Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Przerwie Wam dyskusje bo mam pytanie.

Dodaje stronę do waszego systemu aby generowała mi punkty. Dodaje następnie do niej 1000 punktów aby wygenerował mi ponad wymagane 1000 BL i problem jest w tym że kto dodaje do mnie wpisy to ostro sobie swoje frazki podlinkowuje. Po 4 tygodniach mam tyle BL że strona dostaje bana. Wiem że mogę zablokować swoją stronę przed SWL ale czy można zablokować ją tak abym tylko ja przydzielał jej punkty. Jeżeli nie to czy istnieje możliwość dodania w przyszłości takiej opcji bo z tego co widzę ciężką wyhodować nowe stronki.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fakt jest faktem, że ilość pobrań drastycznie spada. Zobaczymy jaki to przyniesie efekt dla stron pozycjonowanych.

mówiłem że wprowadzamy pewne zmiany w alorytmie systemu, mające na celu spowodowanie statycznego wzrostu przyrostu linków tylko tyle w tym temacie mogę powiedzieć, ponadto powtarzam od zawsze eweblink nie jest systemem do pozycjonowania stron tylko do dopalania jest narzędziem wspomagającym a nie głownym cały przepis jak obsługiwać eweblinka podałem już wieki temu [tutaj.: jak bezpiecznie używać SWL] więc proszę nie mów o efektach pozycjonowania, bo pozycjonowanie samym SWL'em to jak jazda pod proąd

... Po 4 tygodniach mam tyle BL że strona dostaje bana. ....

Żeby faktycznie odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie musisz mi pokazać tą zbanowaną stronę, bo nie wierze że po 4 tygodniach linkowania systemem strona dostaje bana, takich cudów jeszcze nie widziałem, aczkolwiek wszysko przedemną, pokaż nam domenę wówczas bedziemy mogli coś powiedzieć.

Marketing internetowy dla firm

powtarzam od zawsze eweblink nie jest systemem do pozycjonowania stron tylko do dopalania jest narzędziem wspomagającym a nie głownym cały przepis jak obsługiwać eweblinka podałem już wieki temu [tutaj.: jak bezpiecznie używać SWL] więc proszę nie mów o efektach pozycjonowania

Aha, czyli dopalanie nie przekłada się na pozycje stron pozycjonowanych? Bardzo to wszystko zawiłe...

powtarzam od zawsze eweblink nie jest systemem do pozycjonowania stron tylko do dopalania jest narzędziem wspomagającym a nie głownym cały przepis jak obsługiwać eweblinka podałem już wieki temu [tutaj.: jak bezpiecznie używać SWL] więc proszę nie mów o efektach pozycjonowania

Aha, czyli dopalanie nie przekłada się na pozycje stron pozycjonowanych? Bardzo to wszystko zawiłe...

Skoro pozycjonuje około 10 domen (z czego 90% mojego pozycjonowania opiera się na eweblinku) i od ponad roku mam dobre wyniki to znaczy że można pozycjonować eweblinkiem.

z linka jak bezpiecznie pozycjonować znalazłem bardzo śmieszny tekst:

Zaczynamy od skatalogowania strony poprzez dodanie jej do możliwie największej ilości katalogów stron internetowych. Następnie „dopalamy” każdy wpis w katalogu linkując go z e-Weblinka dając 1000-2000 pkt na okres 5-8 dni. Jest to wystarczający okres na zaindeksowanie przez wyszukiwarkę linka do naszej strony. W tym momencie wiemy na czym polega „dopalanie” wpisów w katalogach. Dopalanie ma na celu przyspieszenie procesu indeksacji, który w normalnych warunkach może trwać do paru miesięcy.

Jeżeli dodaje wpis do katalogu do precelka albo dodaje wpis na forum to tak czy siak ta strona prędzej czy później zostanie zaindeksowana. Jako pozycjoner chce aby mój wpis był w katalogu kilkanaście miesięcy nawet jak googielek zaindeksuje go za miesiąc czy dwa. Skoro postawiłem sobie katalog i widze że pod 4 tygodniach mam:

3724 linków przychodzących na frazę naklejki

3021 linków na fraze sprawdz

2451 linków na fraze zakłady bukmakerkie

i moja domena zostaje wyindeksowana przez Googla to nasuwa się pytanie po co dopalać.

Lepiej dla tych pozycjonerów co pozycjonują się na frazy sprawdz, naklejki czy zakłady bukmakerskie aby nie dopalali weblinkiem bo to nic im nie daje.

Teza Xanna ze weblink jest do dopalania a nie do pozycjonowania nie sprawdza się niestety.

Skoro postawiłem sobie katalog i widze że pod 4 tygodniach mam:

Skoro domena jest zbanowana to chyba nie boisz się pochwalić adresem ?

Temat dopalania wpisów był wałkowany perdyliard razy. Skatalogujesz / spreclujesz sobie stronę to robisz listę wpisów dopalasz ewebem by :

a) wpis się szybko zaindeksował

B) wpis nabrał jakiejkolwiek mocy

c) przekazał tą moc stronie docelowej poprzez link

Widzę, że niektórym trzeba to powtarzać do śmierci bo nie rozumieją podstaw :)

Skoro pozycjonuje około 10 domen (z czego 90% mojego pozycjonowania opiera się na eweblinku) i od ponad roku mam dobre wyniki to znaczy że można pozycjonować eweblinkiem.

Nie twierdze ze niemożna pozycjonować samym systemem, można ale "bezpieczniej" jest nim dopalać takie było jego założenie jak go budowaliśmy.

Skoro postawiłem sobie katalog i widze że pod 4 tygodniach mam:

Skoro domena jest zbanowana to chyba nie boisz się pochwalić adresem ?

Temat dopalania wpisów był wałkowany perdyliard razy. Skatalogujesz / spreclujesz sobie stronę to robisz listę wpisów dopalasz ewebem by :

a) wpis się szybko zaindeksował

B) wpis nabrał jakiejkolwiek mocy

c) przekazał tą moc stronie docelowej poprzez link

Widzę, że niektórym trzeba to powtarzać do śmierci bo nie rozumieją podstaw :)

Oczywiście że boje sie podać domenę !!!

A WilDesign zapomniałeś pochwalić się ile z twojej listy wpisów które zrobiłeś przetrwało po 2 miesiącach.

napisze jeszcze raz jak to widzę

Zaczynamy od skatalogowania strony poprzez dodanie jej do możliwie największej ilości katalogów stron internetowych (dodajemy wpisy do nowych katalogów). Następnie „dopalamy” każdy wpis w katalogu linkując go z e-Weblinka dając 1000-2000 pkt na okres 5-8 dni (to samo robi kilku innych pozycjonerów na swoje frazy + dochodzą takie cuda jak publiker który automatycznie przydziela punkty z weblinka do automatycznie tworzonych katalogów). Jest to wystarczający okres na zaindeksowanie przez wyszukiwarkę linka do naszej strony (zgadzam sie podstrona z moim linkiem zostaje zaindeksowana). W tym momencie wiemy na czym polega „dopalanie” wpisów w katalogach. Dopalanie ma na celu przyspieszenie procesu indeksacji, który w normalnych warunkach może trwać do paru miesięcy.(Zajebiaszczo mam kinka szybko zainteksowanego ale w tym miejscu domena pada i nie mam wpisu żadnego to pytam sie po co chłopaki dopalacie takie katalogi).

Z Weblinkiem jest identyczna sytuacja jak ze sterydami każdy widzi że po nich szybko mięśnie rosną ale w dłuższej perspektywie a taka pozycjonerów obchodzi te dopalanko nic nie daje.

Nie twierdze ze niemożna pozycjonować samym systemem, można ale "bezpieczniej" jest nim dopalać takie było jego założenie jak go budowaliśmy.

No i o ty mi głównie chodzi. Dla Was "bezpieczne" pozycjonowanie to strach przed dodaniem linków do swojej domeny po zostanie wyindeksowana - zbanowana - sfiltrowana, A że poleci domena kogoś innego gdzie dodajemy swój wpis i przydzielamy mu setki punktów to strata którą jesteście gotowi przyjąć na plecy.

Dlatego też zadałem pytanie czy można wprowadzić blokadę dodawania wpisów przez osoby trzecie na moją domenę bym tylko ja mógł ją linkować.

Moża blokować linkowanie domen w e-weblinku wystarczy zgłosić się na suport, w innych systemach nie mam zielonego pojęcia, blokowanie tyczy się wszyskich kont bez wyjątku, co z tego że byś sobie zablokował innych userów eweblinka jak jest całą masa innych systemów godzie takiej opcji nie ma ?

(Zajebiaszczo mam kinka szybko zainteksowanego ale w tym miejscu domena pada i nie mam wpisu żadnego to pytam sie po co chłopaki dopalacie takie katalogi).

no to widzisz już wiesz jak pozybyć się konkurencji :)

Ahh a co tam również dołącze się do dyskusji :)

A chodzi mi mianowicie o to samo co pyta @Clark

Chociaż jakies malutkie info w tej kwesti co to nas czeka w najblżych dniach, tygodniach a być może miesiącach?? :)

PS. Przez przypadek poniżej zdublował mi się post można go usunąc? :)

Audyt SEO i Optymalizacja Stron WWW -> SeoFox.pl

banner_seofox.jpg

Ahh a co tam również dołącze się do dyskusji :)

A chodzi mi mianowicie o to samo co pyta @Clark

Chociaż jakies malutkie info w tej kwesti co to nas czeka w najblżych dniach, tygodniach a być może miesiącach?? :)

Audyt SEO i Optymalizacja Stron WWW -> SeoFox.pl

banner_seofox.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności