Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Nie nu jeśli usuwają kod to niema 2 zdań to jest oczywiste, takie coś trzeba tępić. Ale jeśli ktoś stawi sobie 100 web-mini i nie podłącza ich pod panel bo ( za dużo na jednej sub-domnie, lub nie potrzebuje punktów). To nie widzę w tym złamania licencji.

po co ta cała gatka ???

Po to abyś sprecyzował co w Twoim rozumieniu jest złamanie licencyjni, tej z 3 punktów :D Bo pyalo mnie 2 osoby na GG czy będą musieli bylic 10k jak maja swoich 50 webmini prywatnych nie podłączonych do e-weba

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@MaxPan - np Seokatalog jak chcesz sobie postawić to musisz sobie kupić jego licencję, tyle licencji ile katalogów stawiasz (jedna chyba 150 zł) , za webmini nie trzeba aż tyle płacić jest darmowy warunek jeden ma być podłączony do systemu i właśnie dlatego nie trzeba płacić za każdą jego licencje jak komuś nie pasuje to trdno jakoś przeżyje.

Można mieć ich i 100 czy więcej jak niektórzy mają ale wszystkie mają być podłączone do systemu jeżeli system pryzmuje tylko 10 subdomen to logiczne jest że można mieć ich 10 na jednym adresie nikomu też nie bronie mieć 100 pozostałych na 100 adresach

Podsumowując nie interesuje mnie czy ktoś blokuje webmini czy nie iteresuje mnie żęby był on podłączony dlatego obecnie informujemy że tak nalezy zrobić.

Jak widzisz katalog jest stworzony tylko i wyłącznie dla użytkowników systemu o czym mówi licencja :

1. Każdy użytkownik systemu e-WebLink może instalować dowolną ilość kopii skryptu

a dziś dla jasności dodaliśmy zapis:

4. 4. Katalog musi być podłączony do systemu e-weblink i emitować jego linki

Marketing internetowy dla firm

a dziś dla jasności dodaliśmy zapis:

4. 4. Katalog musi być podłączony do systemu e-weblink i emitować jego linki

więc to będzie dotyczyć tylko nowo pobranych kopij. To nie działa wstecz. ja bym proponował scharwestwoac wszystkie webmini, dodać ich do panelu i po zabawie. A to Ty jakoś dziwnie do tego zabierasz się, chcesz egzekwować coś co tylko wczoraj po naszej dyskusji dopisałeś do pliku z licencja.

EOT

Działa dla wszystkich kopi starych i nowych, przede wszyskim podstawą jest czy używtkownik webmini cały czas jest użytkownikiem systemu e-webink w przeciwnym razie wogle nie możesz ich posiadać.

Rezygnując z bycia użytkownikiem systemu należy skasować kopie webmini

@Xann - ręce mi opadają.

Mam podpięte webmini do systemu i nie wyświetlają linków gdy nie ma wystarczająco orderów.

Nigdzie w licencji nie jest napisane, że można zaintalować max. na 10 subdomenach jednej domeny, ani że katalog MUSI emitować linki.

PS. W jaki sposób powiadomisz użytkowników o zmianie treści licencji?

mam byc szczery co do nowych kopii to wg mnie jest OK, musi być tak jak napisano w licencji, jednak dla ściągniętego oprogramowania i juz zainstalowanego obowiązuje licencja obowiązująca do danej wersji i w momencie jego instalacji, nie ma tak, że dziś zmieniam licencje i od dziś jest tak jak chce do nowych instalacji jak i starych

to tak jakbys dodał, że webmini jest płatny i każdy musi zapłacić za 1 sztuke 100zł, po miesiącu jak twój bot wyłapie wszystkie webmini wysyłasz wezwania do zapłaty - to oczywiście przykład, bo w sądzie by to nie przeszło

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

@'okazwłoka' - nie wymagam instalowania na 10 subdomenach jak dla mnie forma instalowania jest dowolna ważne zeby były podłączone do systemu a czy Ty zainstalujesz na 10 subdomenach czy na 100 domenach to już wolna wola

Nie muszę nikogo powiadamiać bo nie ma zmiany licencji po prostu każdy webmni ma być podłączony do systemu.

@sttorm - w licencji webmini nic sie nie zmieniło od samego początku były przeznaczone dla użytkowników systemu żeby mogli sobie dorobić parę PKT jako zaplecze i w takiej formie mogą być żywne zgodnie z licencją

Xann sam ich używam jako źródło dodatkowych punktów, ja się odniosłem do tego jak powinna i może wyglądać zmiana licencji

jak chcesz zmienić jakiś punkt w licencji to może dotyczyć tylko nowych instalacji (te osoby możesz ścigać o to co podałeś wyżej), a nie tego co juz zostało udostępnione i rozpowszechnione,

Nie muszę nikogo powiadamiać bo nie ma zmiany licencji po prostu każdy webmni ma być podłączony do systemu.

tak jak teraz to dodałes dotyczy nowych instalacji, polskie prawo nie działa wstecz

jak wczesniej było w licencji:

1. Każdy użytkownik systemu e-WebLink może instalować dowolną ilość kopii skryptu

to jak jestem uzytkownikiem moge instalować dowolną ilośc webminie ale nie musiałem ich dodawać do systemu

teraz jak znajduje się to w pliku licencyjnym i licencji

4. Katalog musi być podłączony do systemu e-weblink i emitować jego linki

to dotyczy to tylko nowych instalacji, po dodaniu tego tekstu do licencji - zapytaj prawnika firmowego - jasno ci to powie i wytłumaczy

kolejna rzecz w warunkach korzystania z webmini nie ma tego punkty o którym tu piszesz na chwile obecną

BANERY REKLAMOWE

Warunki korzystania z WebMini

2. Nie wolno usuwać zaimplementowanego skryptu e-Weblink
  3. Nie wolno instalować innych systemów wymiany linków

to jest na tej stronie w chwili obecnej

BANERY REKLAMOWE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności