Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No to co? Zaraz ma byc update pr, dmoziki z site 30-50k dostana pr5-6, i umowna wartosc punktow sie obnizy.

Dopiero zaczniemy gadac, ze "dowalilem 100k punktow - a tu nic".

Edit: szook, czytam twoje posty i sie dziwie, kiedy ty pracujesz? A to ty na morzu a to na imprezie:)

roboty, roboty pracują ;) zerknij np w logi stronki kodeki to bedziesz wiedzial ze ciagle pracuje :).

A ze wiesz nad morzem czy z seo party :) to także pracuje. Ja jestem zawsze z dostępem.

A powaznie mowiac jak sie zrobi kilka narzedzi to pozniej sie tylko je rozwija i monitoruje więc zawsze się znajdzie czas :).

@Pawka - Trzeba umieć się zorganizować i zmobilizować ;) jak wróciliśmy znad morza każdy z nas wziął się ostro do pracy i nadrabiał zaległości od rana do nocy :)

A na urlopie też się pracuje, może tylko nie tak intensywnie :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Na urlopie tak naprawde odpoczywalismy. Czasem lepiej zrobic 3 dni zaległosci a pozniej w 2 godziny zrobic to co normalnie poprzez znudzenie robiłoby sie tydzien. Przy okazji wpadnie się na fajne pomysly i sie dokonczy zdaniatoro synonimator ;) (już w akcji).

Tak więc z pozoru wydaje się że nie :). Ja poprostu bardzo mało śpie :) co noone, michal i ci co mieli okazje :) być nad morzem bądź innych imprezach mogą potwierdzić. Regeneruje się po 3 godzinach na dobe :).

Dobra, to wasza sprawa, jestem przeciwnikiem urlopu, nie rozumiem po co to.

Do merytum: czy przewidujecie spadek wartosci punktow po update?

Czyli cena za punkty tez spadnie?

wydaje mi się że moc wzrośnie bo do czasu update zwiększy się moc systemu i ilość użytkowników. I tak naprawde nie wiemy co nam przyniesie update ;). Nie wiem dlaczeogo ale czuje go od tygodnia :). Nawet noone mowilem ze :) pr nadchodzi :).

Co do urlopu. Kiedys tez nie bylem zwolennikiem ale od roku jestem i wiem jak to duzo daje.

Pytanie moje jest praktyczne, poniewasz zamierzam kupic punkty pod koniec mies.

Edit: wcale nie twierdze ze nie warto czasem wypic flaszke.

Hahaa na urlopie po pijaku dużo się gada :) i teraz Szook mi kradnie content a ja jemu pomysły ;)

Urlop jest potrzebny, bo zmęczenie materiału przyjdzie wcześniej czy później i człowiek się wypali :)

Moc systemu na pewno wzrośnie właśnie ze względu na update PR świeżych domen, przybędzie parę pktów w systemie, ale nie sądzę, żeby ceny zmalały - zapotrzebowanie na punkty cały czas się zwiększa.

Czy musimyw jakikolwiek sposób oznaczac problemy ? Nie nie musimy mozemy usunąc wszyskie inforacje o rodzaju błędu a użytkownik sam się domyśli jaki błąd ma albo co jest przyczyną ze nie może zautoryzowac strony.

No chyba argumenty z tą "niewiadomą" są nie trafne... info o braku autoryzacji nikomu nic nie pomoże, nie widziałem innych "błedów" więc nie wiem może są jakieś pomocne, jednak tych informacji nie można przenieść do "panelu" ?

Ja dodałem do tego systemu tylko dwie domeny a i tak nie wchodzę na nie co chwilę by patrzeć czy all OK.

Z tego co piszecie są ludzie, którzy dodali kilkadziesiąc ba nawet kilkaset domen, więc takim userom tymbardziej przydała by się informacja w panelu niż na stronie bo i tak zauważą ją prędzej logując się konta.

Z mojego punktu widzenia... dodałem jakieś tam domeny do systemu, system ma jakiś bład powodujący wywalenie autoryzacji w zamian za to dostaję jakiś standardowy tekst z automatu, który jeśli wyjadę na wakację będzie wisiał na tej stronie po "X" tygodni. Tylko pytanie moje - po co ?

Jeśli chodzi o problemy i info z instalacją to możecie wprowadzić "test mode", który po zainstalowaniu można wyłączyć, znacie na pewno przykłady...

IMHO system sprawny, strona OK - linki wyświetlane. Coś nie hallo - linków + jakiegokolwiek standardowego tekstu brak!

Xann by ci pamięć odświeżyć zapraszam tu, polecam też poniżej przeczytać odpowiedź Szooka, jego określenie "babolo" jest IMHO bardzo trafne...

Jeden z botów trzy razy dziennie sprawdza domenę czy jest aktywna dopiero po trzecim ostrzeżeniu jest wyautoryzowana do ponownej aktywacji.

timeout jest 30 sedundowy jeżeli domena po tym czasie nie połączy się łaczy się znowu z systemem chyba po 15 min.

Nie wydaje mi się aby moje domeny były trzy razy w ciągu dnia nieaktywne lub z timeoutem większym niż 30 sek.

Raz OK ale nie trzy.... do tego najczęściej jak autoryzuje ją z panelu jest OK, więc po tych 15 minutach była by z automatu autoryzowana.

Wbrew założeniom twórców systemu okazało się ze jest tyle mozliwych konfiguracji serwerów co firm hostingowych,

nie byli wstanie dopasowac system do każdej konfiguracji zeby działał wszedzie musiały by boty srawdzające wogle nie wychodzic albo raz w miesiącu dlatego nie wszedzie pójdzie eweblink.

To nie jest tłumaczenie, tak samo mogliby się łumaczyć ludzie z inych systemów jakie mam na paru domenach, jednak takie problemy nie występują. Jedynie Coop lubił sobie ściągnąc punkty ale z czytelną informacją, że niby nie ma linków na subdomenach czyli tam gdzie ich być nie powinno.

Innym problemem jaki zauważyłem po dodaniu tej drugiej domeny to priorytety i punkty. Dodałem tą drugą domenę by większą ilość punktów przeznaczyć na jedną frazę. Okazało się, że ten system priorytetów działa na zasadzie 1 st. - X punktów, 10 st. 10x 1st. i w moim przypadku zrobił się ZONK, chciałem by linki z priorytetem 1 nie miały wiecej punktów niż 1k więc link w priorytetem 10 dostał około 10k a chciałem więcej.

Czy rozwiązaniem nie byłoby grupowanie linków. Na daną grupę przeznaczam "X" punktów i tam się bawię priorytetami lub możliwość ręcznego określenia ilości dla danego linku.

Czyli zasada - nie wpisane punkty, korzystam z priorytetów - wpisane nie korzystam.

Zakładanie "X" kont tylko po to by przelać odpowiednie ilości punktów i przeznaczenie jej na tą jedną frazę mija się z celem.....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

@mkane - ja mam jeden dupowaty hosting, z którego co jakiś czas domeny wymagają autoryzacji w e-weblinku.

Po to napisałem bota, który zamiast mnie odpalany z crona co 6 godzin klika w każdy link "autoryzuj" (jeśli się coś wywali).

Jeżeli ktoś ma domeny na pierwszy rzut oka ok, ale co jakiś czas wypadające z systemu polecam utworzyć pliczek 'bot.php', skopiować kod stąd, zedytować login i hasło, podłączyć pod crona i po problemie.

mkane, poczekaj proszę do września. Na ten miesiąc są zapowiadane większe zmiany w weblinku niż tylko stylistyka. Ma wyjść nowy instalator, jak i trochę nowej funkcjonalności w panelu(zasada pozostaje jednak ta sama - prosty, rotacyjny system)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

.... Po to napisałem bota, który zamiast mnie odpalany z crona co 6 godzin klika w każdy link "autoryzuj" (jeśli się coś wywali)....

No rozumiem i jak to nie ustąpi to pewnie użyję Twój skrypt, tylko wiesz dla paru punktów (w moim przypadku) tyle zabiegów by all było OK to trochę ...........

mkane, poczekaj proszę do września.

i pewnie poczekam, nie robię nic "poważnego" systemami, ba! można powiedzieć, że nawet to w moim przypadku "zabawa" więc jakoś to zniosę :/

Mkane powiedz o która domenę chodzi a pomożemy ci i powiemy co masz nie tak.

poszło na PW..

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności