Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann nie wiem czy śmiać się czy płakać. Mam nadzieje, że podtrzymujesz tradycje jak to w e-weblinku i póki co to niedopracowany babol? Gdzie zasady wynagradzania domen i koszty linków? Bo chyba nie sądzisz, ze będziesz emitował linki na domenach użytkowników na krzywy ryj, a chcąc uczestniczyć w systemie stałym będzie trzeba kupić kredyty od Ciebie? Chyba wiosenne słonko za mocno przygrzało...

Statystyki same padły, czy wyłączyliście, bo zaczynacie szorować o dno?

wystarczy ze będziesz miał stary skrypt

Myślę, że wystarczy przenieść się do konkurencji i nikt za frajer nie będzie mi linków wrzucał na domeny. Chcesz rozbudować system - ok, zrób ratio tak jak masz na rotacji i przydzielanie kredytów użytkownikom emitującym linki stałe z możliwością odsprzedaży punktów i wykorzystania ich na swoje linki i będzie ok. W tej chwili wygląda to tak jak bym napisał sobie temat: Nowy super system, dodaj domeny do systemu a jak chcesz na nich emitować linki to mi za nie zapłać :D

Póki co dzisiaj nie ma co dyskutować, bo na 99% jest to gruby JOKE z 1 kwietnia (a nawet jak nie jest i na serio tak myślałeś, że użytkownicy eweba to niemyślące jelenie to gdy to przemyślisz, mam nadzieję, na jutro obrócisz to właśnie w taki dobry dowcip...)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Black system nikogo do niczego nie zmusza, jest dwie możliwość:

- stary skrypt linki rotacyjne

- nowy skrypt hybryda,

Nie ma żadnego obowiązku instalowania nowego skryptu, masz wolną wolę zarówno w używaniu systemu jak i jego zmianie

Mało tego ze masz prawo wyboru jaki rodzaj linków będziesz wyświetlał to jeszcze system Ci dodatkowo płaci punktami w postaci bonus w wysokości 1000 pkt za to ze umożliwiasz emitowane linków stałych ale jeżeli Ci to nie odpowiada oczywiście możesz cały czas korzystać z systemu na starych warunkach na starym skrypcie wiec jak widzisz sam sobie zdecydujesz czy chcesz dodatkowy bonus czy nie.

Dla właścicieli domen używających starego skryptu NIC się nie zmienia dla właścicieli domen używających nowego skryptu są następujące zmiany

- bonus 1000 pkt

- samodzielna decyzja ile linków chce się wyświetlać systemowych, przy następującej punktacji:

- 5 linków systemowych - 100% pkt

- 4 linki systemowe - 80% pkt

- 3 linki systemowe - 60% pkt

- 2 linki systemowe - 40 % pkt

- 1 link systemowy - 20% pkt przyznanych

Ponadto nowy skrypt nie wyświetla 5 linków rotacyjnych tylko różnie np: (1 stały 1 rotacyjny), (1 stały 3 rotacyjne), (2 rotacyjne) ilość wyświetlanych linków na każdej domenie(subdmenie) może być różna co praktycznie niweluje do obecnie wykrycie ze jest to SWL publiczny

Co zyskują użytkownicy systemu którzy korzystają z niego linkując domeny ? Dostają nową możliwość dotychczas niespotykaną nigdzie indziej używania stałych linków na zroznicownancyh pulach IP a nie jak to jest dotychczas możliwe na paru z jednego zaplecza teraz użytkownik naprawdę kupuje różne IP

Marketing internetowy dla firm

Xann, Ty w dalszym ciągu serio ? :D Ludzie Ci dają możliwość wybrnięcia jako prima aprilis, wiec skorzystaj sobie z tego, bo najlepszy motyw jest ten:

Mało tego ze masz prawo wyboru jaki rodzaj linków będziesz wyświetlał to jeszcze system Ci dodatkowo płaci punktami w postaci bonusa w wysokości 1000 pkt za to ze umożliwiasz emitowane linków stałych

Czyli obojętnie jakie parametry ma domena, niezależnie czy ma site na poziomie 10 czy 100 000, dajesz socjalistycznie z powietrza 1000 pkt użytkownikowi do wykorzystania w systemie rotacyjnym, a jak ktoś chce linkować w systemie stałym, to oczywiście ma możliwość. Musi kupić kredyty za kasę, która spłynie tylko do Twojej kabzy. Najsss :) A mówiąc o wyborze:

ale jeżeli Ci to nie odpowiada oczywiście możesz cały czas korzystać z systemu na starych warunkach na starym skrypcie wiec jak widzisz sam sobie zdecydujesz czy chcesz dodatkowy bonus czy nie

Masz chyba na myśli przeprowadzkę do konkurencji. Tam są jasne zasady, jasna punktacja, nie trzeba płacić za podstawowe funkcje i jakimś dziwnym trafem leci mniej banów... ;)

Xann pomysł moim zdaniem bardzo dobry bo linki rotacyjne/stałe unaturalnia stronę w oczach Google ale bonus 1000pkt i zakup kredytów to już lekka pomyłka. Podejrzewam że niewiele osób zgodzi się na nowy skrypt (na sugerowanych zasadach) i tak na prawdę znowu będziemy w punkcie wyjścia, a przecież "ta rewolucja" miała zabezpieczyć system przed kolejnymi atakami Google. Ludzie powinni mieć wybór i zamiast 1000pkt sami sprzedawać kredyty lub otrzymywać % ze sprzedaży na swoich stronach. Przecież aż strach pomyśleć ile umieścicie linków stałych kosztem rotacyjnych wyłącznie sami na tym zarabiając bo w większości przypadków te 1000pkt będzie po prostu nie korzystne. Pewnie napiszesz ze ludzie maja wybór i mogą zostać przy starym skrypcie ale w takim razie po co ta zmiana mająca na celu zabezpieczenie systemu jak i tak większość będzie korzystać na starych zasadach.

Taka opcja była już bardo dawno temu w seo.net.pl ale tam rozsądnie rozwiano to tak ze za rotacyjne pkt były osobne pkt i za stale osobne, naturalnie oba rodzaje pkt można było wynajmować innym :)

Xann wiedziałem że tak odpiszesz, proponuje inne rozwiązanie, po atakach z końca lutego ogłosiłeś rewolucje w systemie, zmiany super, możliwość wyboru ilości linków i ich lokalizacji pierwsza klasa ale nie było mowy o linkach stałych uzyskiwanych poprzez kupno kredytów.

Daj ludziom wybór daj możliwość instalacji nowego skryptu bez bonusu 1000pkt i bez linków stałych i z bonusem i linkami.

system Ci dodatkowo płaci punktami w postaci bonus w wysokości 1000 pkt za to ze umożliwiasz emitowane linków stałych

Chyba sobie po prostu kpisz? Parę stron wcześniej było napisane coś innego:

Bonus naliczany jest za aktualną wersję instalki. Dzisiaj niestety musiała wyjść kolejna poprawka (v2.03), gdyż użyta nazwa funkcji do pobierania linków (get_links()) kolidowała z nazwą funkcji ze starych wersji skryptu wordpress. Domeny które mają zainstalowaną wersję 2.03 mają już naliczony dodatkowy bonus resztę zapraszamy do aktualizacji. Jeśli wersja beta się sprawdzi dojdą nowe opcje do jej obsługi z poziomu konta użytkownika w systemie.

Zacznijmy może od korzeni, co oznacza skrót SWL? Jeżeli nawet dostaję 1k punktu bonusa za to, że wyświetlam linki stałe to chce za ten 1k wyświetlić 1 link na innej domenie. Za 1k punktów a nie za 1 kredyt za który muszę zapłacić. Ale nawet przeliczając to na obecne ceny punktów, średnio 120 za 100k to wychodzi 600 netto za podpięcie 500 domen pod system (dostanę 500k premii). Za 600 netto kupie 200 kredytów dzięki którym dodam linka na 200 domenach. Więc chyba się komuś ratio popier..., bo jeszcze nie widziałem, żeby brać 60% prowizji od czegokolwiek. Kolejna sprawa to taka, że jeżeli jest to system wymiany linków to dlaczego zmuszasz użytkowników do tego żeby szukali kupców na bonusowe punkty tylko po to żeby później mogli kupić kredyty? Dlaczego nie wprowadzisz możliwości wymiany punktów na kredyty? Rozumiem, że obsługą klientów i znajdywaniem rynku zbytu zajmiesz się za użytkowników?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Blake próbuje CI wytłumaczyć że cały czas masz możliwość wyboru rodzaju instalki, jeżeli Ci nowe warunki nie odpowiadają korzystasz ze starej na dotychczasowych warunkach, druga opcja jest dla handlarzy którzy chcą więcej zarobić tzn dostają ciut więcej PKT i sobie je sprzedają nic więcej czysty większy zysk idąc Twoim tokiem myślenia to za dostarczonych 500 domen mają oni 500K wiecej pkt ktore mogą sobie sprzedać po średnim kursie 120 netto czyli większy zarobek jak to wyliczyłeś o 600 netto mają od tych co mają stary skrypt

Ale jeżeli nie masz ochoty posiadać większej ilości pkt cały czas możesz być na starych warunkach.

Nawet jeżeli bym zaproponował Ci takie same warunki jakie oferuje system tzn za 10 różnych IP dostarczonych do systemu płacimy 1 kredyt to sobie wylicz ile CIe będzie kosztowało te 10 iP a zarobisz jeżeli Ci zapłacę 3 netto

Wracając do głównego tematu nowa hybryda sprzedaje stałe linki tylko i wyłącznie na stronie głównej nikt czegoś takiego nie oferuje na rynku wszystkie stałe SWL sprzedają linki nie zwracając uwagi na IP wiec mozna kupić 500 linków z 500 róznych domen na jednym IP

Marketing internetowy dla firm

Mam parę pytań:

1. Czy nie miało być tak, że za każdy miesiąc aktywnego konta PRO dostaje się 1 punkt kredytu? Bo mam 2 kredyty i nie wiem skąd one są.

2. Na jak długo kupuje się link stały oraz co się dzieje, gdy domena na którym mamy link stały zostanie zbanowana/usunięta z systemu?

3. Czy użytkownik który kupił punkty stałe widzi w systemie na której je ma domenie?

4. Czy może się zdarzyć tak, że użytkownik kupi link stały na swojej domenie lub domenach które mają takie same IP jak jego podpięte zaplecze?

5. Czy dla linków rotacyjnych również zostanie wprowadzona możliwość nofollow, title, tekstu za i po (oraz uwzględnione w API)?

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności