Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mianowicie o znaczny wzrost punktacji co u niektórych użytkowników systemu nawet do 12 mln pkt, nie wiem w jaki sposób tego dokonali wciągu zaledwie 2 tygodni tym bardziej że znacznego wzrostu nowych domen system nie zanotował w ostatnim czasie

Piszę w tej sprawie ponieważ przepuszczam że cos tu śmie… za przeproszeniem, sam tez sprzedaje pkt i mam dodanych do systemu cos ponad 30 głównych domen pl, com, biz, itp.

Średnia punktacja za każdą domenę to max 15K, każda z tych domen posiada site powyżej 10K w google, minimum PR1, BL powyżej 1000 i ledwo przebiłem próg za te wszystkie domeny 400K

a bierzesz pod uwage istnienie kont pro + czy jak one tam sie zwa, na ktore mozna podpiac po 5 000 domen? sa ludzie co maja po 2 albo 3 takie konta i nic dziwnego ze na takim konce spokojnie maja 10-20 mln punktow,

po prostu niektorzy zamiast szukac spisku, produkuja strony i ciezko pracuja na ilosc punktow na banerku :)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hej chciał bym poruszyć pewien temat który powiedzmy nie daje mi spać

Chodzi mianowicie o znaczny wzrost punktacji co u niektórych użytkowników systemu nawet do 12 mln pkt, nie wiem w jaki sposób tego dokonali wciągu zaledwie 2 tygodni tym bardziej że znacznego wzrostu nowych domen system nie zanotował w ostatnim czasie

Piszę w tej sprawie ponieważ przepuszczam że cos tu śmie… za przeproszeniem, sam tez sprzedaje pkt i mam dodanych do systemu cos ponad 30 głównych domen pl, com, biz, itp.

Średnia punktacja za każdą domenę to max 15K, każda z tych domen posiada site powyżej 10K w google, minimum PR1, BL powyżej 1000 i ledwo przebiłem próg za te wszystkie domeny 400K

Ten post ma na celu uzmysłowić mniejszym użytkownikom systemu że aby osiągnąć takie wyniki jak co niektórzy nazwę ich większych graczy sprzedających pkt w systemie muszą posiadać przynajmniej tysiąc głównych domen z wysokim pr i również wysokim site aby osiągnąć tak wysokie wyniki.

[..]

Witaj,

Czuję się wywołany do tablicy :)

Moje 12mln dostępnych punktów, które miałem niedawno było spowodowane nawarstwieniem kilku czynników:

- Update PR (+ okolo 1-2mln punktów)

- Rezygnacja dużego klienta z wynajmu punktów (kolejne kilka milionów)

- Nadrobienie sporych zaległości w BL'kach przez co wcześniej miałem obniżoną ilość punktów

W systemie posiadam dwa konta Pro Multi mogące pomieścić łącznie 10tys stron.

Obecnie w systemie e-weblink mam podpięte 8100 domen głównych.

Tak więc te punkty nie biorą się z powietrza :)

Proszę o wykładnię odnośnie punktacji serwisu.

1. podstrona.strona.net.pl

Google: 5,320 / Yahoo: 4 / BL: 504 / PR: 0 / Out: 1 (30%) / IP: 11.111.11.111 / Staż: 1m / Punkty: 5,316

Z tego co zrozumiałem z regulaminu powinienem mieć 100% punktów za ilość zaindeksowanych podstron ponieważ mam 400+ BL dla tej domeny (czyli w sumie 5320 pktów) i do tego dochodzi bonus 30% punktów za ilość linków wychodzących (poniżej 4, więc 30% więcej punktów).

Gdzie zatem jest ten bonus za ilość linków wychodzących, albo gdzie tkwi mój błąd rozumowania?

Dziś po usunięciu i dodaniu strony na nowo jest kolejna rozbieżność:

1. podstrona.strona.net.pl

Google: 5,060 / Yahoo: 4 / BL: 530 / PR: 0 / Out: 0 (30%) / IP: 11.111.1111.111 / Staż: 1m /Punkty: 5,197

Tu już nawet moje obliczenia trafia szlag. Chociaż różnice groszowe.

W systemie jestem dopiero od kilku tygodni, mam tylko kilka domen o stażu 1m.

Wygląda mi to tak, że naliczanie bonusu działa mi dla domen pod ochroną 30 pierwszych dni (wtedy rzeczywiście mam więcej o 30% punktów za ilość linków wychodzących, bez względu na ilość BL w Y), natomiast po tym terminie bonus jakby znika. On tak właśnie działa?

Z tego co zrozumiałem z regulaminu powinienem mieć 100% punktów za ilość zaindeksowanych podstron ponieważ mam 400+ BL dla tej domeny (czyli w sumie 5320 pktów) i do tego dochodzi bonus 30% punktów za ilość linków wychodzących (poniżej 4, więc 30% więcej punktów).

Liczba punktów za serwis uwzględnia już wszystkie dostępne bonusy jak i kary punktowe. W drugim przypadku chyba nie trudno zauważyć że wartość site w Google spadła o 300 pkt. co odpowiednio pomniejszyło końcową liczbę punktów.

500x62.gif

Tak, to wiem. Nie chodzi mi jednak o te 300 site mniej.

Chodzi mi o to: Out: 1 (30%). Co to właściwie jest te 30%?

Bo zgodnie w tym co zrozumiałem czytając regulamin, jest to bonus punktowy za ilość linków wychodzących z dodanej strony.

Mam ich mało (1), więc mam bonus 30%. Tylko patrząc na punkty nie widzę tego bonusu (zakładam, że jest liczony od punktów za site w G).

Więc albo coś źle zrozumiałem, albo źle zakładam sobie jego naliczanie, albo sam nie wiem.

• 2 tygodnie później...

Z eweblinka korzystam od tygodnia i udało mi się bardzo szybko całkiem przez przypadek wykryć lukę w systemie która pozwala na niewyświetlanie linków systemowych podczas gdy punkty za domenę są naliczane normalnie w panelu. Jeśli ktoś jest zainteresowany tą luką zapraszam na e-mail: mistreka@o2.pl

Mam 2 pytania:

1. Po imporcie adresów serwisów (konkretnie katalogów webmini) ich status to Autoryzuj. Czy muszę ręcznie po kolei autoryzować każdy link, czy system sam w określonym czasie wejdzie sobie na stronę takiego nieautoryzowanego serwisu i sprawdzi czy jest z nim wszystko w porządku?

2. Czy by webmini został rozpoznany w systemie jako webmini muszę uprzednio pobrać skrypt katalogu dla domeny, na której jest katalog?

Teraz np. jak dodawałem miniaczka z ręcznie zmienionym plikiem config.php (modyfikowałem skrypt pobrany dla innej domeny), to system mi nie rozpoznał serwisu jako katalog webmini. Dopiero pobranie skryptu i potem usunięcie i dodanie linku na nowo (bez nadpisywania czegokolwiek pobranym skryptem - czyli nadal z ręcznie zmodyfikowanym plikiem config.php) system rozpoznał katalog poprawnie.

Idzie to zrobić jakoś bez pobierania skryptu pod dany adres każdorazowo?

ad. 1 Na obecną chwilę autoryzację trzeba przeprowadzić ręcznie.

ad. 2 System rozsyła wpisy do katalogów, których adresy przeszły przez formularz pobierania skryptu webmini i mają na liście serwisów ikonkę gwiazdki. W sytuacji gdy ktoś operuje większą liczbą adresów webmini, a pobrał skrypt tylko raz istnieje możliwość podesłania listy adresów do supportu w celu automatycznego ich importu.

500x62.gif

Dzięki za info. Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Masa wpisów z waszego adderka dodawana jest z klamrami, bez losowania synonimów. To jest błąd gdzieś u mnie czy adderek systemowy nie obsługuje mieszania i losowania synonimów?

Znaczy obsługuje w tytułach z tego co wiem, a czy w opisach stron/artykułach też?

Witam kolezanki/kolegow po urlopie - widze ze Xann sie pojawil i nowe zmiany zafundowal np. subdomeny. I od razu nasuwa mi sie takie jedno pytanie - czy ten limit jest docelowy 10 subdomen czy planujecie wyprzedzic konkurencje z vseo i dac mniej niz 5 subdomen np. 3 lub 0? - chcac byc liderem kryteria trzeba ustalac najwyzsze a nie najnizsze, prawda?

No dobrze, mozemy podyskutowac jesli wyjasnisz na czym to cofanie polega bo z tego co ja widze to kazdy szanujacy sie system podnosi kryteria wiec dlaczego weblink mialby tego nie robic, hmm? Co widzisz złego w zablokowaniu mozliwosci tworzenia automatami masy subdomen - czyzbys sam to robil i takie propozycje Ci przeszkadzaja? Chyba zdajesz sobie sprawe ze im wiecej automatow przy niskich kryteriach tym bardziej leca ceny o czym mogles sie przekonac w ostatnim roku. Wiec jak cos piszesz to pisz z "głową".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności