Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zapewne się nie orientujesz ale SWL to jedyne linki które pozycjonują

A Ty (zauważ że z dużej litery w przeciwieństwie do Twojej bardzo niskiej kultury) manipulujesz, błędnie interpretując wytyczne wielkiej wyszukiwarki lub celowo interpretując manipulujesz (co jest bardziej prawdopodobne) i wprowadzasz ludzi w błąd.

"SWL to jedyne linki które pozycjonują" - nie "kompromisuj" się. Poczytaj trochę o linkach.

Google rozróżnia tez coś takiego jak naturalne linki (osobiście nie wiem co to takiego), ale nie pitol, że każdy link to SWL.

Edycja:

Co ja piszę, co ja piszę :)

Xan i kompromitacja. Oksymoron czy nie?

:)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

SWL to jedyne linki które pozycjonują

ROTFL

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Xann jak zwykle błyszczy wiedzą, dla przypomnienia SWL - SYSTEM WYMIANY LINKÓW

Jak dla mnie cytat miesiąca, albo roku na PiO

"SWL to jedyne linki które pozycjonują wiec ciężko coś jest bez nich wy-pozycjonować" - XANN 14.06.2016

...

"SWL to jedyne linki które pozycjonują" - nie "kompromisuj" się. Poczytaj trochę o linkach...

No to poczytajmy:

"Linki, które mogą manipulować wartością PageRank lub pozycją witryny w wynikach wyszukiwania Google mogą zostać uznane za element systemu wymiany linków..." - myślę ze źródła nie muszę podawać

Mówiąc łopatoligicznie każdy link który może wpłynąć na pozycje witryny Google może uznać za SWL ale oczywiście też mówi:

"...Aby uniemożliwić przekazywanie PageRank, możesz: dodać atrybut rel="nofollow" do tagu <a> ;..."

Marketing internetowy dla firm

Xann, nie zauważyłeś, że poniżej cytowanego przez Ciebie tekstu, masz jego dalszą część: "Oto przykłady systemów wymiany linków, które mogą negatywnie wpłynąć na pozycję witryny w wynikach wyszukiwania:"

Chyba wiesz, że jest dużo możliwości zdobywania linków w inny sposób, niż te podane w przykładach na stronie supportu Google. I wcale nie muszą to być linki "nofollow"...

A ja odsyłam do działu dla początkujących

A czy warto cytować przetłumaczonego błędnie helpa dla webmasterów i jakie tam głupoty są przykład poniżej

Tylko naturalne linki są przydatne do celów indeksowania oraz określania pozycji witryny w rankingu.

źródło: https://support.google.com/webmasters/answer/40349?hl=pl

Oczywiście Google się myli

Google się nie myli, Google manipuluje. Dlatego należy brać poprawkę na to co mówią i piszą.

SWL - System Wymiany Linków. Zwróć uwagę na pierwsze słowo System. Czy dodawanie linków to system? Nie koniecznie i nie zawsze.

ale SWL to jedyne linki które pozycjonują

Linki, które pozycjonują mają atrybut dofollow i nie muszą pochodzić z systemu. Tzn. nie mają żadnego atrybutu gdyż dofollow jest domyślne. ;)

To lekcja za darmo. Możesz jej użyć podczas szkoleń ale podaj mnie jako autora. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

...."Oto przykłady systemów wymiany linków, które mogą negatywnie wpłynąć na pozycję witryny w wynikach wyszukiwania:"

..

Zauważ  że te przykłady SWL to linki w artykułach, linki w stopce od postu itp idt,  i warto zwrócić uwagę na hasło "przykłady" - wiem że wiekszość PIO myśli że SWL to e-weblink ale nie wg Google :)  WG google to wszsykie linki magoące manipulować pozycją

...Zwróć uwagę na pierwsze słowo System. Czy dodawanie linków to system? Nie koniecznie i nie zawsze.

Ja tam widzie pierwsze słówa inne:

Linki, które mogą manipulować wartością PageRank lub pozycją witryny w wynikach wyszukiwania Google mogą zostać uznane za element systemu wymiany linków oraz za przykład naruszenia zasad podanych we Wskazówkach dla webmasterów.

Ponadto sugeruje  zobaczyć przykłady systemu o jakich wspomniana Google.  Zeby

nie wymieniać  wszyskich przykładów SWL  google ładnie to ujeło w jednym zdaniu:

Aby uniemożliwić przekazywanie PageRank, możesz:

Słowo klucz "system", ale Xann tego nie pojmie, za ciężkie do zrozumienia

Widzę że nie  rozumiesz co to jest ten "system" . Jego elementy to 

• reklamy tekstowe przekazujące PageRank;
  • artykuły sponsorowane lub reklamy natywne w przypadku otrzymywania płatności za artykuły, które zawierają linki przekazujące PageRank;
  • linki w widżetach
  • komentarze na forach ze zoptymalizowanymi linkami
  • tid , itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności