Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

MKR wiem że reczna - google coraz częściej ręcznie moderuje:) i można im pomachać na forum i zapodać jeszcze miske ryżu.

Teraz sporo koszą :) ale czy Panowie ćwoki poradzą sobie recznie z rozpoznaniem artykułów tłumaczonych synonimatorem - nie sądze bo to będą jak oryginały tylę ze tak jak tłumaczy się PL na EN to tutaj PL na PL za pomocą synonimów - Google kocha automatyzacje to ją dostaje.

Noone natomiast zapodaje algorytm tworzenia unikalnych layoutów i mysle że wyjdzie z tego fajna zabawka pod zaplecze systemowe.

Tutaj przykład zasady działania.

Kontent zbierany z www :) for/portali/rss itp. itd.

Oryginał:-

Według niego, współpraca z UE pokazuje świetne polskie rolnictwo i pracowitego, polskiego rolnika, który - jak mówił Mojzesowicz - "oczekuje partnerstwa w UE i jest przygotowany na konkurencję". - Do tego jestem przygotowany jako minister, jako rolnik - dodał.

Tłumaczenie z PL na PL:

Według niego, kooperacja z UE pokazuje fenomenalne polskie rolnictwo i wytrwałego, polskiego gospodarza, który - jak klekotał Mojzesowicz - "spodziewa się towarzystwa w UE i jest przygotowany na współzawodnictwo". - Do tego jestem przygotowany jako minister, jako rolnik - dorzucił.

Oczywiście ta zabawka jest w mocnej fazie beta ;) ale dziennie dodaje około 200 synonimów i słów związanych i coraz lepiej tłumaczy artykuły. Ciekawe jak do tego typu rozwiązań podejdzie gogiel.

Ja wiem że też dodał, ale nie chodzi mi o te domeny :P. Dlatego te nowe domeny o których mowie :P to nie te o których myślisz. Choć te też się pojawiły co mało cieszy zważając na PR tych info :). Zgarniają mase punktów co na chwile obecną powoduje że wolałem wycofać swoje.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
... domeny to .info same z miastami PR5 zrobione z jednej domeny

No to własnie można pieknie prześledzic proces banowania tej domeny "matki" na róznych DC przez Google (tej o PR6, w indeksie jej nie ma, a gdzieniegdzie już nie ma śladu po PR 6 i jest minus jeden), a to oznacza, że pozostałe domeny też polecą, co zresztą widac już po braku backlinków w guglu.

Znalazłem na razie tylko jedną "mamuśkę". Ale facet musi być zdesperowany :)

Edit: Wolałbym nie mieć swoich linków na tych domenach, ale co tam link to link i to rotacyjny :)

1029 miast, ja piernicze, trzeba mieć zdrowie!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

WI777 ja sądze ze to google jest ;) zdesperowany bo kolega od tych domen zapewne zadbał o 4 razy taki pakiet :P zanim google się domyśliło że ma to w indeksie.

Takie coś stawia się szybko wyobraź sobie nawet że automatem :P więc wierz mi można i 2000 zrobić.

wyobraz sobie to

https://83.19.186.28/milionkatalog.php?p=reklama

https://83.19.186.28/milionkatalog.php?p=biznes

https://83.19.186.28/milionkatalog.php?p=marketing

https://83.19.186.28/milionkatalog.php?p=promocja

tagi /kategorie :) robią się lepsze niż w qlwebach :) i więcej.

Z takiego czegoś i generowanych templetów robisz miliony katalogów w mgnieniu oka. Odświeżaj sobie przykładowy link i wyobraź sobie że każde odświeżenie to inna domena i zwróć uwagę na zawartość(po 1 pobraniu zostaje zrobiony cache kazde nastepne pobranie to inna domena inna zawartość). Można stawiać qlweby z 1 bazą a można stawiać milionkatalog :) zawsze unikalny i bez konieczności proszenia się kiedy zjedzie Cie adder.

Obecnie google bedzie musiał zatrudniać sztab ludzi albo przestać indeksować w PL jak wszystkie zabawki ruszą w podróż po sieci :)

Takie coś stawia się szybko wyobraź sobie nawet że automatem :) więc wierz mi można i 2000 zrobić.

Niemożliwe! A ja myślałem że koleś trzyma kilku Chińczyków w piwnicy z komputerami ;)

Niepotrzebnie pokazujesz takie linki :P

Na szczęście, póki co, pokemony nie dadzą rady ...

Co teraz jarasz/pijesz? :)

hahaah :) teraz redbulle :) wcześniej cole ale słabo się po tym tworzyło.

To tylko przykład że skoro z dmozami,wikiami i qlwebami sobie nie radzi to tym bardziej z takim czymś bo stawia się szybciej niż banuje. Oczywiście pokazałem wersje lajtową bo nie chciałem tak jak napisałeś pokazać całej idei na tacy. To tylko przykład że gość nie posiada stada chinczykow. Mi do wygenerowania zabawki która obsłuży do 1 mln katalogów/tematycznych/wielo jezycznych wystarczają 2 kompy dual core i łącze 8 które ciągnie od czech po irak ;). Bo w sumie bajer jest taki że można to uczyć i rozpoznawać tematykę tworząc tematyczne milionkatalog bądź np. czeskie milionkatalog.

K. od miast :P zapewne też ma dual core :P

Jak każdy system z czasem i ten się rozrasta, a co za tym idzie ilość PKT na linka minimalna wzrasta, niech ktoś doda w Linkor.pl 20pkt na link i powie mi jakie efekty uzyskał ? Na początku system miał 600 domen i 3 mil site to tyba logiczne ze wraz w zrostem domen i site inflacja w PKT jest ale inflacja będzie z czasem też się stabilizowała.

Dla waszych statystyk podam ze obecnie jest 872 konta z czego z ok 30% będzie należało do tych samych użytkowników, w systemie jest ok 40 graczy że admini i moderatorzy wymiękli i o dziwo żaden z nich nie wypowiedział sie w tym wątku, chcą być anonimowi OK szanujemy ich decyzje choć bardzo nas interesuję ich opinia.

Nie uszczęśliwimy wszystkich, każdy z pozycjonerów ma swoja teorie co jest lepszego i jak powinien wyglądać wg niego system, ten system wygląda tak a nie inaczej jego wadą (zaletą) są strony tylko z WWW gdzie wszyscy na początku się buntowali, obrażali i mówili ze przyjdą jak już będzie bez WWW, niestety ten system będzie zawsze tylko z WWW. Dbamy bardzo o nienabijanie sztucznych PKT bo tylko one mogą zaszkodzić systemowi, obecnie sztuczne PKT to są bonusy za PR i ilość domen niezbronowanych z PR>0, w wrześniu przycięcie domen do 100k powinno wzmocnić wartość , choć szczerze powiem ze ze jest ich nie wiele.

Jeżeli chodzi o nowe rozwiązania to wierzcie nam nie podejmujemy ich z gadziny na godzinę tylko po debatach i testach, dlatego pierwsza cześć rzeczy jest odłożona na wrzesień, przeinstalowania systemu nie będzie , jeżeli będzie nowa instalka usuwająca class'e to stara również będzie dobra i aktualna.

Odnośnie waszych wyliczeń to dorzucę swoje, Powiedzmy dajemy na linka 1000 pkt oraz na drugiego 200.000 pkt pierwszy jest pobierany (teoretycznie) raz dziennie a drugi co godzinę, po miesiącu żaden z dwóch nie został zliczony przez gooogle dlaczego ? Bo jest to system linków dynamicznych- rotacyjnych i możemy mieć pecha ze przy wejściu gogle bota nasz link nie będzie się akurat wyświetlał, wiec wybaczcie ale wasze wyliczenia są dalekie od rzeczywistości, jedynie mogą się liczyć w systemach linków stałych a nie tam gdzie zachodzi funkcja losowa i łud szczęścia ze google bot akurat trafi na linka.

Ilośc pkt na linka to zwiększenie jego szansy na liźniecie go przez bota na danej domenie i z takich założeniem należ do tego systemu podchodzić.

Marketing internetowy dla firm

Licze dość dokładnie bo jak niekturzy wiedza uwielbiam matematyke a Google jest niczym innym jak algorytmem i matematyka :)

Oczywiście że powiem na czym się opierałem

1 - dodałem stronę która nigdy nie była zaindeksowana i przypakowałem jej dużą ilość pkt na podstawie że wiedziałem ile pkt pakuje i po sprawdzeniach 2 - 3 - 4 tyg analizowalem co sie dzieje w Yahoo, a nastepnie sprawdzalem strony ktore linkuja mnie co jeszcze linkuja az zacznie pokazywac te same linki w 100 kolejnych powturzeniach :) - Cos na wzor sprawdzarki szooka tylko bardziej precyzyjna - Poniewaz caly czas z roznych kont dodawalem swierzyzny i nie interesowalo mnie to czy fraza sie wybije czy nie a jedynie ilosc linkow w yahoo moglem z duzym prawdopodobienstwem wyliczyc srednia ilosc stron linkowanych (anchorow) i stwierdzic malejaca moc pkt przy wkazaniu linkow w Yahoo. Do tego mamy ilosc stron linkujacych w systemie (wasze staty) z rozkladem linkow mozna wyliczyc srednia ilosc pkt przypadajacego na 1 usera. Natsepnie na podstawie linkowania "durnych" slow i zestawieniu ilosci linkow z yahoo mozna zlozyc wszystko w calosc i wyliczyc srednia wartosc mocy systemu dla jednej frazy. Nie mozemy tez zapomniec o kilku innych parametrach - wszystko usrednic i mamy wzor na wyliczenie wszystkiego co jest mi potrzebne.

Analize systemu dokonalem bardzo dokladnie jak juz pisalem kilka podstron wczesniej na zlecenie pewnej firmy/osoby tyle ze dla siebie te dane rozszezylem o to co mnie interesowalo i wlasnie tych danych nie widze potrzeby ujawniac za FREE skoro sam za to place :P Dopuki nie zmienicie nic w systemie do wyliczen jedynie potrzebuje ilosc domen w systemie reszte mam juz ;)

Śmiem twierdzic ze te obliczenia mozesz sobie rozbic o kant xxxx.

Powtarzales te badania wielokrotnie ?

WI777 wracając do tematu zaplecza pod systemy.

Jest jeszcze np taka opcja.

to treść w opisie z DESC i też jak odświeżasz to zawsze inna (czyli symulacja qlweba) oparte o meta

https://83.19.186.28/milionkatalogdesc.php?p=reklama

badz jak wczesniej

tresc w opisie pobierana z treści strony także co katalog inna. (co jest znacznie lepsze bo 1 wpis potrafi wygenerować różne formy opisu. Bowiem tresc przesuwa sie w zaleznosci od zlozonego zapytania.

https://83.19.186.28/milionkatalog.php?p=reklama

Jak noone skończy miliontemplate może :) nakłonimy któryś system by to dodał do pakietu dla uczestników systemu + zdaniator i synonimator.

To się ludziką będzie łatwiej zaplecze robiło niż tylko na dmozach i qlwebach, nie beda musieli obawiac sie że im adderem ktoś konto obciąża :).

... Narazie to redbull :).

To jakiś wyjątkowo mocny redbull :)

Takie automaty nie nadają się dla mas!!!

A teraz, skoro jesteś taki wymowny, podaj hasło roota na 83.19.186.28, ooo, może sam sobie poradzę ;)

On pija redbule z wódką, zakosztował na spotkaniu i teraz codziennie takie sobie robi :)

Tylko w odwróconych proporcjach :)

> A teraz, skoro jesteś taki wymowny, podaj hasło roota na 83.19.186.28, ooo, może sam sobie poradzę smile.gif

Windows ma roota? ;)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

ja ci poradze ;) ja do domowego ci dałem a ty radzic chcesz sobie, zaraz dam ci to na inna ;) a nie mi po redbullu zmuszasz do :) zabawy. Choć tam nic w sumie takiego niema :) bo to świeżynka która ciągnie curlem z następnego - ale ;) będzie. Moge ci w sumie zrobic konto :P i bedziesz czuł sie jak w domu łącznie z pulpitem

Wiem ze dla mas ciezko to wypuscic to byl jeden z powodow dla ktorych nie wyszedl i kiedys ktoś napisał że brakuje jeszcze automatycznych qlwebów gdzie odpisałem że takowe byly jeszcze przed qlwebem. Tylko poprostu zrobiłby się smietnik.

Ale teraz gdy zaplecza brak :P innym nie mozna spogladac sie na siebie - niech ludzie robią o ile przyłączą domene do jakiegoś systemu wymiany.

MMP :) bo ja wole w odwroconych proporcjach :). Te na spotkaniu jakieś laytowe były.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności