Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Yahoo zaczelo usuwac linki w explorerze, czyli nie dosc ze od poczatku miesiaca nei aktualizowalo nowych to teraz nastepuje ich spadek tak jakby czyscili indeks. Eweblink zaczyna pobierac te dane obcinajac BL ktory spada rzedu z 560 do 90 latwos ie domyslec jak wplywa to na ilosc punktow za taki serwis. Pytanie do administracji co teraz ???? Kiedy zostanie wprowadzone BL z majestic ??? Czy wobec czyszczenia yahoo parametr ten zostanie wylaczony czy poczekamy az ilosc punktow w systemie spadnie o 2/3 ???

Ile dacie czasu na podlinkowanie stron które miały BL wg yahoo a wg majestic seo okazało się że mają BL = 0

Ja nie mam czasu kontrolować wszystkich serwisów i sprawdzać czy BL w yahoo było aktualne.

Przecież nie możecie robić takich zmian informując o tym na kilka godzin przed.

Proszę o informację kiedy punkty z beta algorytmu zostaną ostatecznie wprowadzone.

PS. eksport serwisów do CSV jest niepoprawne. w pliku pojawiają się nieaktualne dane

@technoman, jak dobrze wiesz, zawsze dajemy miesiąc przy wprowadzaniu wszelkiego rodzaju zmian, tu sytuacja wyglądała trochę inaczej, tak jak zauważył elpav yahoo zaczęło wyświetlać 10% poprzednich wartości BL, gdybyśmy nie zdecydowali o przejściu na beta algorytm teraz byłby jeszcze większy lament. Przeszliśmy na wersję bez okresu próbnego głównie z dwóch powodów. Po pierwsze, algorytm nie ma na celu redukcję punktów, bilans punktowy po przeliczeniu zostaje ten sam (a już nawet po woli rośnie), po drugie wybrana grupa beta testerów pozytywnie oceniła nowe zmiany. Nawet zadziwiło mnie, że przez ostatni długi weekend na PiO nie było żadnych uwag krytycznych co tym bardziej skłoniło nas do bezstresowego przeliczania punktów 'po nowemu'.

@eria86, co dokładnie nie działa w eksporcie, może w ferworze prac coś się zepsuło?

500x62.gif

Ja to doskonale rozumiem, decyzja o przejściu na beta algorytm jest bardzo trafna. Tylko przydałby się chociaż 36-48h okres, w którym użytkownicy będą mogli sobie podlinkować zaplecze w którym w yahoo miało kilkaset a w majesticseo okazało się = 0 :/

Czy jest możliwość chociaż wstrzymania obcinania punktów na 36-48h dla domen w których BL w majesticseo = 0 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności