Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się niefortunnie składa, że upadek Yahoo zbiega się z jakimiś falami banów co wpływa na większą rotację domen. Nie ma co bić piany, wg historii Majestica Twoja domena 2 tygodnie temu miała sporo więcej BLi i podejrzewam, że wtedy tej dyskusji by nie było, skoro spada to coś jest na rzeczy :)

500x62.gif

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zgłaszam problem z majesticiem. Dodałem stronę która generowała ponad 30k puntków, a teraz ledwo 90, przyczyna: błąd majestica

Jeszcze godzine temu strona miała prawie 2k linków.

G: 195,000 / BL: 0 / RD: 0 / IPC: 0 / PR: 1 / Out: 0 (30%) / IP: xxx / Staż: 3m / Beta punkty: 90

Edit: o, już się poprawiło. :)

wiadomosci lifestylowe, sportowe i gadżetowe.

wiadomosci biznesowe dla głodnych wiedzy z tematyki finansów, giełdy czy inwestycji

łódzka agencja reklamowa zapraszamy na stronę ogólnopolskiej agencji reklamowej, oferujemy reklamą outdoor (posiadamy własne ekrany LED) oraz online. Zapraszamy na podstronę Nasi Klienci, zaufało nam już ponad 40 firm!

• 2 tygodnie później...

A ja podniosę inny problem, mianowicie BL z majestica. Aż dziw bierze, że jeszcze nikt się tego nie doczepił. Zauważyłem (choć mogłem źle zauważyć), że eweb bierze BL z ostatnich 30 dni (Fresh index). Jak dla mnie to największa bzdura.

Jeśli przestanę linkować, to za 30 dni BL będzie na poziomie bliskim 0! Takie rozwiązanie powoduje, że trzeba nonstop linkować. Czy nie powinno być tak, że bierzemy nie Fresh Index, a Historic Index?

Mam pytanie odnośnie zliczania backlinków przez Majesticseo, bo czegoś nie jarzę.

We fresh indeks czytam "The Fresh Index is updated daily and contains data from the last 30 days".

Czy jeżeli strona jest odwiedzana przez bota majestic seo rzadziej niż co 30 dni, to taki link z tej strony po tych 30 dniach wylatuje z Fresh index bez względu na to, czy jest na stronie czy go już nie ma?

A może bot majestic seo odwiedza raz znalezione strony zawsze częściej niż co 30 dni i jeżeli link na niej się znajduje to dostaje nowe 30dni wyświetlania we Fresh Index?

Dodane: o widzę wyżej ta kwestia została podniesiona.

Prawda to, że teraz teoretycznie strona musi dostawać 1000 nowych linków co 30 dni był fresh index był min. 1000?

Albo inaczej: czy link stały do strony generującej punkty w ewebie, dodany w październiku, zaindeksowany przez Gugle, znajdujący się na stronie którą odwiedził bot majestic seo również w październiku będzie widoczny dziś we fresh index?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności