Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tomek dobrze prawi. Obserwuje trochę rynek punktów, choć akurat e-weba nie kupuję za bardzo bo jest mi zbędny. Ale widzę rozbieżności w cenach i nie jest to normalne, że jeden chce np. 50 zł a drugi 130. Oczywiście zaraz jakaś mądrala mi napisze, ze mamy wolny rynek i każdy może sprzedawać jak chce i za ile chce, nie neguje tego. Ale jak ktoś sprzedaje np. 100% niż to co Ja mogę kupić na rynku i biadoli, że ma problem ze zbytem to niech się zastanowi nad strategią biznesu.

Ale to nie tylko cena może być problemem w sprzedaży.

@Brzoza może warto na części domen zmienić system?! W seomatiku punkty idą np. jak świeże bułki, zobacz ile jest ogłoszeń i napisze, że są tylko ogłoszenia osób, które moim zdaniem sprzedają za drogo.

Tomku tu nie chodzi o cene bo sie jeszcze i za ponad 100zł sprzedaja dla starych klientów ale jesli nowemu klientowi nie przeslesz oferty np. po 50zł to juz sprawa nie jest taka kolorowa. Jesli spojrzycie na trend to wtedy odkryjecie przyczyne obaw, w takim tempie po nowym roku bedziemy sie wyprzedzać kto da taniej niz po 10zł bo widze ze juz zapomnieliscie ze calkiem nie dawno pisaliscie faktury po 500zł, wiec dokad to zmierza?

W jakims sensie podtrzymałes mnie na duchu chociaż wiem co pisze tak samo jak gotlinka juz mozna kupic po 40zł. Seomatik to system stały a to oznacza inne kryteria niż w rotacyjnych więc ze względu na subdomeny swojego zaplecza tam nie przeniesiesz tylko trzeba zrobić inne, a ceny znam bo korzystam i sie nie dziwie ze schodza jak cieple buleczki, jak to sam napisales, przelicznik: cena/link robi swoje.

wystarczy poszezyc rynki zbytu, np allegro, inne fora, juz mowilem reklama jest dzwignia handlu, nie stety jest wolny rynek i zly pr na swl'e ale i w tak ciezkich czasach mozna nadal niezle zarobic na pkt ale to zdradze naszkoleniu dla zaawansowanych

Marketing internetowy dla firm

• 2 tygodnie później...

W tym miesiącu szykują się niemałe zmiany w systemie e-weblink, będziemy wdrażać nowe algorytmy podnoszące jakość systemu i dostosowujące system do obecnych wymogów gooogle, uwaga również będziemy z systemu usuwać marnej jakości domeny te akurat mogą iść do konkurencji tam na pewno zostaną przyjęte, nasza dewiza to jakość nie ilość. O nadchodzących zmianach bedziecie powiadamiani przez email forum PIO i formum e-weblinka

ps. proszono mnie żeby wprowadzić tematyczność ale chyba każdy coś wiedzący pozycjoner wie że tematyczność to kit dla pokemonów wiec tego nie będziemy wprowadzać

System nie ma żadnych problemów :)

Jeszcze 21szego Xann pisales ze system nie ma problemow, czyzby jakas jesienna nostalgia ze taki zwrot akcji ?

Fajnie by bylo zeby byl jakis czas dla userow przed zmianami tym bardziej ze google ostatnio sam weryfikuje jakosc stron calkiem dobrze - banem :)

Mozesz uchylic rabka tajemnicy o jaki kierunek zmian chodzi ?

Dodatkowe parametry, ilosc sobdomen ?

Zgadzam sie z przedmowca ze ilosc domen znaczaco spadla wiec jakies drastyczne zmiany raczej nie wyjda an dobre.

Xann, ja rowniez popieram kolegow odnosnie fraz hazardowych z dyskusji na forum systemu. Nie bardzo rozumiemy dlaczego skoro zabronione jest reklamowanie tego typu stron na terenie RP to według Ciebie nic sie nie dzieje i dopuszczasz do sytuacji łamania prawa. Xann jak dlugo bedziesz jeszcze emitowal na stronach systemowych frazy łamiace prawo?!

Jeszcze zbulwersowałam się w innym wątku w ktorym poruszasz problem wlewania sztucznych punktów do systemu oraz kont pro i nie moge zrozumiec pewnej zaleznosci, a mianowicie skoro utrzymujesz system z kont pro jak tam twierdzisz to w jakim celu sprzedajesz jeszcze punkty? Przy tej okazji rozdajesz darmowe konta pro i multi czym przebijasz innych sprzedawców. I teraz nasuwa się pytanie dotyczące wlewania tych punktów do systemu - jeśli twierdzisz, że Ty ich nie wlewasz to dlaczego jest taka kosmicza rozbieżnośc w systemach odnosnie liczby pobran ze 100 punktów w dniu wczorajszym: e-weblink 1 pobranie, konkurencja 3 pobrania (i wez pod uwage, ze oni maja mniejsze paczki z linkami). Wiec po co sprzedajesz punkty skoro utrzymujesz sie z kont pro i jak to jest z tym wlewaniem pustych punktow do systemu o ktorym wspomniales skoro e-weblink generuje tak malo pobran w stosunku do konkurencji?

Jeszcze zbulwersowałam się w innym wątku w ktorym poruszasz problem wlewania sztucznych punktów do systemu oraz kont pro i nie moge zrozumiec pewnej zaleznosci, a mianowicie skoro utrzymujesz system z kont pro jak tam twierdzisz to w jakim celu sprzedajesz jeszcze punkty?

Loool dobre pytanie:) w jakim celu sprzedaje pkt skoro utrzymuje się z kont PRO :) musze powiedzieć że Twoje pytanie mnie rozbroiło i nie tylko mnie :)

Myślisz ze ludzie stawiają i utrzymują harytatywnie SWL,e ? to myśl tak dalej :)

Jeżeli chodzi o redukcje domen w systemie to jak juz powiedziałem interesują nas domeny któych google nie banuje czyli wartościowe i choćby miało zostać ich tylko 1000 to i tak bedą one lepsze od tych 70 tys śmietników ktore google zbanowało w e-weblinku a znalazły sie w innym systmie

Po prostu podnosimy jakość systemu, w końcu pozycja lidera zobowiązuje a nie jest wazna ilosc tylko jakość nieprawdaż

ps. nie interesuje mnie konkurencja bo musiał bym się cały czas oglądać do tyłu to my wyznaczamy standardy.

Nikt nie kwestionuje zmian tylko dobrze byloby jakbys zdradzil rabka tajemnicy jesli sa juz jakies pomysly :)

@brzoza24

Nie widze problemu jesli Xann sprzedaje punkty tak jak inny user dodajac domeny i wartosc do systemu.

Lepsze to niz zerowanie na domenach dodanych przez userow i pobieranie 20% mocy systemu jako haracz, mysle ze jest to wiecej niz oplata za konto pro.

Dokładnie popieram moją przedmówczynię w 100%

Wspominałem już o tym w kwietniu tego roku że Xann przegina z tymi dodatkowymi opcjami rozdając darmowe konta pro i multi w czym przebija na łeb i szyje nas zwykłych wyjadaczy.

No ale cóż pycha nie zna granic, nie zdziwię się również jak xann będzie sprzedawał pkt pod innym Nickiem lub wykorzysta jakiś inny również prosty sposób chęci wyciągnięcia jak największych zysków.

Druga sprawa to w jaki sposób traktuje Xann użytkowników którzy płacą za korzystanie z systemu i płacą również nie małe pieniążki za przedłużenie domen z myślą wykorzystania ich w systemie

A Xann najprościej na świecie wysyła ich do konkurencyjnych swl , zamiast ratować system i zapraszać użytkowników do dodawania stron do systemu.

I na koniec powiem tak Xann dobrze wie że koniec tego systemu jest bardzo bliski co widać po statystykach liczby domen i desperackich krokach administracji

Dziwię się jeszcze że są chętni aby płacić za korzystanie z tego systemu kiedy na rynku są darmowe systemy które sobie lepiej radzą jak e-weblink co widać po statystykach

Ja osobiście po prowadzeniu nowych szalonych wytycznych żegnam się z systemem

Loool dobre pytanie:) w jakim celu sprzedaje pkt skoro utrzymuje się z kont PRO :) musze powiedzieć że Twoje pytanie mnie rozbroiło i nie tylko mnie :)

No nas tez rozbawiaja Twoje odpowiedzi w ktorych nie odpowiadasz na pytania w tak powaznych kwestiach jak emitowanie na stronach systemowych fraz zabronionych na terenie RP oraz dramatycznie niskiej liczby pobran w weblinku powiazanej ze sprzedaza przez ciebie punktow. Bo to nie jest roznica 30% lecz 300%, a za chwile sie okaze ze pobran nie bedzie w ogole. Wiec prosze odpowiedz na te 2 kwestie które sam poruszyłes na swoim forum.

Mozesz uchylic rabka tajemnicy o jaki kierunek zmian chodzi ? Dodatkowe parametry, ilosc sobdomen ?

domeny te akurat mogą iść do konkurencji tam na pewno zostaną przyjęte, nasza dewiza to jakość nie ilość.

Xann piszesz o jakosci, a ja z tym limitem subdomen to chyba wspominalam z rok temu - zdajesz sobie sprawe, ze w zadnym innym systemie nie ma zezwolenia na taka liczbe subdomen jaka masz w weblinku? (statlink 0, vseo 3, gotlink 5) - wiec o jakiej jakosci piszesz skoro ewidentnie idziesz na ilosc zaprzeczajac samemu sobie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności