Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

XANN w związku z informacja jaka pojawiła się na Twoim profilu na Google +

W wyniku ataku Google na swojego największego konkurenta System Wymiany Linków REKLAMOWYCH jesteśmy zmuszeni podjąć drastyczne działania.

W dniu dzisiejszym wydamy oświadczenie o nadchodzących zmianach w systemie wymiany linków REKLAMOWYCH i nie będzie się to toczyło tylko wyższej jakość stron przyjmowanych do systemu.

możesz podać co planujecie, ci którzy oberwali, muszą podjąć decyzje co robić jak zostaną z waszej strony podjęte jakieś drastyczne kroki co do stron, to wypadało by wiedzieć, do tej pory metoda była jedna zawsze

zbanowano ci 1 postaw 10

jeszcze nikt pewnie do końca nie wie jak mocno oberwał, minie chce się sprawdzać bo co sprawdzam to BAN - pewnie za kilka dni będzie cos więcej wiadomo, jak strony zacznie wywalać z systemu

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

wiesz moskit xanowi trzeba czasami przypominac aby o jakis zmianach w systemie pisał w kilku miejscach a nie jednym, poszła informacja na G+ ale na forum systemu ani słowa to samo tutaj

a taka sucha notka jest tez niepokojąca

i nie będzie się to toczyło tylko wyższej jakość stron przyjmowanych do systemu.

lepiej jakby od razu poszła informacja co będzie, ja planowałem od rana kupić domeny aby wstawić je do systemu ale muszę sie wstrzymać bo nie wiem co jest planowane, aby nie wywalić kasy na coś co nie przyniesie planowanego dla mnie efektu

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

A co tu zmieniać? Bany były, są i będą. Kiedyś bany leciały cały czas, teraz są cykliczne fale banów. Dodatkowo ta fala to zwykła pokazówka google jakie raz na jakiś czas są przeprowadzane. Jak było z poprzednimi pokazówkami? Po jakimś czasie wszystko wróciło tak jak było. Proste.

Dlatego nie płakać, robić dalej swoje. Eweb, gotlink i reszta swli mają moc. Są osoby którym pobanowało całe zaplecza, są osoby którym zbanowało niewielką cześć. Wyciągnąć wnioski i heja!

A najgorsze w tej chwili, to podejmowanie "drastycznych" kroków. Takie działanie, to 100% tego co google chciało osiągnąć - popłoch. :) Można robić super odpicowane stronki, ale trzeba liczyć się z tym, że po wrzuceniu na nie SWLa narażamy się na bana. Taki fakt i takie ryzyko w tej branży. Ale widać, że w ostatnich okresach bezbanowych ludzie przyzwyczaili się do innego (cukierkowego) stanu rzeczy.

Gdyby nie było ćwierkania Mata, to by nikt nie robił lamentów i wymagał "odszkodowania" tylko robił by swoje dalej i namnażał stron ;)

Gdyby nie było ćwierkania Mata, to by nikt nie robił lamentów i wymagał "odszkodowania" tylko robił by swoje dalej i namnażał stron ;)

sygnaturka.png

OŚWIADCZENIE

Minione wydarzenie pchnęło nas w to co mieliśmy zrobić już od dawna, a mianowicie modernizację systemu oraz utworzenie nowej instalki wprowadzającej nowe funkcje do systemu.
Mając na uwadze powyższe obecnie system zostaje zamrożony na okres dwóch tygodni w którym to czasie zostanie przygotowana nowa instalka

Przy okazji jeżeli macie jakieś propozycje co jeszcze chcieli byście zmienić akurat jest teraz dobry moment.

Marketing internetowy dla firm

Nie no nieźle, czy Ty Xann możesz raz napisać coś po polsku co wszyscy zrozumieją? Czy tylko sobie znanym językiem piszesz sam do siebie?

Co oznacza "zamrożone"? Linki będą rozdane zamrożone? Nie będą się rotować? pobierać? Konta będą zamrożone i nie będzie można się zalogować? Czy może mrozisz coś na wieczór w lodówce?

Przy okazji jeżeli macie jakieś propozycje co jeszcze

Co jeszcze do czego? Bo z tego co widzę to chyba do tego tylko:

utworzenie nowej instalki wprowadzającej nowe funkcje do systemu

Jak byś był łaskaw napisać co oprócz modernizacji i nowej instalki się zmieni to myślę, że wiele osób byłoby ciekawych, bo rozumiem, że świeża instalka to chyba tylko szybsze sprawdzanie parametrów do póki jej nie "przymuli" - nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Jak będzie wiadomo co się ma zmieniać to myślę, że wtedy będzie można o tym dyskutować.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Xann, jak już obmyślicie strategię to proszę o więcej danych na temat zamrożenia: co z obecnymi transferami, ważnością konta PRO, emitowaniem linków na stronach o site=0 jak i site>0 itp.

Propozycje:

- wprowadzenie mniejszej punktacji za subdomeny (np. 1 subdomena 90% punktacji, 2 subdomena 80% punktacji),

Ps: Pamiętaj o poinformowaniu wszystkich na różnych kanałach ;)

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

No może mało precyzyjnie się wypowiedziałem sorry. W systemie wyleciała jakaś ilość domen przeliczenia nadal trwają żeby utrzymać transfery miedzy kontami zamrażamy sprawdzanie SITE systemu wszystko inne będzie działać.

Jednocześnie jak wspomniałem przygotowujemy nową instalkę którą odpalimy na dniach a która pozwili na nowe inowacje w systemie jakch jeszcze nikt nie ma a czas najwyższy wpradzić ;)

Więc CI panowie co stracili jakąś domenę mają czas na postawienie nowej i zrobienie 301 zanim odmrozimy sprawdzanie SITE

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności