Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

e-weblink.com napisał(a):
Jak pisaliśmy wcześniej wykres został dołączony do pozostałych statystyk systemu.
Bardzo przydatna rzecz i fajnie by by było gdyby już nie znikala.

W takim razie mam 2 kwestie:

a ) czy nie uważacie ze wysylanie 1 linku za 33 punkty to nie jest przesada? W systemach gdzie chociazby limit subdomen jest nizszy, a paczki z linkami mniejsze ten koszt jest 3-4 razy nizszy - wiec co tak pompuje ten koszt?

b ) Xann, wiesz, ze sa miliony niesprzredanych punktow w systemie po cenach 70zł wystawionych na forum systemu i zeby sprzredac trzeba schodzic z cenami ponizej 50zł - czy nie uwazasz, ze wystawianie Twoich milionowych ofert z dodawaniem do tego darmowych kont jest zwyczajnie zazynaniem nas sprzedawcow? - czy to jest w porzadku z Twojej strony? Nie dosc, ze ceny polecialy to Ty jeszcze robisz nam konkurencje na rynku.

Moze bys rozwiazal sprawe z nadwyzkami podciagajac kryteria systemu do konkurencyjnych np z subdomenami, chociaz z nimi sie rownajac (vseo, gotlink), bo juz nie mowie o sytuacji idealnej jak zrobil statlink. Dlatego apleuje jesli juz cos robisz to zrob cos nie tylko dla siebie ale i dla nas.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@brzoza24 jak zawsze czujna ;) co do ilości pobrań to jak wcześniej pisaliśmy od dłuższego czasu rotujemy linki na stronach uczestniczących w systemie przez 48 godzin, a nie jak było wcześniej przez 24 godziny. W związku z tym liczbę pobrań należy liczyć podwójnie gdyż raz pobrany link wyświetla się na stronach przez dwa dni a nie jeden dzień.

Jeśli chodzi o podciąganie kryterium to już niebawem zmienią się one radykalnie. Nie będzie to już kosmetyczne podniesienie limitu jednego parametru, gdyż jak większość zauważyła zmieniają się trendy SEO a co za tym idzie wytyczne w systemie też muszą ulec zmianie. Aktualnie trwają symulacje nad znalezieniem półśrodka pomiędzy obecną dużą nadwyżką punktów która jest obecnie (głównie przez ponowny wzrost site w G) a docelową ilością punków po wprowadzeniu nowych założeń. Na dniach opublikujemy proponowane zmiany, które na celu będą miały odrzucenie z systemu najmniej wartościowych stron i nagrodzenie tych stron, które faktycznie posiadają przynajmniej kilka mocnych argumentów.

500x62.gif

Czy to dobry ruch okaze sie w praniu ale trzeba cos szybko zrobic, poniewaz zaczyna brakowac tlenu i w tym momencie nawet tych "dobrych" serwisow nie warto przedluzac ze wzgledu na sytuacje na rynku, dlatego dzialajmy jak najszybciej. Pozdrawiam.

Xann, czy moglbys zdradzic zapowiadane zmiany? Poniewaz na dniach wygasaja mi domeny i chcialabym wiedziec ktore ewentulanie przedluzac. No i wazne jest od kiedy te zmiany chcesz wprowadzic, bo jesli to dluga perspektywa to w obecnej sytuacji rynkowej wydawanie pieniazkow na przedluzenie starych domen jest wyrzuceniem ich w błoto. Rozmawiałam z kolega i ma podobne zdanie, a takze widac na wykresie ze liczba domen spada, bo nikt nie przedluza, poniewaz w sumie po co. Wiec od kiedy bylaby ta zmiana?

jaka to roznica czy zrobicie cięcia i pkt bede 2 razy drozsze wystarczy wyjasnc ze trzeba kupowac wiecej pkt dla dobrego efektu :jezyk1: czy wamszym zamirzeniem jest zmniejszenie liczby domen w systemie? skoro pkt sa tanie to cos jest nie tak albo tyle sa warte;

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Faktycznie ilość domen w systemie spada łeb na szyje :(

Administratorzy może trochę więcej info o zmianach aby można się w jakiś sposób przygotować

Już zaledwie 57.437 zostało domen w systemie

A co do zmian proponuje wynagradzać domeny z mniejszym site, aby to się przyłożyło na większą ilość domen w systemie a nie chamski spam po 10K 100K site który nic nie wnosi do systemu

Np. domena która ma od 10 do 20 artykułów która za pewne by dała nie jednemu linkowi powera dostaje śmieszne 1000pkt kiedy spam z 10K już ponad 20.000 pkt.

Więc lepiej skupcie się na tym ;)

Nie jestem prorokiem ale jak tak dalej będzie to marna przyszłość czeka weblinka na wasze miejsce czeka wiele innych systemów wymiany linków wiec się śpieszcie bo za rok nie będzie funduszy na następne urodziny systemu ;)

Ja proponuje aby nie przyjmować do systemu stron które mają site powyżej 1000 a nawet bym powiedział 200 podstron w google

Teraz się liczy jakość a nie ilość :)

Google brnie do przodu a system niestety nie

73590582be752b6e.jpg

Dawid1979 napisał(a):
Faktycznie ilość domen w systemie spada łeb na szyje :)

Administratorzy może trochę więcej info o zmianach aby można się w jakiś sposób przygotować

Jak zawsze informacje o wprowadzanych zmianach publikowane będą z miesięcznym wyprzedzeniem. Jeszcze dziś, najpóźniej jutro powinien wyjść newsletter z nowymi zmianami jakie planujemy w systemie.

Co do ilości domen, to nie tyle spada ich ilość co spada ilość domen z sitem w G większym od zera. W systemie domen jest o wiele więcej.

Dawid1979 napisał(a):
A co do zmian proponuje wynagradzać domeny z mniejszym site, aby to się przyłożyło na większą ilość domen w systemie a nie chamski spam po 10K 100K site który nic nie wnosi do systemu

Prawda jest taka, że nie ilość domen się liczy a ich jakość. Bez względu czy site w G jest 1k czy 10k, dlatego też nasze nowe wytyczne będą nastawione ściśle na promowanie serwisów, których parametry są najlepsze dziękując tym samym za współprace najsłabszym domenom, które tylko osłabiają system.

Dawid1979 napisał(a):
Teraz się liczy jakość a nie ilość :)

Uważamy tak samo! Szczegóły niebawem.

500x62.gif

vortex napisał(a):
Według mnie nowe zmiany, to gwóźdź do trumny systemu.

Mnie to nie przeszkadza, ale każdy system musi się "oczyścić" z syfu i pokemonów.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zgred napisał(a):
  vortex napisał(a):

Mnie to nie przeszkadza, ale każdy system musi się "oczyścić" z syfu i pokemonów.

@Zgred dokładnie popieram w 100%, czas na zmiany tym bardziej że wujek samo zło nie śpi.

Audyt SEO i Optymalizacja Stron WWW -> SeoFox.pl

banner_seofox.jpg

SeoFox napisał(a):
  zgred napisał(a):
  vortex napisał(a):

@Zgred dokładnie popieram w 100%, czas na zmiany tym bardziej że wujek samo zło nie śpi.

Tyle, że nie tędy droga. Czasy w których rotacją robiło się topy bezpowrotnie minęły. Teraz rotacji z reguły używa się do czegoś innego. Te zmiany nie spowodują, że ludzie znowu zaczną masowo linkować bezpośrednio pozycjonowane domeny. Zmiany spowodują to, że koszt wyprodukowania punktów będzie wyższy, ale czy znajdą się chętni zapłacić wyższą sumę...

Według mnie lepszą opcją byłoby zwrócenie się w stronę systemu poł-rotacyjnego.

e-weblink.com napisał(a):
Co do ilości domen, to nie tyle spada ich ilość co spada ilość domen z sitem w G większym od zera. W systemie domen jest o wiele więcej.
Czy moglbys rozwinac to co miales na mysli? Bo teraz zrozumialam ze system sklada sie z domen zbanowanych na ktorych wyswietlane sa nasze linki, a te ktore sa na wykresie to sa tylko jako dodatek ktorym nie mamy sie przejmowac że spada, czy ja snie?

Edycja - opcja z orderami jest fajna tylko od kiedy bedzie wprowadzona?

brzoza24 napisał(a):
Czy moglbys rozwinac to co miales na mysli? Bo teraz zrozumialam ze system sklada sie z domen zbanowanych na ktorych wyswietlane sa nasze linki, a te ktore sa na wykresie to sa tylko jako dodatek ktorym nie mamy sie przejmowac że spada, czy ja snie?

W statystykach uwzględniona jest liczba domen które mają site wyższy od zera i one wyświetlają linki dodane przez użytkowników. Domeny z sitem zerowym nie biorą udziału w losowaniu linków uczestników systemu.

500x62.gif

No i Panie i Panowie system e-weblink się wykrwawia Google dopiął swego pomału dobiega koniec tego systemu chyba też będzie trzeba spakować walizki ;)

Od dnia 13-01-2012r. zbanowano lub przeniosło swoje zaplecza do innych systemów lub tez zrezygnowało z użytkowania systemu e-weblink ponad już 30 tyś domen

I nie ma co zaprzeczać jest to bardzo duża ilość domen !!!

I trzeba przyznać że E-Weblink już stracił swoją pozycje TOP1 w swl, przykładowo gotlink posiada w swoim systemie ponad 30 tys domen więcej

Dużą zasługa tak ogromnego spadku to przede wszystkim ostatnie akcje nagonki na swl. Oberwało się najbardziej e-weblinkowi ponieważ był wymieniany jako główny winowajca

Do tego dochodzi jeszcze mała aktywność administratorów systemu na ten atak ze strony google, np. wprowadzenie orderów które nic nowego nie wnoszą do systemu

I podsumowując jesteśmy świadkami powolnej śmierci tego też systemu, z tego też powodu pęka mi serce !!!

Gwarantuje wam że jeżeli wciągu 6-12 mieś podejście administratorów będzie takie jak dotychczas to system będzie jednym z systemów który będzie ledwo przypominał system ten z przed lat, czego główną zasługą będzie nie profesjonalne podejście administratorów do tematu np. wprowadzanie zmian które nic nie wnoszą nowego do systemu, np. zmiany które ostatnio wprowadziliście to powinien być jako mały dodatek do sprawniejszego działania systemu a nie jako odpowiedź na nagonkę google

Po prostu administratorzy nie mają pomysłu aby się przeciw wstawić wielkiemu wszechmogącemu wujkowi GOOgle

I musze tez powiedzieć że widać gołym okiem że jest kryzys w systemie ponieważ osoby które zajmują się administracją systemu np. jak Xann i może też Fikas czego nie jestem pewien zaczęli sprzedawać pkt np Xann oferuje do tego darmowe konta Pro Multi co oznacza że chce za wszelką cenę sprzedać jak największą ilość pkt, w jeszcze przynoszącym zyski systemie do czego jak najbardziej ma prawo ;)

Podkreślam też że ten post niema na celu obrażania lub tez innych negatywnych określeń pod adresem administratorów systemu a zmotywowanie do większego działania, ponieważ daże dużą sympatią system E-Weblink i pęka mi wręcz serce jak widzę jak system pomału umiera :)

Dawid, po to sa te ordery zeby z systemu nie wydzierac punktow za pojedycznce parametry. Takie rozwiazanie pozowli ograniczyc wolne punkty, a to spowoduje, ze ludzie zaczna w koncu dodawac nowe strony! Bo teraz po co maja dodawac skoro punktów sa miliony i nie ma juz komu kupowac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności