Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Konkrety:

mkane przedstawil idealnie caly proces tracenia wartosci pkt. Jedyne co musicie teraz zrobic to przeanalizowac wszystko i wyliczyc wszystko. Oczywiscie brakuje tam kilku rzeczy bo jako osoba z zewnatrz nie moze tego wiedziec tak samo ja nie wiem wszystkiego i opieralem sie na parametrach ktore znam z zalozeniem bledu (u was wynosi 9,07%). Jako że już nie jestem powiązany z żadnym systemem jestem wolnym szczelcem i jeśli ja będę miał coś z tego to otrzymacie moje konkrety z udowodnionymi tezami opartymi o matematyke i fakty z SEO. Sorry ale narazie nie widze potrzeby siedzenia nad analiza systemu i podawania wszystkiego na tacy za free skoro sam musze kupowac pkt ;)

Jesli dobrze przeanalizujeci post mkane to wyciagniecie dobre wnioski bo teraz mogl bym dokladnie to samo napisac co juz zostalo powiedziane.

e ;) dobrze, jest moc wyższa nie niższa - zerlałem właśnie kto i co się podpieło, tzn na czym mam linki - ktoś przypił 500 :) domen PR 5 site 10-20 k sztuka, bo sobie szybko przeanalizowałem.

Wzrost ilości punktów na daną fraze nie musi się łączyć ze spadkiem mocy systemu a ze wzrostem konkurencyjności frazy. Śmiesznym byłoby twierdzić że skoro 2 lata temu starczyło 10 linków na fraze ogórki, to rok temu też powinno tyle wystarczać a dziś tym bardziej. Chyba logicznym jest że z dnia na dzień na fraze meble, ogórki, sznureczki ilość linków wzrasta by osiągnąć rezultaty a tym samym ilość przeznaczanego zaplecza. Jak ktoś tego nie rozumie to raczej ciężko to przetłumaczyć. Lecz ci co walczą rok,dwa i więcej doskonale zdają sobie sprawę ze stale rosnącej konkurencyjności fraz a idąc tym śladem dojdziemy że 20 tyś punktów np za 20 tys podstron nie może dać takiego samego efektu jak wcześniej bowiem ilość linków będzie taka sama jak wcześniej.

Jak dla mnie jest ok - testuje sobie nadal i nie widzę spadku mocy na frazach na których nie zwiększyła się konkurencyjność.

Pisanie natomiast dałem 2000 pkt i fraza nie drgneła byłoby słuszne gdyby pomyśleć czy 20 osób które są przed nami także nie dały. To nie jest tak że daliśmy 2000 pkt i już przebijemy pozycje, bo przecież konkurencja nie śpi. A może warto nie dawać linków przez 6 msc, zero punktów i zobaczyć czy pozycja nam urośnie czy może spadnie.

Jak dla mnie tak śladowe ruchy punktami mogą co najwyżej powodować uratowanie przed spadkiem.

Zakładajmy ze jesteśmy na 35 miejscu, pierwszy 50 miejsc się linkuje, my się nie linkujemy dokładamy 2 tys punktów i okazuje się że spadamy. Czy z góry jest tutaj wina systemu czy może raczej tego że pierwsza 50 dala po 3000 :) i jeszcze inne linki.

Pozdrawiam

Mariusz

qazy, jako betatester ponad 10razy przeinstalowywałem na 200 domenach :)

Spokojnie, wymiana wszystkich instalatorów nie będzie wymagana w jednym dniu, będzie parotygodniowy okres przejściowy na zmiany.

Pawle nie wiesz wszystkiego, ale jednak potrafiłeś określić wartość do drugiego miejsca po przecinku?

Założenie błędu wynosi 9.07% choć nie znasz jak sam powiedziałeś wszystkich współczynników.

> jeśli ja będę miał coś z tego

Nie?

> narazie nie widze potrzeby siedzenia nad analiza systemu

Czyli jednak nie przeanalizowałeś systemu, skoro nie widzisz potrzeby siedzenia nad tym? Ale wnioski już wysuwasz.

Rozumiem podawanie różnych teorii, błędnych, prawdziwych, bliskich, dalekich. Ale jak już podajesz dane liczbowe to z łaski swojej powiedz skąd je wziołeś.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

przy 70k punktów w kilka godzin linki potrafią zostać pobrane ponad 10 k razy
to cytat z 16.05. Dzisiaj to by chyba trwało kilka dni.

Może błąd jest w powielonych założeniach systemu. 1000 punktów daje na dobę np. 4 linki - wtedy wszystko jasne i nie ma jakichś tam dywagacji o pobraniach - szybciej, wolniej. Plus system pierwiastkowy Szooka dla naliczania punktów oraz indywidualny przydział punktów, a nie podział wg wagi z całej puli.

Eksperyment Discover.pl

Licze dość dokładnie bo jak niekturzy wiedza uwielbiam matematyke a Google jest niczym innym jak algorytmem i matematyka :)

Oczywiście że powiem na czym się opierałem

1 - dodałem stronę która nigdy nie była zaindeksowana i przypakowałem jej dużą ilość pkt na podstawie że wiedziałem ile pkt pakuje i po sprawdzeniach 2 - 3 - 4 tyg analizowalem co sie dzieje w Yahoo, a nastepnie sprawdzalem strony ktore linkuja mnie co jeszcze linkuja az zacznie pokazywac te same linki w 100 kolejnych powturzeniach :) - Cos na wzor sprawdzarki szooka tylko bardziej precyzyjna - Poniewaz caly czas z roznych kont dodawalem swierzyzny i nie interesowalo mnie to czy fraza sie wybije czy nie a jedynie ilosc linkow w yahoo moglem z duzym prawdopodobienstwem wyliczyc srednia ilosc stron linkowanych (anchorow) i stwierdzic malejaca moc pkt przy wkazaniu linkow w Yahoo. Do tego mamy ilosc stron linkujacych w systemie (wasze staty) z rozkladem linkow mozna wyliczyc srednia ilosc pkt przypadajacego na 1 usera. Natsepnie na podstawie linkowania "durnych" slow i zestawieniu ilosci linkow z yahoo mozna zlozyc wszystko w calosc i wyliczyc srednia wartosc mocy systemu dla jednej frazy. Nie mozemy tez zapomniec o kilku innych parametrach - wszystko usrednic i mamy wzor na wyliczenie wszystkiego co jest mi potrzebne.

Analize systemu dokonalem bardzo dokladnie jak juz pisalem kilka podstron wczesniej na zlecenie pewnej firmy/osoby tyle ze dla siebie te dane rozszezylem o to co mnie interesowalo i wlasnie tych danych nie widze potrzeby ujawniac za FREE skoro sam za to place :P Dopuki nie zmienicie nic w systemie do wyliczen jedynie potrzebuje ilosc domen w systemie reszte mam juz ;)

... na początku e-weblinka by link był powiedzmy pobrany raz na godzinę wystarczyło 30-50 pkt, teraz pewnie ta ilość pkt jest wyższa, nie wiem ile, 100-200... łatwo dojśc do wniosku, że moc zmalała.

W tej chwili trzeba około około 750 punktów aby link był pobierany raz na godzinę.

Pytanie czy jedno pobranie 2 miesiące temu, to to samo co jedno pobranie dzisiaj (w postaci otrzymanych linków)? Sądzę, że nie, ale nie jestem jasnowidzem a X i MMP nie chcą publikować danych więc można sobie gdybać i oceniać na podstawie wyników w serpach.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

To ze system niedlugo zwolni to wedlug mnie jest oczywiste osoba ktora dodala te domeny to .info same z miastami PR5 zrobione z jednej domeny (analizowalem juz kiedys zaplecze tej osoby - oferowala jakis czas temu sprzedaz linkow) a linkuje z systemu strone na fraze Praca - Ci co maja wiecej stron to widza ze praktycznie jedna strona sie zaczela wszedzie pojawiac. Wiec ja sie wstrzymuje i nic nowego nie dodaje czekam na wprowadzenie zmian z korzystniejszym przeliczaniem punktow dla stron ktore maja tylko kilka podstron a wysoki PR bo obecna punktacja to mnie nie zacheca do dodawania domen PR5 - nie tworzylem je pod system ale jak bedzie korzystniejsza punktacja za PR to dodam nawet PR6.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

No nic zobaczymy jak szybko naszemu koledze strona wejdzie na pierwszą stronę :) Jak się zgodzi dam raport za jakiś czas :) I ciekaw jestem jaki PR zostanie na tych domenach po update ;p Chociaż linki miały z mocnych stronek ;p

szooku te nowe domeny to właśnie jego... w cache jeszcze widać, że nie miał eweb pare dni temu :)

Mnie rozkłada na łopatki 70-90% linków do jego strony w paczkach pobranych wczoraj ;p Wszystko na jeden anchor :) No ale kolega wie co robi ;p

Szook: ;) Główna to chyba ingerencja ludzkiego algorytmu Google ;p Kto wie czy reszta też w jego sidła wpadnie...

Licze dość dokładnie bo jak niekturzy wiedza uwielbiam matematyke a Google jest niczym innym jak algorytmem i matematyka :)

Oczywiście że powiem na czym się opierałem

1 - dodałem stronę która nigdy nie była zaindeksowana i przypakowałem jej dużą ilość pkt na podstawie że wiedziałem ile pkt pakuje i po sprawdzeniach 2 - 3 - 4 tyg analizowalem co sie dzieje w Yahoo, a nastepnie sprawdzalem strony ktore linkuja mnie co jeszcze linkuja az zacznie pokazywac te same linki w 100 kolejnych powturzeniach :) - Cos na wzor sprawdzarki szooka tylko bardziej precyzyjna - Poniewaz caly czas z roznych kont dodawalem swierzyzny i nie interesowalo mnie to czy fraza sie wybije czy nie a jedynie ilosc linkow w yahoo moglem z duzym prawdopodobienstwem wyliczyc srednia ilosc stron linkowanych (anchorow) i stwierdzic malejaca moc pkt przy wkazaniu linkow w Yahoo. Do tego mamy ilosc stron linkujacych w systemie (wasze staty) z rozkladem linkow mozna wyliczyc srednia ilosc pkt przypadajacego na 1 usera. Natsepnie na podstawie linkowania "durnych" slow i zestawieniu ilosci linkow z yahoo mozna zlozyc wszystko w calosc i wyliczyc srednia wartosc mocy systemu dla jednej frazy. Nie mozemy tez zapomniec o kilku innych parametrach - wszystko usrednic i mamy wzor na wyliczenie wszystkiego co jest mi potrzebne.

Analize systemu dokonalem bardzo dokladnie jak juz pisalem kilka podstron wczesniej na zlecenie pewnej firmy/osoby tyle ze dla siebie te dane rozszezylem o to co mnie interesowalo i wlasnie tych danych nie widze potrzeby ujawniac za FREE skoro sam za to place :P Dopuki nie zmienicie nic w systemie do wyliczen jedynie potrzebuje ilosc domen w systemie reszte mam juz ;)

Pawle z całym szacunkiem dla Ciebie, ale... naprawdę miałem problemy ze zrozumieniem tego co napisałaś. Mam nadzieję, że Twoją książkę sprawdzał dobry korektor bo sobie ją właśnie zamówiłem, a tak zapisanego tekstu nie przebrnę :P

Sorki za off.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności