Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Tak dokładnie popieram w 100% użytkownika @Vortex

Xann naparwde warto się zastanaowić nad tym co napisał @Vortex

I nie polecam wyśmiewania wiedzy innych użytkowników na temat ich wiedzy SEO.

Bo również dobrze z Twoich ostatnich wypowiedzi można wnioskować że twoja wiedza też nie jest na wysokim poziome :P

Pamiętaj również że nie prowadzisz rozmowy z użytkownikami innego systemu Tylko Twojego w którym np. ja utrzymuje ponad 300 domen i opłacam co miesiąc konto PRO

A stare przysłowie jak świat mówi: Klient Twój Pan :P

Tak, Tak Xann

Nie tędy droga jak tak dalej będziesz robił to pozostaniesz w systemie z ręką w nocniku z użytkownikiem: Clipik, Xiss itp…

Sam się zastanów, jak tak dalej będzie to kto ci zapłaci za konta Pro, nie mówiąc u wyższych parametrach kont które też sprzedajesz :)

A specjalnie dla Ciebie przygotowałem następną porcje statystyk, wiem że je bardzo lubisz :P

Site domen globalnych z dnia 07-11-2012r. godz. 00:13

regionalnecz1.jpg

regionalnecz2.jpg

I pewnie dla nikogo nie jest tajemnicą że system głównie opiera się na domenach regionalnych ponieważ są przede wszystkim tanie itp.

I bądźmy szczerzy, nikt przy zdrowych zmysłach nie doda wartościowej domeny do systemu, ponieważ każdy wie co się dzieje z domenami które trafiają do SWL :P

Co też widać po statystykach w google webmaster stron linkowanych systemem, O zgrozo ciężko jest trafić w systemie na domeny globalne i krajowe.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
z pustego to i Salomon nie naleje, ale widać że inny system potrafi:-)

nie bierzecie jednego pod uwagę, wiele osób ma kilka kont, i przelewa pomiędzy nimi punkty, jak stracili punkty, przelewy ich wygasły, w gocie nie ma tego więc przelewów pomiędzy kontami nie ma

odnosnie ze gdzieś wzrosły a gdzieś spadły przelewy, cześć osób dzieli przelewy na paczki po 50k - 100k, i to też może być powód różnic, że gdzieś wzrosło gdzieś spadło

odnośnie postu vortex - pamiętaj iż Xann się wypowiadał, że za SWL na stronie nie można dostać BANA (jak dobrze pamiętam) a jedynie filtr jeśli strona jest dobra (osobiście uważam ze BAN za SWL to coś normalnego)

osobiście uważam vortex iż w części masz racje, chodź jak widze Xann dąży aby w systemie były strony o bardzo dobrych parametrach i w pewien sposób najlepsze - takie dla ludzi, jednocześnie zezwalając na reklamowanie hazardu - gdzie nie każdy może sobie na takie cos pozwolić, do tego gugiel nie lubi (OFICJALNIE) SWL, a SWL to dobry powód do spam raportu, więc z tym wszytskim może być różnie

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

....chodź jak widze Xann dąży aby w systemie były strony o bardzo dobrych parametrach i w pewien sposób najlepsze - takie dla ludzi,.....

wreszcie ktoś odpadł politykę naszego systemu , brawo

nie interesuje mnie 50 tys, dupiatych domen a 1000 konkretnych

nie będziemy wlewać pustych punktów do systemu, poprzez podnoszenie bonusow bo komuś zabrakło punktów,jak ktoś ma dupiatę zaplecze to fakt bana dostanie i bez spamportu, więc za miast płakać róbcie za******e zaplecze takie które bania nie dostanie, a panika na pewno was nie dopadnie

skoro cenny idą w górę to znaczy że moc jest bardzo dobra i przynosi efekty

Marketing internetowy dla firm

To jest jakiś żart :-) Kolejny gość pokazuje statystykę i mówi że lecą brany od google.

A co w tym śmiesznego? Rozwiń myśl. Pośmiejemy się wszyscy razem. W tak ponury dzień przyda się.

No ale powtórzę jeszcze raz:

Zobacz postXann, o 02 listopad 2012 - 09:57, powiedział:

b/ uprzedzając nagle wyparowanie pkt z systemu to nie z powodu fali banow tylko Majestic zrobił korektę co widać na wykresie statystyk.

zobacz na wykres od Majestic a będziesz miał odpowiedź na pytanie co się dzieje.

Ty umiesz czytać ze zrzumieniem? Czy ja gdziekolwiek wspomniałem o jakiś wycofywanych przelewach? O jakimś wyparowywaniu punktów? Uprzedzajac, bo znowu odpiszesz kolejny post z tą samą śpiewką. Mnie to nie obchodzi!! Obchodzi mnie za to dlaczego u Ciebie w systemie tak ubywają domeny, i nie przybywa nowych. A jeśli przybywają, to nie równoważą spadku.

ps. skoro domeny tracą punkty to znikają przelewy, logiczne? , nasze punkty nie są puste dlatego system ma taka potężna moc i dlatego są takie wysokie cenny.

Ty tak serio? ROTFL. Takiego porównania mogłbyś używać, gdyby 1pkt e-weblinka = 1 pkt gotlinka. Jest tak? NIE!

Ale skoro dalej nie rozumiesz jak to działa, to proszę porównanie:

2664b48ba37fa80emed.jpg

Liczba pobrań za 10 k pkt:

6 mies temu ~ 270

teraz ~ 170

Ceny za 10 k:

6mies temu ~ 7,5 - 10 zł

teraz ~ 15-20 zł

Z punktu widzenia sprzedawcy - super. Tyle, ze kołem zamachowym systemu nie są sprzedawcy, a kupujący. A dla kupującego, to w tej chwili płaci 2 razy więcej i otrzymuje mimo wszystko mniej niż 6 mies temu. Dalej będziesz twierdził, że wszystko jest OK? Jeśli nie będzie kupujących, to nikt nie będzie trzymał żadnych domen w systemie. Proste jak budowa cepa. Ale widocznie i tego nie potrafisz zrozumiec.

skoro cenny idą w górę to znaczy że moc jest bardzo dobra i przynosi efekty

Hmm, Powiadasz wzrost cen spoko, nawet bym powiedział super!!

Ale pamiętaj jest druga strona medalu jeden dwóch użytkowników zapłaci więcej a np. 10-20 zmieni system lub zaprzestanie używania systemu :)

I co bardzo ważnie i chyba najważniejsze, wzrost cen nie powoduje poprawy jakości systemu a wręcz odpycha kupujących użytkowników od systemu, szukając alternatywy, tańszego systemu itp.

SWL już nie jest tak popularny jak 4- 5lat temu i nie osiągniemy cen 300zł za 100K

Poprostu nie bedzie chętnych na te pkt, ponieważ nie są tyle warte (efekt nie równa się cenie)

A równanie jest proste jak napisał wczesniej @Vortex:

Brak kupujących = brak chętnych do dodawania zaplecza do systemu

Biznes to Biznes litości nie ma :P

Odrazu widać ze nie masz za wiele wspólnego z eweblinkiem ale miło ze tak bardzo Ci na nim zależy :)

To jest jakiś żart :-) Kolejny gość pokazuje statystykę i mówi że lecą brany od google.

A co w tym śmiesznego? Rozwiń myśl. Pośmiejemy się wszyscy razem. W tak ponury dzień przyda się.

Statystyka nie pokazuje zbanowanych domen :D ale skąd o tym możesz wiedzieć ? to wiedzą tylko użytkownicy eweblinka

..... Mnie to nie obchodzi!! Obchodzi mnie za to dlaczego u Ciebie w systemie tak ubywają domeny, i nie przybywa nowych. A jeśli przybywają, to nie równoważą spadku.

Gdybyś był użytkownikem eweblinka wiedział byś dlaczego ubywa domen i jakie system ku temu robi kroki zeby pozbyć sie dupiatych zapleczówek

Z punktu widzenia sprzedawcy - super. Tyle, ze kołem zamachowym systemu nie są sprzedawcy, a kupujący. .......

I tu masz racje kupujących przybywa ceny pkt idą w góre osiągają juz ponad 200 netto za 100 tys pkt widać ze system działa ma się dobrze i ma bardzo ładną moc

ale bardzo się cieszę ze się o niego matwisz i ze ci na nim zależy to miłe z Twojej strony

@Vortex ale zobacz twoje rozumowanie jest takie, że chciałbyś mieć za np. 10K punktów jak najwiecej pobrań, ale logiczne jest że czym mniej w systemie domen, to tym mniej tych pobrań będzie.

Należy tu sobie odpowiedzieć na pytanie czy chciałbyś mieć setki pobrań na szajsie czy dziesiątki pobrań na dobrych domenach.

Od jakiegoś czasu toczy się dyskusja że ludzie przeganiają dużo mniejsza ilością linków strony które maja setki tys. linków.

Według tego schematu to chyba system idzie w dobra stronę, czyli mniej na lepszym niż więcej na gorszym nic nie dającym zapleczu.

Analizując linki z tego systemu to ja bym osobiście jeszcze masę wykosił.

odnośnie postu vortex - pamiętaj iż Xann się wypowiadał, że za SWL na stronie nie można dostać BANA (jak dobrze pamiętam) a jedynie filtr jeśli strona jest dobra (osobiście uważam ze BAN za SWL to coś normalnego)

.... :) A najciemniej jak zwykle pod latarnią. Nawet forum e-weblinka jest zbanowane za użwyanie SWL. przepraszam, "zafiltrowane" hehe

sttorm, o 07 listopad 2012 - 12:27, powiedział:

....chodź jak widze Xann dąży aby w systemie były strony o bardzo dobrych parametrach i w pewien sposób najlepsze - takie dla ludzi,.....

wreszcie ktoś odpadł politykę naszego systemu , brawo

nie interesuje mnie 50 tys, dupiatych domen a 1000 konkretnych

Niby tak, ale czy nie lepiej do tego byłoby stworzyć odrębny system, niż zażynać e-weblinka? Google ciągle ewuluuje i do czegoś innego używało sie kiedyś rotacji, do czegoś innego używa teraz. Możesz mieć te swoje 1 k domen, 15 użytkowników, 10 z kontami pro, 3 kupujących, ceny po 500 zł za 100 k i wszędzie puszyć się jak paw, jaka to przeogromna hiper-super-turbo-galaktyczna-biturbo moc. Jak do tego dążysz, to jesteś na właściwej drodze.

No nic, ja kończe udział w dyskusji, bo jest bezcelowa. Zaproponowałem zmiany według mnie dobre z punktu widzenia użytkownika, a zostałem potraktowany jakbym naskoczył na nieomylnego seoboga. Ok. Xann Twój cyrk, Twoje małpy. Chociaż mam nadzieje, że będziesz miał jaja przyznać się, że aktualana polityka e-weblinka to równia pochyła i zareagujesz w odpowiedni sposób. O ile już nie jest na to za późno.

Pozdrawiam.

@Vortex ale zobacz twoje rozumowanie jest takie, że chciałbyś mieć za np. 10K punktów jak najwiecej pobrań, ale logiczne jest że czym mniej w systemie domen, to tym mniej tych pobrań będzie.

Należy tu sobie odpowiedzieć na pytanie czy chciałbyś mieć setki pobrań na szajsie czy dziesiątki pobrań na dobrych domenach.

Ale szajs to pojęcie względne. Wystarczy rozplanować dobrze linkowanie na zbanowanych domenach i sobie nabijemy sztucznie parametry w MJ. Z punktu widzenia systemu super, z punktu mocy? A punkty są. Nie ma złotego środka.

I wiem, ze to logiczne, ale możesz z całą pewnościa pokazać mi, że banowane są tylko gówniane domeny? Zresztą pisałem o tym wcześniej. I nie chce szajsu, bo zaproponowałem schemat podobny do obecnego. nawet lepszy, bo dopiero przy spełnieniu 4 parametrów jest 100 % pkt, a nie 3 jak to jest w tej chwili. PR, unikalne IP, główna to elementy które by motywowały, do polepszania zaplecza, oraz do dodawania nowych stron do systemu, bo z tym mega cieżko.

W tej chwili pobożnym życzeniem jest myśl, że nagle w rotacji znajdą sie same domeny z PR, na głównych, z unikalnym IP. i tak wszyscy nabijaja w MJ i maja spokój. Wystarczy nabić 3 na 7 parametry i jest git. Żeby tak było ceny muszą jeszcze dużo wzrosnąć w skupie, ale czy znajdą się chętni na to? :) Czy myślisz, ze jak ceny dojdą do 250-300 zł za 100 k, to ktoś będzie ładował w to kase, zeby mieć link niewiadomo gdzie w rotacyjnym systemie? A nie zainwestuje kasy w prolinka, seopilota (gdzie linki będzie miał na bardzo dobrych, tematycznych domenach), ewentualnie jakiś stały?

Zgadzam się z tobą w 100% że może dojść do sytuacji że ceny będą zbyt wysokie do jakości systemu (choć cenę napędza rynek).

Dlatego napisałem wyżej, że jeszcze bym osobiście podniósł poprzeczkę i wykosił trochę szajsu, podniósł wymogi.

Szajs dla mnie to, że po wejściu na stronę po 2-3 sek wiem do czego ona wyłącznie służy :)

Jak widzę strony zero składu i ładu, na stronie zero tekstu tylko 100 linków w formie od 1 do 100 to nie ma się co dziwić że bany lecą.

No to jeszcze tylko Brzozy w dyskusji brakuje

Jestem Kochani i już zabieram głos chociaż wcześniej zabrałam domeny i mam teraz większy zarobek i więcej zadowolonych klientów.

I pewnie dla nikogo nie jest tajemnicą że system głównie opiera się na domenach regionalnych ponieważ są przede wszystkim tanie itp.

Ja Davidzie jak spojrzysz we wcześniejsze posty próbowałam walczyć z subdomenami, a wiesz dlaczego? Bo Xann ciagle pisal o jakości. Ale sam dostrzegłeś teraz to co ja pisałam od miesięcy i szkoda, że wtedy nie zabrales glosu. Ale faktem jest tak jak napisałeś, że system to regionalki, a w dodatku po 10 subdomen - i niech ktos wskaze inny system który na to pozwala, gotlink 5, vseo 3, statlink 0.

A najlepsze odkryjecie gdy dokonacie analizy liczby pobran w roznych systemach - poprostu w niektorych mam nieodparte warazenie, ze wiekszosc punktow idzie boczkiem boczkiem boczkiem....

Cieszę się jak konkurencja tak się wscieka :-) To bardzo dobry znak, znaczy że zazdroszczą mocy i popularności :-)

ps. Brzoza jak odkryjesz że w systemie nie chodzi o ilość pobran tylko o skuteczność to będziesz wiedzieć dlaczego eweblink jest taki drogi i jest tylu chętnych na punkty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności