Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj Xann, widzę że bez księgowej ani rusz. hihi. Z tego co zapisałeś wynika że:

A ) e-weblink nie jest w stanie wyświetlac tyle linkow co gotlink - raptem wydajność gotlinka jest 28 razy wyższa niż e-weblinka (5.564.007 url/110.633 urli)*(25,825 domen/45 322 domen) = 28 razy mniejsza możliwości po stronie e-weblinka

B ) popularność goltinka jest 50 razy większa niż e-weblinka i w moim przekonaniu o to chodzi przy prezentacji ich statystyk (5.564.007 urli/110.633 urli) = 50

C ) wg mojej opini slabość e-weblinka wynika obecnie z faktu, że gotlink sciagnal do siebie serwisy na unikalnych ip i pr

Jako ksiegowa wiem ze statystyki mogą wszystko pokazać i jest to zależne tylko od prezentujacego. Czy wiecie, że najwieksza śmiertelność jest w szpitalach? Hihi, wg statystyk tak wlasnie jest. Ale mnie zastanwia inna rzecz w e-weblinku, bo jesli jest tak Xann jak piszesz ze na 25000 serwisów jest tylko 110000 linkow to jakim cudem w e-weblinku z 1000pkt można dostac tylko 12 pobran (dane z 13-03-2013), a w gotlinku 2 razy tyle? - czy oby na pewno nie ma jakiejs dziury którą uciekają pobrania dla zwyklych uzytkowników?

HiHiHi

Jak widać w gotlinku czeka się 280 razy dłużej na wyjście linka niz w eweblinku no nie ma się co dziwić w końcu twój link jest jednym z 5 mil jakie czekają do wyjścia w kolejce a domen jest tylko 45 tys i pobierają linki w dodatku raz na 3 dni

Marketing internetowy dla firm

Oj xann, nie mam zamiaru Ci niczego tłumaczyć, bo masz rączki które potrafią korzystać z wyszukiwarek i takie rzeczy sobie możesz sam wyklikać ale jak przeglądałam nawet posty na forum o mechanizmach pobierania linków to już 6 lat temu gotlink opisywał na czym to polega. Teraz wyszukałam pierwszy z brzegu wątek i administracja tak pisze:

Dodano: 05-08-2011 14:04

GotLink.pl jest systemem tematycznym czyli nie tworzy wirtualnych pobrań proporcjonalnie do czasu, nie ustawia linków w kolejce do wysyłki itp wirtualnych rzeczy lecz w czasie rzeczywistym generuje pobrania w momencie zgłoszenia się tematycznie pasującej strony do linku i jest to podstawowy warunek. Drugim warunkiem w kolejności generowanych pobrań jest liczba przydzielonych punktów.

I potwierdzam, ze tak jest, a pobrania tematyczne zamieniają dzienne punkty na linki w kilka minut więc takich anachronizów jak w e-weblinku nie ma, bo co mi z jakiegos kolejkowania linow jak ich nie przeslesz na strone.

a domen jest tylko 45 tys i pobierają linki w dodatku raz na 3 dni

A w e-weblinku jest 25tys domen i pobieraja linki raz na 2 dni - wiec jak widzisz, wolę linki ktore wyswietlaja sie w gotlinku 3 dni jak sam napisales :)

A zastanwoiles sie juz dlaczego w weblinku koszt pobrania jest 100% wyzszy niz w gotlinku mimo ze masz w nim 28 razy mniej linkow? To chyba zastanawia wszystkich co sie dzieje z tymi pobraniami - chyba nie giną podczas oczekiwania w kolejce na wyslanie, hm?

:D

NO jak takie argumenty podaje administracja gotlinka to teraz juz wiem dlaczego e-weblink.com jest najchętniej wybieranym systemem rotacyjnym

z tym systemem tematycznym to naprawdę dobre :D ciekawie do jakiej kategorii przypisać można linki "kancelaria adwokacka" i "firma budowlana" ?????

• 2 tygodnie później...

Mam pytanko do twórców i moze mała uwagę - skoro forum na e-webie jest martwe jeśli chodzi o suport i uwagi do systemu dajcie może linka tutaj i moze jakieś małe czyszczenie tametgo związanego ze stroną.

A teraz maly konkret bo widze ze dużo osób walczy o rózne sprawy w stylu multi link itp. nie powiem bardzo mi tego brakuje. ALe bardziej mi brakuje mozliwości dodania do mieszarek linków rel=nofoolow a to akurat powinno sie przydać mi jako uzytkownikowi (akurat chyba nie trzeba tłumaczyć że takie linki sa pożadane mimo wszystko) a dodatkowo z poziomu fimy udestąpniajacej zasoby akurat takie zagranie było by akurat co najwyżej neutralne - a i witryna lepiej by wygladała gdyby jednak pojawiało się co jakiś czas linki nofollow

@'michauw' - dlaczego twierdzisz ze forum jest martewe ? zadałeś pytanie i nie otrzymałeś odpowiedzi ? Czy możesz podkazać o który wątek Ci chodzi ???

Coś na kształt multilinka zostanie niebawem wprowadzone nie mniej trochę dziwne zadałeś pytanie o rel=nofoolow możesz powiedzieć mi dlaczego takie linki są przez Ciebie pożądane w czym są one lepsze od zwykłego linka bez żadnych parametrów ???

ps. my nie nabijamy ludzi w butelkę to nie ten system ten nie jest anonimowy

kosz.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Xann: nie mam wprawdzie pewnosci, ale przypuszczam, ze znalazlem, hm... blad, niedociagniecie, nie wiem, jak to nazwac...

zalozmy, ze user na koncie "pro" dodaje w jednym momencie 400 linkow do wpisow w katalogach i przypisuje je do jednej grupy przy priorytecie "1" a nastepnie przydziela na grupe 400k punktow.

zalozmy, ze 1000pkt umozliwia "wypchniecie" pary link-anchor raz na godzine.

zatem po uplynieciu godziny od dodania tych linkow zostana one "wypchniete" na strony-emitenty, w paczkach po 250 par link-anchor, prawda?

i teraz, jesli dobrze zaobserwowalem, w takiej jednej paczce ida linki po kolejnych id-kach w bazie. czyli w opisanym wyzej przypadku jest wysokie prawdopodobienstwo, ze na jakiejs domenie znajda sie tylko i wylacznie "moje" linki do tych wpisow w katalogach.

a to jest bardzo niepozadane z kilku wzgledow!

dlatego prosba, zebys upewnil sie u programistow, czy tak rzeczywiscie jest i jesli mam racje, to prosilbym, zebyscie wprowadzili takie rozwiazanie, zeby w momencie wysylania paczki linki nie byly pobierane po kolejnych id, a calkowicie losowo.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

dlatego prosba, zebys upewnil sie u programistow, czy tak rzeczywiscie jest i jesli mam racje, to prosilbym, zebyscie wprowadzili takie rozwiazanie, zeby w momencie wysylania paczki linki nie byly pobierane po kolejnych id, a calkowicie losowo.

Nie wiem skąd takie podejrzenia, ale zapewniam, że linki w paczkach umieszczane są losowo z częstotliwością zależną od ilości przydzielonych punktów.

500x62.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności