Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ten link ci pomoże w odpowiedzi https://www.forum.e-weblink.info/adderek-artykuly/jak-opracowac-artykul-do-preclowania/

sekundo: tak pracę trwają nad wprowadzaniem wielokrotności katalogową i preclowania w eweblinku

z innych ciekawostek mamy odpalone API

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Łaj przy adderku artykuły w polu opisu są zliczane znaki linków z linków? Mam katalog, który chcę puścić. Chcę podlinkowac z artem podstrony. Więc robię

<a href="https://www.adres.pl/{p1|p2|...|p500}">{a1|a2|...|a500}</a>

Znaczy chciał bym zrobić, ale nie mogę bo po wkopiowaniu przygotowanego tekstu ucina mi znaczną jego część.

W/g SEO Leniwca tych znaków po wyplucie jest tylko około 600.

Swoją drogą to tam zlicza wszystkie znaki, klamry { i }, zlicza też |. I nie wiem po co, skoro wynikowy tekst będzie znacznie mniejszy. Dawno się tym nie bawiłem i zsatanawiam sie czy o czymś juz zapomniałem, ale na forum eweba art przykładowy wg licznika przy adderku ma 1278 znaków a przy SL wychodzi cos około 611.

Nie da się tak tego opracowac by zliczane było to co wychodzi po wypuszczeniu, a nie to co jest przed synomizacją (czy jak to napisac ;) )?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Sugerowałbym zmniejszyć limity dla orderów dla nowo dodanych domen w systemie. Ostatnio przeszło trochę banów i przy uruchomieniu nowej domeny czas do zebrania 3 orderów jest bardzo długi (przy założeniu że domena nie stoi na unikalnym IP). Moim zdaniem przydałoby się zmniejszyć limity np. BLi do 500 przez piewsze 30-60 dni, RD itd. tak żeby domena mogła w miarę szybko zacząć generować punkty

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zły pomysł, zaraz się znajdzie paru inteligentniejszych, aby wykorzystać ten okres i nawrzucać byle co i przez ten okres korzystać z punktów. I tak w koło.

Raczej powinno iść jeszcze w druga stronę. 10 tys będzie lepiej działać. Niż setki tys. bez wartości.

Xann co tam nam się dzieje w systemie?

Statystyki systemu:

--------------------------------------------------

17-10-2012 / 38 932 domen w systemie

05-11-2012 / 30 294 domen w systemie

20-10-2012 / 714 aktywnych przelewów

05-11-2012 / 535 aktywnych przelewów

System zanotował spadek aktywnych domen aż o 23% w ciągu 18 dni, nie wspominam o spadku bardzo sporej ilości aktywnych transferów.

Co dalej jakie plany na przyszłość??

Czy to jest już powolny upadek systemu

Widać że coś jest nie tak, warto coś zmienić, reagować bo cienko widzę przyszłość tego systemu

Zobaczcie po statystykach drugiego co do wielkości systemu.

Gotlink:

------------------------------------------------------

14-10-2012 / 68 496 domen w systemie

30-10-2012 / 58 618 domen w systemie

08-10-2012 / 710 aktywnych przelewów

30-10-2012 / 797 aktywnych przelewów

Wniosek jest jeden domeny tracą wszyscy po akcji google, ale zyskują uzytkownicy chyba tego drugiego systemu co widać po wzroście aktywnych przelewów :(

I żeby nie było że jestem użytkownikiem systemu gotlinks i go tu zachwalam, ponieważ osobiście nie odpowiada mi ten system z wielu powodów.

Ale chcę zwrócić uwagę że w tym kierunku co teraz system podażą nie jest dobrym kierunkiem :(

Mówiłem,no ale powtórzę jeszcze raz:

b/ uprzedzając nagle wyparowanie pkt z systemu to nie z powodu fali banow tylko Majestic zrobił korektę co widać na wykresie statystyk.

zobacz na wykres od Majestic a będziesz miał odpowiedź na pytanie co się dzieje.

ps. skoro domeny tracą punkty to znikają przelewy, logiczne? , nasze punkty nie są puste dlatego system ma taka potężna moc i dlatego są takie wysokie cenny.

ps2. z pustego to i Salomon nie naleje, ale widać że inny system potrafi:-)

<br />z pustego to i Salomon nie naleje, ale widać że inny system potrafi:-)<br />
No to jest właśnie ciekawe, bo wydawcy mają teraz fajnie, bo przybyło im punktów i będą je sobie sprzedawać zapewne po fajnych cenach, bo po co obniżać :) ale szkopuł w tym, że co z tego, że mam przykładowo 300k punktów skoro nie mogę ich wykorzystać...

Xann ja wiem, że to Twój system i musisz go bronić, oraz uprawiać szcztuczny PR, ale spójrz prawdzie w oczy.

Liczba domen nieustannie spada. Ceny na giełdzie zaczynają rosnąć, liczba pobrań linków spada, normy dodania strony do systemu sa mega rygorystyczne. Trzeba dobrze podlinkować zaplecze, żeby uzyskac jakieś ordery. To są koszty, a dodatkowo niechcący możemy wypozycjonować sobie zaplecze. A stąd już krok do bana. I przestań mydlić oczy, że banami google pomaga, bo czyści system z gównianych stron. To wierutna bzdura. Większość banów nie jest za rodzaj zaplecza, bo to subiektywne odczucie, ale za to że na stronie jest SWL.

W tej chwili system balansuje pomiędzy kosztem dodania domeny do systemu, a tego co można z systemu uzyskać. Jesli tak dalej pójdzie, to niedługo zostanie w systemie 10-15 k domen, a za 5 k pkt będzie 10 pobrań. Myślisz, że będą na to chętni? A jak nie będzie chętnych, to myślisz, że ktoś będzie trzymał domeny w systemie przy tak rygorystycznych warunkach?

Rozwodzenie się nad ilością punktów u konkurencji jest według mnie bezcelowe. Jako właściciel systemu powinieneś doskonale wiedzieć, że moc systemu w danej chwili ma wartość stałą i nie liczy się czy w systemie jest 1 000 pkt, czy pierdyliard. Ważne jaką moc systemu będę miał za określoną kwotę pienieżna, a sprzedaż punktów na giełdzie reguluje prawo popytu i podaży w odniesieniu do kosztów.

Z orderami też według mnie nie jest sprawa do końca trafiona. O ile BL, IPC, RD to parametry pokazujace linkowanie i w ten sposób moc domeny, to już FM jest parametrem dziwnym, który cieżko brać na serio. Ja bym zaproponował jesli można inny sposób. Nawet te cztery parametry, a mianowicie BL, IPC, RD i FM.

4 ordery - 100 % pkt

3 ordery - 50 % pkt

2 ordery - 20 % pkt

1 order - 10 % pkt

I dopiero od tej ilości punktów można dać bonus za to że ktoś ma PR, domenę główną, unikalne IP czy staż. Wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem, bo by dawało jakieś punkty za dodanie domeny do systemu, oraz motywowałoby do polepszenia parametrów. A w tej chwili przychodzi ktoś, dodaje domene, ma 0 pkt i idzie do konkurencji zrażając się do systemu. Albo musi nieźle podlinkować stronę i narazić się na zwiększne ryzyko bana. Już nie wspomne, ze to są koszty, a każdy patrzy na efektywność.

.......Albo musi nieźle podlinkować stronę i narazić się na zwiększne ryzyko bana.

ten tekst świadczy o Twojej całej wiedzy SEO, nic dodać nic ująć. :-)

ją pierdziele ale mamy pozycjonerow

to wyjaśnia dlaczego nie rozumiesz tego postu https://www.forum.optymalizacja.com/topic/35434-e-weblinkcom/page__st__11445#entry1137120

Widzisz Xann, sam sobie strzeliłeś w stopę. Próbujesz się kreować na jakiegoś guru SEO, oraz uważasz, że jesli rzucisz jakiekolwiek stwierdzenie, to ono automatycznie staje się faktem. Niestety tak nie jest. Wychodzę z dobrą radą, pomysłami, a Ty tylko szydzisz. Może jakiś troll internetowy to łyknie, ale człowiek średniointeligentny zrozuie tylko i wyłącznie, że Twój poziom społeczny nie jest najwyższych lotów..

Zobacz postvortex, o 06 listopad 2012 - 19:49, powiedział:

.......Albo musi nieźle podlinkować stronę i narazić się na zwiększne ryzyko bana.

ten tekst świadczy o Twojej całej wiedzy SEO, nic dodać nic ująć. :-)

ją pierdziele ale mamy pozycjonerow

No właśnie, ja pierdziele, ale mamy pozycjonerów... Myśl szerzej i perspektywicznie, i odnosi się to również do systemu. Jesli tego nie rozumiesz poprzez swoje ograniczenia, to już Ci tłumacze.

Robie zaplecze pod Twój system. Poprzez restrykcyjne podejście, musze je podlinkować. MJ jest słabym narzędziem. Cześć linków łapie, cześć nie, a IPC, RD i FM, to czysta loteria (pobaw się botem MJ12 i sam zrozumiesz dlaczego). Więc, żeby spokojnie spać, trochę trzeba przyłożyć tych linków, a to powoduje autopozycjonowanie. I teraz skup się. Co się dzieje w polskim SEO piekiełku? Ktoś nie może przeżyć, ze zaplecze jest wyżej w serpach od jego super, hiper stronki, ale widzi SWL i z miejsca leci donos. Skutek tego jest taki:

bfded12fbcd73ca3med.jpg

I tak, doskonale wiem, ze nie jest główny powód ubytku domen, ale o wszechwiedzący Xannie zdradz nam dlaczego w przeciągu 6 mies z Twojego systemu wyleciało 30 000 domen, na których głównie był zainstalowany tylko e-weblink?

7beb0edde91b30f9med.jpg

Więc troche tragikomicznie brzmi naśmiewanie się z konkurencji, ze z pustego salomon nie naleje w chwili gdy u Ciebie samego powoli pojawia się dno. ;)

To jest jakiś żart :-) Kolejny gość pokazuje statystykę i mówi że lecą brany od google.

No ale powtórzę jeszcze raz:

b/ uprzedzając nagle wyparowanie pkt z systemu to nie z powodu fali banow tylko Majestic zrobił korektę co widać na wykresie statystyk.

zobacz na wykres od Majestic a będziesz miał odpowiedź na pytanie co się dzieje.

ps. skoro domeny tracą punkty to znikają przelewy, logiczne? , nasze punkty nie są puste dlatego system ma taka potężna moc i dlatego są takie wysokie cenny.

ps2. z pustego to i Salomon nie naleje, ale widać że inny system potrafi:-)

ps3. Czy ponad 8 lat zajmowania się pozycjonowaniem robi zimnie guru? Ją tak nie myślę ale skoro tak uważasz to mi miło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności