Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każdy swl działa. Można wykorzystać jego walory na wiele sposobów. Nie jest to jakieś mega narzędzie do pozycjonowania itd, ale nie można powiedzieć, że się nie przydaje. Przepychacie się o jakieś pierdoły. Chcesz korzystasz, nie chcesz nie korzystasz.

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Jestem jak najbardziej za tym żeby inni korzystali, z wiadomych względów ;) Ale może wystarczy wciskania ludziom ciemnoty? To że jakiś "spec fachura od siedmiu boleści" wypocił coś na jakimś swoim preclu, że mu się 2 domeny trzymają od roku na frazy z ()() nie jest żadnym wyznacznikiem, że swl działa.

Wystarczy napisać jasno - na jakieś tam frazy z ()() swl jest skuteczny w około 10%, bo 90% nie wejdzie i tyle. A szukanie na siłę sensacji i pisanie nieprawdy (co może narazić niektórych na niekorzystne rozporządzenie mieniem :) ) jest trochę nie na miejscu. Napisałem wyżej - POKAŻ ŻE DZIAŁA to wtedy możesz pisać że działa (choćby i te 3 dni), nie jesteś w stanie tego w żaden sposób udowodnić to nie kłam albo napisz wyraźnie:

na jakieś tam frazy z ()() swl jest skuteczny w około 10%, bo 90% nie wejdzie

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake w tym co opisałem jest prosta sprawa:

przytoczę dwa Twoje cytaty: "2 domeny trzymają od roku na frazy z ()() nie jest żadnym wyznacznikiem, że swl działa."
drugi: "
na jakieś tam frazy z ()() swl jest skuteczny w około 10%, bo 90% nie wejdzie"

zatem działa i to chciałem pokazać, nawiązując, że w Google jest nawet wpis z 2012 roku, żeby nie pozycjonować SWL'em. Zatem można i da się i pozycje się trzymają.

Dla Ciebie to frazy z xxxx, a dwie firmy z tego dobrze żyją i zatrudniają ludzi. Frazy z xxxx jak wspomniałeś, są wtedy kiedy są 1, a po 3 miesiącach trzeba spakować biznes.

sami

Zrób jeszcze 2 testy. Pierwszy to taki, że wbijesz dzisiaj te same frazy swlem. Drugi to taki, że dodasz do tych domen po 1 (słownie - jednym) naturalnym linku z jakiejś mocniejszej domeny. Daj znać jak wyniki.

PS. I pomyśl czasami jak swl może działać po roku jak 99% tych linków wygasło co najmniej pól roku temu?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co prawda nie używam weblinka, ale obecnie innym swlem rotacyjnym frazy około 500 000 wbijają sie u mnie w top 10, są w tym i lokalne opony. Z drugiej strony nieco trudniejsze frazy dochodzą do 12-11 pozycji i stop. Ale testy cały czas trwają.

Nie jest to ten kosmos co 2-3 lata temu gdzie swlami robilem średnie i trudne frazy. Jeszcze z tego okresu chyba coś ostało sie w topach.

@blake jeżeli myślisz

Na nieszczęście innych niestety myślę.

Lubię te Xanowe i pt. klientów pogawędki na PiOwych łamach. Wiadomo - strony zostaną przy swoich poglądach niezależnie od argumentów przedstawionych przez oponentów. Taka stała wartość tych pogawędek.

To jak w naszym (właściwie Waszym) Kościele Katolickim: wiara swoje, ideały swoje a rzeczywistość jeszcze gdzie indziej :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No jak to? Przecież ma podane WIELKIMI literami na stronie głównej statystyki :D

Ilość domen w systemie: 11,719 / Ilość stron w systemie: 30,816,743

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności