Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, nie ważne ile sprzedasz, sprzedasz 10 linków które wyświetlą się na moich domenach za 10 kredytów to ja dostanę 5 za to, tak? Jeżeli tak to doszliśmy do sensownego rozwiązania. I nie zapomnij tylko o możliwości sprzedaży tych kredytów tak samo jak punktów.

Bardzo sensowne rozwiązanie.

VPS już od 130 zł netto (rocznie) - Kliknij tutaj

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tylko dwa stałe linki na jdnym IP

skoryguj swoje wyliczenia dla 500 IP a nie 500 domen

Masz tylko jednego klienta na linki? Nie zakładasz, że będzie ich więcej? Nawet przy 2 linkach na domenę wychodzi 2 x 500 (domen, nie IP jak myślisz).

Załóżmy, że mam jedno IP i na nim stoi 500 domen. Przychodzi klient A i wykupuje linka, wiadomo, przydzieli mu tylko jednego linka dla jednej domeny, którą doda do linkowania. Pozostało więc 999 miejsc na linki na tym IP. Przychodzi klient B i też chce sobie kupić linka na unikalnym IP no a przecież moje IP dla niego jest dalej unikalne, tak czy nie? Więc kolejny klient kupuje linka. Zapłacili w sumie za to 2 kredyty i jeden kredyt trafia na moje konto. Następnie klient A chce kupić linki stałe dla kolejnych 10 swoich domen i moje jedyne IP dalej jest unikalne dla każdej z jego kolejnych domen, tak czy nie? Czy system nie przydzieli mu tego samego IP dla innej domeny?

Idąc Twoim tokiem myślenia możesz sprzedać tylko 3k linków miesięcznie, bo tyle masz unikalnych IP :)

Czyli jak widzisz na jednym IP mogę zarobić miesięcznie 500 kredytów posiadając 500 domen (500 kredytów jest połową z 1000 kredytów, które klient kupi u Ciebie).

PS. Wszystkie Twoje założenia co do unikalnych IP i tak spalają na panewce, bo nie doszedłeś jeszcze do jednej rzeczy... Moje IP się rotują średnio co tydzień :D więc jak przyjdzie klient z zażaleniem, że dodał link na unikalnym IP a za 2 dni będzie miał linka na innym to nie wiem jak będziesz to rozwiązywał ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

...

Idąc Twoim tokiem myślenia możesz sprzedać tylko 3k linków miesięcznie, bo tyle masz unikalnych IP :)

...

Dokłądnie tak jak mówisz mając pule 3k IP mogę sprzedać jedynie 6k linków bo sprzedaje dwa linki na jednym IP

Dlaczego ?

Dlatego że jak klient zapłaci za stałego linka z IP a domena która na nim stoi dostanie bana to liczę na to że następna domena na tym IP jest wolna i klient zmieni tylko domenę a nie zmieni IP za które zapłacił

Przy Twoim pomyśle musiał bym zwracać kasę za linki na zbanowanych domenach

Tak ze widzisz to nie jest taki świetlany kolorowy interes jak by się wydawało i zapłącenie Ci 1000 pkt za nowy skrypt jest dla Ciebie lepiej opłacalne niż podzielenie sie 50% na 50%

Mało z tego oferta niebawem bedzie ograniczona bo nie mam jeszcze właczonych statystyk IP w panelu ale kazdy kupujący bedziewidział ile IP zostało w puli z tych 3 tys

Marketing internetowy dla firm

@Xann, czy byłaby możliwość wprowadzenia narzędzia do sprawdzania unikalności IP? W sensie, że wklejam listę IP oddzielonymi enterem a system zwraca informacje za które IP dostałbym bonus.

Myśle ze jest to dobry pomysł, postaramy się to sprawdzić

zapłącenie Ci 1000 pkt za nowy skrypt jest dla Ciebie lepiej opłacalne

Nie jest bardziej opłacalne, bo to są puste punkty o czym już była dyskusja. Nie dość, że te punkty nie wnoszą nowych domen do systemu to jeszcze zabierają z niego miejsca na linki. Dalej tylko nie pojmuje dlaczego zakładasz, że jak mam unikalne (swoje IP) to muszę mieć na nim kilka domen... a jak mam jedną i ją zbanują a nie postawie na nim kolejnej? Z resztą założenie sprzedaży tylko 6k linków jest trochę bez sensu, bo jakie znaczenie dla klienta będzie miało to czy będzie to IP takie czy inne? Ważne, że ma dostać 10 różnych a jak zbanują domenę i nie będzie już danego IP dostępnego to dostanie inne w zamian.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Xann a nie uważasz, że brak darmowego blokowania domen podcina system? Wielu wyśle disavow zamiast bawić się w płatne blokowanie wiec da google namiary na domeny z systemu. WIelu - mam na myślich tych, którzy nie korzystają z Twojego systemu a są obijani przez konkurencję.

A skąd Ty masz taką wiedzę ze jest to sponsorowany test? Rozumiem ze Tomek Stopka Ci o tym powiedział, proszę nie pisz jeśli nie wiesz bo pisanie z sufitu źle świadczy

Odrazu widać ze nie wiesz kim jest Tomasz Stopka

PS. ZGRED tez upublikowal test sponsorowany :-D

https://seo.zgred.pl/co-dziala-co-nie-dziala-przy-pozycjonowaniu-po-pingwinach-innych-zwierzatkach-test-real-case-study-2316

Aaaaa rozumiem ja jak daje pkt na testy to jest to sponsorowany test jak ktoś ma swoje lub kupuje to już nie, a Google faktycznie na to zwraca uwagę i za własne pkt test inny jest i wiarygodny a za cudze juz nie, no gratuluje sposobu myślenia :)

Aaaaa rozumiem

Wreszcie. :)

Zmiany wprowadzone w e-weblinku są ciekawe dla zwykłych użytkowników. Trzeba jednak zrobić testy.

Dla wydawców są niesprawiedliwe.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Odrazu widać ze nie wiesz kim jest Tomasz Stopka

Nie no przecież Tomasza Stopkę to znają wszyscy - przecież to szef wszystkich szefów jest, jak można by go nie znać :D

PS. ZGRED tez upublikowal test sponsorowany :-D

A kto to jest ZGRED?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności