Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Cos mi się wydaje moji drodzy że nadchodzi koniec swl rotracyjnych a tym samy e-weblinka

Co też widać po statystykach systemu jeżeli im wogóle wierzyć wciagu 2-3 dni zbanowano 6tys domen lub je wycofano z systemu

Moja opinia jest nastepująca najwiekszym minusem tego systemu jest to że system jest rotracyjny co bardzo ułatwia zbanowanie zaplecza z zainstalowanym swl ponieważ jest bardzo łatwo namierzyć takie zaplecze wystarczy przykładowo że roboty google odwiedzą stronę setki razy i za każdym razem będzie 5 innych linków wychodzących a wniosek dla google jest bardzo prosty jaka wartościowa strona przekierowuje za każdym razem na inne linki zwrotne np. wciągu 24h więc ją po prostu banuje i myślę że mają jeszcze wiele innych sposobów na wyłapywanie takiego zaplecza ja podałem jeden z prostszych sposobów jakim może posługiwać się algorytm google

A podkreślam jeszcze że posiadam setki domen gdzie nie mam zainstalowanego swl i ani jedna z tych domen nie otrzymała bana więc jaki wniosek?

@dawid1979 rozumiem ze domeny z swl i bez swl to dokladnie te same skrypty ?

bo ja mam zupelnie odmienne wnioski, dostalo sie wszystkim od statlinka, przez gotlinka, precle, az do weblinka

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Trzeba cos robic - zobaczcie na statlink rezygnacja z subdomen, seomatik max 3, gotlink max 5... a weblink na tym tle ma zwyczajnie w swoich zasobach smietnik - subdomena na subdomenie i to teraz leci.

Trzy rózne scrypty

I oczywiscie standart ukryte dane whois każda domena własne dns'y no i pare dziesiąt unq ip

Np na jednym serwerze miałem 31 domen w tym 11 bez swl tzn nigdy nie był instalowany swl na tych domenach i te strony mają się świetnie tyle samo linków wychodzących tylko z tym że własne stałe bez swl i podkreślam że wszystko na jednym ip

I dokładnie 20 domen z swl zostały zbanowane a te 11 bez nie więc chyba jest coś na rzeczy

Może przesadziłem z tym koncem swl ale napewno będzie teraz duuuuzo trudniej utrzymac zaplecze w systemach ponieważ uzytkownicy zaprtzestaną dodawania zaplecza do tych systemów a co za tym idzie zaplecze dodane do systemu będzie bardziej narażone na wykrycie ponieważ będzie mniej stron konkurecji i będzie łatwiej zbanować tak zwanych większych graczy

No o tym piszemy fikas, napisalam tylko ze kazdy system podejmuje jakies kroki zeby ograniczyc smietniki w postaci subdomen. A czy zamierza cos w tej kwestii zrobic weblink?

A mnie się wydaje że nie chodzi tutaj o subdomeny sam ich nie używam bo dopiero by się śmietnik zrobił aby nad tym zapanować

Tu tylko i podkreslam wyłacznie chodzi o u żywanie systemu SWL na domenie, dodał byś bardzo unq zaplecze ale uzył byś swl i masz na 100% ban za własnie użycie systemu wymiany linków i dlatego wszyscy dodają nic niewartosciowy śmietnik bo nikt przy zdrowych zmysłach nie doda do systemu unq i zadbanego zaplecza bo są lepsze sposoby na jego wykorzystanie :)

Teraz tylko czekac na system który będzie przyjmował zbanowane domeny i mysle że taki system miał by sie bardzo dobrze bo i tak te całe zaplecze w swl słuzy do zbierania BL i szybszej idexacji

I jeszcze jedno wydaje mi się że nie trzeba by tu wielkiej rewolucji robić aby takie strony można było śmiało wykorzystać wystarczyło by wprowadzić próg ilości przyznanych pkt za zbanowane domeny zależne od BL itp np do max 1000pkt za domenę ponieważ świat się nie kończy na google i istnieją jeszcze inne wyszukiwarki bo jak tak dalej będzie to będziemy skazani tylko na google i sami się do tego przyczynimy.

Sprawa jest prosta - każda domena z dowolnym SWLem zostanie prędzej czy później zbanowana. Ba, nawet każda domena zapleczowa bez SWLa zostanie prędzej czy później zbanowana z nielicznymi wyjątkami. Trzeba się z tym pogodzić i po prostu uruchamiać nowe strony co jakiś czas na innych skryptach, zmienionych szablonach, ale przede wszystkim na nowych domenach. Jedne domeny z podpiętym swlem wytrzymują kilka miesięcy, inne kilkanaście miesięcy czy nawet kilka lat - wszystko zależy od wielu czynników i szczęścia.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

@Dawid1979 - bany są cały czas a nie co 30 dni. Jak nie zauważyłeś systemy zaczęły od jakiegoś czasu iść w kierunku jakości a nie ilości i sądzę, że daje to dobry skutek. I takie pisanie, że teraz już nikt nie będzie dodawał zaplecz do swli jest śmieszne. Za dużo na tym kasy ludzie trzepią aby się zniechęcić, że stracili trochę zaplecza. Jedyne co się zmieni to cena za punkty, będzie po prostu wyższa i tyle (co zresztą już ma miejsce).

Moim zdaniem to z czasem tylko może wyjść na dobre bo może z rynku znikną Ci pseudo pozycjonerzy za 5 zł od frazy bo nie będzie ich już stać na punkty w wyższej cenie.

@Dawid1979 - bany są cały czas a nie co 30 dni. Jak nie zauważyłeś systemy zaczęły od jakiegoś czasu iść w kierunku jakości a nie ilości i sądzę, że daje to dobry skutek. I takie pisanie, że teraz już nikt nie będzie dodawał zaplecz do swli jest śmieszne. Za dużo na tym kasy ludzie trzepią aby się zniechęcić, że stracili trochę zaplecza. Jedyne co się zmieni to cena za punkty, będzie po prostu wyższa i tyle (co zresztą już ma miejsce).

Moim zdaniem to z czasem tylko może wyjść na dobre bo może z rynku znikną Ci pseudo pozycjonerzy za 5 zł od frazy bo nie będzie ich już stać na punkty w wyższej cenie.

Może i masz rację jedyny plus to będzie można więcej zarobić jeżeli klient w ogóle będzie chciał więcej zapłacić :)

Jak osobiście pamiętam czasy 300zł Netto za 100K ale już chyba niema co mażyć o takich kwotach ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności