5.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności