Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przeliczmy sobie jedna rzecz, mamy 32 mln podstron w systemie i 14 tys domen, co daje srednio ponad 2tys stron dla jednej domeny.

Statystyi jednak jakos przecza tej wypowiedzi, z tego co widze gotlink wypada tutaj slabiej (33 mln -> 20k domen).

Pozatym nie mam podobnych doswiadczen odnosnie liczby podstron a nawet powiedzialbym ze moje analizy sa odwrotne.

Ile ludzi tyle wnioskow, taki swiat.....

Spodziewałem sie takiego argumentu, ale średnia liczona w ten sposób nic wg mnie nie daje, bo mogę podać 10 domen, które nabijają 10% site systemu. U mnie około 50 nabija bańkę. Tak więc mamy niecałe 100 domen i 4 miliony site. A nie śledziłem 11k domen, tylko ich część.

Mediana byłaby już bardziej wiarygodna.

Gotlink ma tutaj przewagę - tam nie punktują strony z site 1.

Dodam tylko, że realne statystyki zna tylko 1 osoba i w sumie nie obchodzą mnie one zbytnio, bo martwi mnie inna rzecz. Link pobrany 100 razy jest w indeksie G na raptem kilku domenach. Nawet nie 10. I tak mam dla setek linków. Dawniej to lepiej wyglądało.

Spodziewałem sie takiego argumentu, ale średnia liczona w ten sposób nic wg mnie nie daje, bo mogę podać 10 domen, które nabijają 10% site systemu. U mnie około 50 nabija bańkę. Tak więc mamy niecałe 100 domen i 4 miliony site. A nie śledziłem 11k domen, tylko ich część.

Mediana byłaby już bardziej wiarygodna.

Gotlink ma tutaj przewagę - tam nie punktują strony z site 1.

Dodam tylko, że realne statystyki zna tylko 1 osoba i w sumie nie obchodzą mnie one zbytnio, bo martwi mnie inna rzecz. Link pobrany 100 razy jest w indeksie G na raptem kilku domenach. Nawet nie 10. I tak mam dla setek linków. Dawniej to lepiej wyglądało.

Kolega nie zdaje sobie sprawy z tego że liczą się tylko strony główne w każdym systemem dlatego w systemach stałych są na nich linki najdrożej , idąc dalej tym tropem im mniej podstron tym lepiej dlatego od dawana polityka tego systemu była taka że największe premie są dla stron z małym SITE

Nie wiem czy kolega się orientuje ale link ze strony głównej ma zawsze największa moc a nie z 50 tysiecznej podstrony w serwisie

A co do punktacji w gotlinku to oni punktują za wszystko co chwile podnosząc kojne progi punktów tam chyba każdy jest milionerem , my nie rozdajemy punktow na prawo i lewo z okazji świąt wolnych niedziel czy dnia dziecka unas każdy punkt ma podkładke coś jak z kasą im wiecej naprodukujesz pieniedzy tym mają mnijszą wartość

Datego ten system jest taki mocny

Marketing internetowy dla firm

Xann, nie mam zamiaru z Tobą walczyć, bo jednak jestem bardziej z e-weblinkiem, niż gotlinkiem, i po prostu piszę o tym, co mnie w systemie obecnie boli.
Ile razy na dobę bot google odwiedzi stronę z site 10 a ile z site 1000?
Pewnie tę drugą kilkadziesiąt razy częściej.

Ile linków na raz wyświetla się przy odwiedzinach bota? Maksymalnie 5. Ile jest w paczce? 150. Ile linków z takiej paczki paczki nigdy nie "zobaczy" bota na stronie z site 10, a ile na stronie z site 1000? Pytanie retoryczne.

Jeśli jest tak jak piszesz, to po co premiować site w systemie?

Kwiatków gdzie domena z 10 subdomenami wnosi do systemu site = 11 i zarabia 11k+ punktów nie chce mi się nawet komentować.

Aha, ja wcale nie jestem rpzeciwny stronom z niskim site. nie podoba mi się zbyt wiele z takim site z powyższego powodu i właśnie dlatego napisałem tego posta. Bo głównie chodzi mi tutaj o indeksowanie linków, które po prostu wygląda gorzej w porównaniu do przeszłości.

...

Ile razy na dobę bot google odwiedzi stronę z site 10 a ile z site 1000?

...

Bardzo dobre pytanie :)

Jak wiesz boty chodzą po linkach im wiecje linków do strony tym częściej ONA jest odwiedzana, czyli sam zobacz czy częsciej jest odwiedzana strona głowa któa ma 2000 BL do siebie czy 50 tysieczna podstrona któa nie ma żądnych linków do siebie prócz linkowania wewnetrznego ????

Sumaryczna liczba odwiedzin jest większa dla strony z większym site. Takie jest moje zdanie. I o to właśnie chodzi w rotacji.

Ja zwyczajnie zaczynam tracić wiarę w ten system, operając się na obserwacjach jego wycinka.

Po prostu mi ja przywróć.

@up od pocztku systemu kładliśmy nacisk na domeny z małym site im mniesz tym lepszy nawet z tego tytułu jest bonus wyznaczony tj:

• -"małą stronę" dla domen głównych z site w Google od 5 do 100 oraz BL >= 1000 (+1000 pkt.)

Bo najbardziej liczą się linki z stron głównej a nie jakieś tam tysiecznej podstrony , bo w większości przypadków zawsze są linkowane srony główne a nie podstrony i o ile na stronie głównej robot wita codziennie parę razy to na podstronie moze zawitac raz na miesac albo i raz na trzy

Wprowadzona nasza polityka małych stron lata świetlne temu się sprawdziła i od tego czasu się nic nie zmieniło. To nie jest akualizacja sprzed mieiaca czy pół roku tak jest od zawsze

Niezaleznie od wszystkiego ttah podnosi jedną ważną kwestię z którą się zgadzam niezależnie od systemu. Jeśli serwis ma site 1, a bot Google odwiedza ją nawet pare razy dziennie (pod warunkiem, że jest to naprawdę wartościowa domena) to przy paczce z 250 linkami, 150 czy nawet tylko 50.... zobaczenie przez niego wszystkich linków systemowych znajdujących sie w paczce jest bliskie zeru.

Jeśli serwis będzie miał duży site w rotacji, a bot odwiedzi go chociażby raz na pare dni i w paczce będzie nawet 250 linków to podczas takiej jednej wizyty zaczytanie wszystkich linków z paczki jest generalnie gwarantowane co w przypadku systemów rotacyjnych stawia serwisy z małym site jako kula u nogi generująca jedynie pobrania systemowe bez żadnego efektu.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

@neon103 sęk w tym że mówimy o prawdopodbieństwie a przy systemach rotacyjnych istnieje takie że twój link nigdy nie zostanie wyświetlony w momencie wejścia Google bota na stronę i nie ma co tu dyskutować o mniejszym czy większym prawdopodbieństwie.

Ten system rotacyjny działa od niepamietnych czasów jest najstarszym systemem na rynku i w tej kwestii od początku nic nie zmieniał, skoro działa to nie ma co za bardzo polemizować

Przy okazji przypomne że praktycznie 90% domen w systemie ma nowy skryp wiec jak kogoś interesuje pewność 100% to zamiast rotacji może sobie wyświetlić linka stałego, dajemy takie możliwości

...

To są moje strony, ich site na pewno wzrośnie, ale mógłbym go po prostu zostawić tak jak jest, a co uważam za sytuację patologiczną dla systemu.

Jeże żęli ich site nie wzrośnie będziesz miał z 3 domen 3 tys pkt ale też możesz mieć z 3 domen np 200 tys pkt - wiec teraz to przemyśl co handlarzom bardziej się opłaca i pomyśl dlaczego mi zależy na milejszych domenach ???

Bo masz linków stałych na stronach głównych tych domen do oporu? Zupełnie inaczej niż użytkownicy korzystający z rotacji?

Zakończmy to tak - podałem na tacy coś, co ja, jako przeciętny użytkownik systemu widzę, że nie działa w nim tak jak powinno. A dawniej działało perfekcyjnie.

Albo przyjrzysz się sprawie albo nie. Chociaż widzę, że to już jest jasne. Szkoda.

@ttah - zmiany jakie zostały dokonane o których nie trąbiliśmy to została zmniejszona ilość linków w paczce i wydłużony o X dni czas wysiedlania jednej paczki wiec istnieje bardzo duże prawdopodibeństwo że na każdej domene czy to z site 1 czy z site 100 tys link zostanie złapany.

Muszę podkreślić jeszcze raz fakt ze linki ze stron głównych mają "moc" xxxx razy większa od linka z podstrony 5 tys w serwisie z prostego powodu do strony głownej jest xxxx wiecej BL a podstrony najcześciej ich w cale nie mają wiec wartość takiej podtrony jest minimalna. Dlatego tak ważje jest dopalanie i podlikowywanie wpisów

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności