Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Efektem zwiększenia się średniej liczby site: dla domeny w sytemie jest spadek ePoint do około 30 na dobę dla 1000 pkt (niedawno było 50). Ceny punktów w ofertach sprzedaży również poszły w dół, jest to efekt nadpodaży punktów.

Podejrzewam, że "przycinanie" site: nie załatwi sprawy, jak już pisałem ileś postów wyżej, rozsądnie skonfigurowany system pierwiastkowy naliczania punktów sprawę by załatwił na zawsze - w końcu dla G. też te pierwsze podstrony z site: są ważniejsze od tych na milionowej pozycji w SI !!!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Debatujecie a powiedzie mi jak sie ma stosunek użytkownika co ma 700 własnych domen w systemie do waszych kont ? Czego oczekujecie, ze będziemy zezwalać dla użytkowników na max 10 domen i max 20 linków ? Nie ma złotego rozwiązania, Panowie i Panie pozycjonowanie nie jest dla każdego.

W wrześniu się pojawi druga wersja systemu, będzie miała plusy i minusy ale jedno wam mogę zagwarantowac ze wartość PKT i jego cena wzrośnie.

Marketing internetowy dla firm

OK - powiedzmy ze rozumie wink.gif ale z moich wyliczen wynika ze krecicie sobie coraz ciasniejsza petle na szyj jesli chodzi o system i jedno potkniecie moze kosztowac was duzoooo.

konkurencyjny do Twojego system zyskał jednego dnia ~1000 domen i ~20mln site !!! Rozumiem że stąd wzięła się ta zgryźliwość.

Pierwszy raz widzę debatę nad systemem wymiany linków, w której każdy większy wzrost liczby domen w systemie (czyli de facto wzrost jego mocy) wywołuje ataki paniki i przepowiednie o rychłym upadku systemu.

Rozumiem że gdyby ilość domen zmalała to wszyscy uznaliby że system idzie w dobrym kierunku?

Luq !!! tak to już jest w branży SEO - raczej za osiągany sukces mało kto Ciebie po klepie po plecach ale pokopie po tyłku bardzo chętnie. Stąd nie bardzo powinno się okazywać zainteresowanie opiniami wynikającymi z zazdrości bądź braku umiejętności zrobienia czegoś na podobnym poziomie.

I nie kieruje akurat tego do Pawła ale jak się rozglądniesz to podobnych reakcji znajdziesz mase.

Pozdrawiam

Mariusz

Debatujecie a powiedzie mi jak sie ma stosunek użytkownika co ma 700 własnych domen w systemie do waszych kont ?

Bardzo prosty, ktoś dodał 20mln site, nawet jeśli licząc, że 1postrona=1 punkt (wiem, że tak nie jest) to przed dodaniem w obiegu było 36mln pkt a teraz jest 56mln pkt. Mogę założyć, że istnieje potężna szansa, że ta osoba ma około 20-40% wszystkich punktów w obiegu. Co powoduje, że moc moich kilkudziesiąt tys. punktów została w jednej chwili zdewaluowana do nijakiej....

Do tego, jesli doda odpowiednią liczbę linków, do systemu, z odpowiednią ilością punktów to może się okazać, że nie 25% ale 70% linków będzie pobierane tak rzadko, że nie będzie się opłacało ich trzymać w systemie.

dodatkowe 20 mln podstron nie jest też dużym plusem dla moich linków, bo i tak będą się wyświetlały rzedziej.

Taki nagły przyrost nie jest dobry, osobiście bym wolał, by ten wzrost był stopniowy, to jest jak inflacja niestety, za dużo pieniądza na rynku zmniejsza jego wartość.

Xann na seoparty przez chwilę rozmwialiśmy dlaczego moc systemów maleje z czasem. Ty nie bardzo się z tym zgadzałeś ale teoretyzując, na początku e-weblinka by link był powiedzmy pobrany raz na godzinę wystarczyło 30-50 pkt, teraz pewnie ta ilość pkt jest wyższa, nie wiem ile, 100-200... łatwo dojśc do wniosku, że moc zmalała.

Aaaa można się czepić oczywiście stwierdzenia "malejąca moc systemu" w odniesieniu do punktów jakie są w obiegu bo faktycznie jest to "malejąca wartość punktów" ale to na jedno wychodzi gdy nie jesteś "królem podwórka".

Czego oczekujecie, ze będziemy zezwalać dla użytkowników na max 10 domen i max 20 linków ?

Myślę, że max domen ograniczać nie trzeba ale ilość linków na jedną dodaną domenę by się przydała, nie bylibyście pierszym systemem, który tak zrobił.

Myślę, że było by to korzystne przynajmniej dla Waszych serwerów ;) i nie było by ludzi wrzucający na 10k punktów 150 linków.

Trzeba znaleźć "złoty środek" ilość punktów powinna być współmierna do ilości linków jakie są w obiegu oraz domen/podstron.

Systemy muszą się rozwijać, rozwój to więcej domen i podstron. Tylko tempo musi być odpowiednie by dany % użytkowników nadążał ze czołówką inaczej rownowaga zostaje zachwiana.

Trzeba też pamiętać, że czym więcej będzie domen i pkt w systemie tym bardziej wzrasta ryzyko, że jakieś oszustwo przejdzie niezauważone. Fake pkt są śmiertelne dla każdego systemu...

Po za tematem e-weblinka.... szczerze się dziwnie komukolwiek, ż edodał tyle domen do jednego systemu. Jedyna myśl moja po co to zrobił?...dla siana ze sprzedaży punktów. Z punktu widzenia pozycjonera, przy tej ilości domen, większą moc mają one, gdy zostanie na niż użyty "prywatny" system.

Tak mi przeszło jeszcze przez głowę, że teraz piszemy o tym a te domeny mogą zniknąć tak jak się pojawiły bo mogą to być spamy, które nie zostaną przedłużone.....

Rozumiem że gdyby ilość domen zmalała to wszyscy uznaliby że system idzie w dobrym kierunku?

Myślę, że w jakimś stopniu Ci odpowiedziałem na to, musi być zachowana równowaga, i przy spadku i przy wzroście.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ale taki ogranicznik już istnieje, co prawda w wersji lajt(bez zbędnych algorytmów) ale istnieje. Po prostu ma on duży zapas, dlatego jest efekt słabnięcia systemu. Ale system będzie się rozwijał, spokojnie i wtedy poziom powinien być stały ;)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

konkurencyjny do Twojego system zyskał jednego dnia ~1000 domen i ~20mln site Rozumiem że stąd wzięła się ta zgryźliwość.

- jaki ja mam system bo chyba cos mnie ominelo i o czyms nie wiem :shout:

Jako że mam troche wiedzy na temat systemów napisałem algorytm dla e-weblinka który wylicza wszystko co potrzeba ;)

Podam tylko tyle :

Srednia wartosc efektywnosci systemu dla 1 slowa 4.54 % - spadek o 0.8 pkt procentowego

Puste punbkty w systemie 55.03 % - wzrost o 11%

Macie poważny błąd i problem jako że jest nowa wersja przygotowywana spokoinie czekam na aktualizacje i mam nadzieje ze wyjdzie na + dla userów :)

Z dniem 17.07.2007 roku nastąpiła zmiana właściciela serwisu LinkORN.pl i zarazem podmiotu obsługującego.

Nowym właścicielem serwisu jest:

Micro Project z siedzibą w Grudziądzu Al. 23 Stycznia 26.

Konkrety.
Na to raczej nie licz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności