Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Punkty podrożeją, kolejni uzytkownicy uciekną bo e-weblink staje sie coraz mniej opłacalny.

i dużo mniej funkcjonalny w porównaniu do konkurencji gdzie mamy:

nieograniczoną ilość linków

i inne funkcje ułatwiających życie zwykłemu użytkownikowi.

A problem w tym że Właściciel systemu tego nie widzi.

Poza tym:

Czy my użytkownicy kont płatnych nie zasługujemy na pełną informację co i kiedy się zmienia i jak system funkcjonuje?

Proponuję aby w regulaminie znalazł się zapis o sposobie wprowadzania zmian i informowania o nich.

Przepraszam za określenie ale to dziecinada aby tak ważne informacje o zmianach były przekazywane w tak niespójny i chaotyczny sposób. Aby pełnej informacji nie było przekazanej użytkownikom na maila z minimum miesięcznym wyprzedzeniem

Jak dokładnie działa multianchor? Czy jak dodam jeden link i 500 anchorów to jest liczone jako 500 linków co jest wartością graniczna dla kont Pro?

Czy funkcja multianchor będzie dostępna dla kont standard?

Czy dla kont standard będzie dostępny import/export linków?

RobRob

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann ustosunkujesz się jakim prawem emitowane są linki na stronach podpiętych do systemu, a nie spełniających kryteriów?

......

Żeby odpowiedzieć Ci na takie pytanie musiał bym zobaczyć choć jedną taką stronę proszę wyślij mi na PW adres o którym mówisz

Punkty podrożeją, kolejni uzytkownicy uciekną bo e-weblink staje sie coraz mniej opłacalny.

Miło nam że się martwisz o kondycję e-weblinka nie mniej dołożymy wszelkich strarań żebyś był nadal zadowolonym użytkownikiem, dlatego w niedalekiej przyszłości wprowadzimy możliwość publikacji artykułów

Marketing internetowy dla firm

Zobacz postvortex, o 30 wrzesień 2013 - 19:48, powiedział:

Xann ustosunkujesz się jakim prawem emitowane są linki na stronach podpiętych do systemu, a nie spełniających kryteriów?

......

Żeby odpowiedzieć Ci na takie pytanie musiał bym zobaczyć choć jedną taką stronę proszę wyślij mi na PW adres o którym mówisz

Sorry Xann zwracam honor. Zamieszałem się, bo źle w panelu w systemie oznaczone są bonusy za ordery. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie, nic takiego nie ma miejsca.

i jednocześnie przycięcie % za ilość BL

fakt przeanalizowałem dokładnie wypowiedzi odnośnie zmian i znalazłem gdzie zostało to zostało powiedziane - 28 września jakby kto nie wiedział i o tym że zostanie to wprowadzone mogło się dowiedzieć ok 200 osób - ci którzy mają profil weblinka jako LUBIE TO na FB

Aktualizujemy również algorytm chcąc dostosować go do obecnie posiadanych danych (mowa o wzroście backlinków w MajesticSeo) zmieniając na razie delikatnie mnożnik punktowy przy dużych wartościach tego parametru. Dodatkowo podnosimy też poprzeczkę dla Orderu za BL którego otrzymanie wiązało się będzie z uzyskaniem minimum 2000 BL. Symulacja przewidywanych punktów z wykorzystaniem nowego algorytmu jest dostępna po zalogowaniu do Waszych kont.

rozumiem iz zmiana delikatna to cięcie na poziomie 25% dla konta, już sie martwię co by było gdyby to nie było delikatne

jak widzę macie nas użytkowników za (ocenzurowałem sobie), podajecie informacje o zmianach w 3 różnych miejscach i twierdzicie, że przecież było mówione

znam twoją odpowiedz - jak komuś się nie podoba to pomożesz się wyprowadzić,

do tej pory uważałem, weblinka za system który informuje w odpowiednim czasie i pokazuje jak bedą wyglądały punkty za przynajmniej 30 dni, w chwili obecnej obawiam się zmian jakie nagle możecie cichaczem wprowadzić, bo nikt nie będzie śledził kilku mediów aby dowiedzieć się co jest planowane, zdaje sobie tez sprawę dlaczego je wprowadzacie (chodź tego nikt tu nie powie),

nie zamierzam się wyprowadzać z systemu, dostosuje sie do zmian, ale system nie będzie już priorytetowym SWL dla mnie jako użytkownika, i pewnie nie tylko dla mnie - zaufanie w tym biznesie ma wielkie znaczenie

ja lubię wiedzieć ile mam punktów, jak to będzie wyglądało, a niespodziankę niemiłą powinien najwyżej mi sprawić gugiel a nie SWL

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

UWAGA:

1. od dziś wchodzi w życie nowy bonus za zainstalowanie i posiadanie Webmini 3.1 na koncie w wysokości 1000 pkt

2. z dniem 1.10.2013 wchodzi w życie przycięcie pkt za BL

@sttorm - jeżeli mamy być dokładni to informacja pojawiła się 12 wrzesień 2013 - 08:21 fakt nie była ona zbyt precyzyjna ale wystarczająca żeby zaznaczyć że od nowego miesiąca szykują się przycięcia za BL czyli już wówczas można było iformować ewentualnie swoich klientów że mogą być problemy z pkt gdyż system przycina lub poszukać sobie dostawców pkt u których można skupić pkt do dalszego handlu, nie możesz powiedzieć że nie informowaliśmy wcześniej

Nie możesz też powiedzieć ze dowiedziałeś się o tym wcześniej skoro widzę Twoją dyskusję w tym temacie prowadziłęś juz tego samego dnia.

Być może informacja z najszej strony była mało precyzyjna (co też nie powtórzy się w przyszłości) dlatego też przedłużyliśmy okres o dalsze 10 dni na poinformowanie swoich klientów o zmianach w polityce pkt lub pozyskaniu brakujących pkt od innych użytkowników.

Jak już wspomniałem w niedalekiej przyszłośći szykuje się pare zmian o ktorych na pewno bedziecie informowani z miesiecznym wyprzedzieniem na wszyskich naszych możliwych kanałach tak jak nadchodząca zmiana w polityce bokowania domen przez system ale też mogę powiedzieć że do końca roku nie bedzie juz zadnych zmian w polityce przycięć pkt

xann dokładnie dyskusje prowadzimy od 12.09 i ja na twoją wiadomość i pytanie kogoś odpisałem ze chodzi o cięcie poniżej 1000 BL - nikt nie wyprowadził nas z błędu, aż do 28 wszyscy myśleli że chodzi właśnie o to (czyli przez 14 dni cisza jakby ludzie mieli być na to nie gotowi, a co tym co wiedzieli co się szykuje jest na ręke), a tu 28 niespodzianka, jednak nie tylko o to ale jeszcze o pewne zmiany, gdyby wtedy było to wyjaśnione, nie było by dziś tej dyskusji, i gdyby nie nasze negatywne komentarze zmiana ta obowiązywała by 3 dni od faktycznego ogłoszenia

ja wiedząc o tym od 12 nie sprzedawałem nowych punktów (ci co nie wiedzieli o zmianach dziś mają niezły problem), ale przyjmując iż chodzi o cięcie na poziomie 1000 BL zakładałem że stracę ok 10% a nie 25-30%

teraz jeśli jest to zmiana delikatna to jakie jest cięcie za BL procentowe - bo 20% to nie jest delikatne - delikatne to kilka %

BANERY REKLAMOWE

@sttorm - jak juz powiedziałem przyznaje się do błędu, w przyszłości myślę że się to nie powtórzy,

@Radeq - oczywiście mam na uwadze rozmowę z Tobą ale na razie nie będziemy szykować przycięcia sub domen czego nie wykluczam po nowy roku ale będzie to dość głośnie ogłoszone z dużym myślę 3 miesięcznym wyprzedzeniem żeby można było porobić w razie czego 301 , będzie prawdopodobnie dopuszczalna tylko jedna sub domena albo w ogóle ale o tym po nowym roku

Xann pytanie odnosnie przyszlego planowanego limitu subdomen - oznacza to ze nie beda przyjmowane od ustalonego okresu subdomeny czy tez zmiana bedzie dzialala wstecz wobec juz dodanych domen w systemie ?

W konkurencyjnym gotlinku podobna zmiana trwala chyba dwa lata nie 3 miesiace zrekompensowana byla systemem absurdalnych bonusow. Pozatym system tam dopuszcza subdomeny tyle tylko ze przycina punktacje dla kolejnych.

Z czysto logicznego punktu widzenia nie widze w tym celu sam mam w weblinku subdomeny ktore maja do 5 lat i jakos google nie zdecydowal ze sa bezwartosciowe.....

Mam nadzieje ze podejdziecie do tego rodzaju zmian ostroznie i z odpowiednia konsultacja z uzytkownikami.

@Xann, dzięki za informację, oczywiście nie ma pośpiechu ale fajnie, że coś się będzie działo.

@Kiler, co do subdomen to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia (a właściwie ilości subdomen), spisuj już argumenty na przyszły rok :P

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

@Radeq No wlasnie zalezy od miejsca siedzenia - czy robimy zmiany zeby wyrzucic czesc zasobow na sile z systemu i podbic cene czy kierujemy sie zdrowym rozsadkiem i oceniamy strony po realnych parametrach :) Googla nie bardzo interesuja czy link jest z domeny glownej czy subdomeny wazne z jakiej :) No ale pewnie dyskusja na ten temat bedzie dluga :P

@Kiler - już dziś wiesz że będzie przycięcie subdomen w e-weblinku po nowym roku czyli masz ok. 6 mc czasu żeby się na to przygotować a to wystarczająco duży okres czasu.

@Radeq - nie są utajnione przywrócimy ;)

W ciągu najbliższych miesięcy na żywo będziecie obserwować metamarfoze systemu - jak to mówią będzie się działo :)

W ciągu najbliższych miesięcy na żywo będziecie obserwować metamarfoze systemu - jak to mówią będzie się działo

mam być szczery nie chce obserwować metamorfoz systemy ale o nich wiedzieć i mam nadzieje, że o wszystkim tak jak podałeś będziemy odpowiednio wcześniej informowani

zdaje sobie sprawę, iż na nasze uwagi co do zmian i tak zdania nie zmienisz i je wprowadzisz i dlatego chcemy wiedzieć o nich wcześniej

skorzystaj z tego co robi konkurencja o planowanych zmianach pisze nawet na rok wcześniej co i kiedy planują zmienić (oczywiście nie o nowych funkcjonalnościach bo te trzeba zostawić do dnia premiery w tajemnicy, ale o zmianach mających wpływ na ilość punktów, dodawanie stron)

BANERY REKLAMOWE

już dziś wiesz że będzie przycięcie subdomen w e-weblinku po nowym roku czyli masz ok. 6 mc czasu

No nie wiem :) bo sama informacja o przycieciu nie jest jednoznaczna (dla mnie absolutne wyciecie subdomen a dopuszczenie z przycieciem punktow jak w konkurencji to roznica) na kontach promulti byla mozliwosc utrzymania subdomen wiec jest to spora zmiana.

A moglbys udostepnic info ile obecnych w systemie stron to domeny glowne a ile subdomeny ?

To chyba nie jest informacja tajna, w gotlinku publikuja ja raz na jakis czas...

A da to jakis poglad na skale rozmachu zmian ktore planujesz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności