Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytanie, nie chce jakoś specjalnie oskarżać kogoś, ale mam sytuację, że "przygotowując" wemini do wpięcia do systemu okazuje się, że jest zgarnięta przez kogoś innego mimo, że oczywiście jest moja. Przygotowanie to wiadomo, że jest kilka dni do podlinkowania takiej domeny i zawsze się okazuje, że jest już u kogoś. Jest notoryczna sytuacja i ciekawi mnie czy to ktoś z administracji systemu (ma najszybszą informację o nowym nabytku i co ciekawe jest omijana blokada 5 subdomen) czy system zabezpiecza przed czymś ?

wyciorex przeciecz wystarczę wgrać plik na FTP i odzyskać domenę. 1 min pracy

Weryfikacja utraconych domen
A harwestowanie webmini co maja 906 to ot dawna opłacalna sprawa i niema w tym nic specjalnie niezwykłego.

Wiem, że to 1 min i to robię. Ale interesuje mnie kwestia 5 subdomen. Nie wpinam tej subdomeny bo nie mam jako zwykły user już takiej możliwości, czyli grzecznie czekam na indeksację a druga wtraca sobie punkty by w końcu je podmienić a tu się okazuje, że ktoś z niej już korzysta. Nie jest to dziwne ? Limit dotyczy przecież całego systemu.

Jest notoryczna sytuacja i ciekawi mnie czy to ktoś z administracji systemu (ma najszybszą informację o nowym nabytku i co ciekawe jest omijana blokada 5 subdomen) czy system zabezpiecza przed czymś ?

Nikt z administracji nie czyha na niepodpięte domeny do systemu. W systemie 'grasują' użytkownicy, którzy przechwytują domeny, które ktoś zapomniał lub w ogóle nie dodał do systemu. Odzyskać takie domeny można bardzo prosto (jak pisał MaxPan) poprzez wgranie pliku przez FTP. Blokada 5 subdomen nie jest omijana a jedynie pierwszeństwo przy autoryzacji mają serwisy z większą ilością punktów.

500x62.gif

Blokada 5 subdomen nie jest omijana a jedynie pierwszeństwo przy autoryzacji mają serwisy z większą ilością punktów.

No i właśnie, ta nowa zawsze ma mniej niż stara, która jeszcze siedzi w systemie i ma zazwyczaj 5k punktów (jest aktywna) i więcej a nowa kilkadziesiąt.

Ale dobra, na siłę nic nie będę udowadniał. Myślę, że to nieprawidłowa sytuacja i tyle. Z mojej strony tyle

No i właśnie, ta nowa zawsze ma mniej niż stara, która jeszcze siedzi w systemie i ma zazwyczaj 5k punktów (jest aktywna) i więcej a nowa kilkadziesiąt.

Czasem jest to wina źle skonfigurowanej domeny np. poprzez włączoną opcje wildcard dla domeny. Użytkownik dodaje do systemu domenę katalog.strona.pl a automatycznie działają wszystkie inne subdomeny np. test.strona.pl, domy.strona.pl które czasami mają faktycznie więcej zaindeksowanych podstron. W takim przypadku właściciel domeny głównej może wysłać informację na support celem przepięcia wszystkich wygenerowanych w ten sposób subdomen na jedno konto.

500x62.gif

Czasem jest to wina źle skonfigurowanej domeny np. poprzez włączoną opcje wildcard dla domeny. Użytkownik dodaje do systemu domenę katalog.strona.pl a automatycznie działają wszystkie inne subdomeny np. test.strona.pl, domy.strona.pl które czasami mają faktycznie więcej zaindeksowanych podstron. W takim przypadku właściciel domeny głównej może wysłać informację na support celem przepięcia wszystkich wygenerowanych w ten sposób subdomen na jedno konto.

Okej dzięki

koszt.jpg
Szukam i szukam w statystykach wykresu z kosztem pobrania linku ktory kiedys publikowaliscie i wydaje mi sie ze znowu go ukryliscie a przez to nie mam podgladu o ile musze zwiekszac liczbe punktow na link zeby utrzymac zblizona liczbe pobran. Kiedys tez juz byla taka sytuacja ale nie rozumiem dlaczego on jest chowany skoro wystepuje w tej kwestii duza zmiennosc?! Teraz tylko polegam na tym powyzszym wykresie i spadek pobran jest ok. 70proc. ale ile wynosi min punktow zeby miec jedno pobranie na dzien?

@brzoza24 faktycznie wykres został zdjęty z racji zmiany algorytmu wysyłania linków na strony uczestników systemu, pół roku temu przeprowadzane były testy i od tego momentu linki rotują się na stronach przez 48 godzin, a nie jak było wcześniej przez 24 godziny. Aktualnie wykres wygląda tak:

liczbapobranlinkow.png

Jak tylko wrócimy z imprezy urodzinowej systemu wykres zostanie dołączony do zakładki 'Statystyki'.

Jeśli chodzi o obchody 5-lecia systemu impreza się rozkręca. Na zachętę kilka zdjęć z Egzaminu na znajomość systemu e-Weblink:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Impreza trwa do niedzieli więc kto może niech dojeżdża.

500x62.gif

• 2 tygodnie później...
Szukam i szukam w statystykach wykresu z kosztem pobrania linku ktory kiedys publikowaliscie

Jak pisaliśmy wcześniej wykres został dołączony do pozostałych statystyk systemu.

Dla zainteresowanych fotorelacja z urodzinowego wypadu e-Weblinka nad morze :)

https://www.seoparty.net/news/wydarzenia/se..._morzem_relacja

500x62.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności