Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szook chodzi mi o to że jak jeden link zdublujemy na większej ilości podstron to on nie dostaje takiej mocy jakiej oczekujemy. Im więcej linków chcemy umieścić na stronie tym większa ilość podstron jest wskazana,

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

no tak, dlatego weblinkowi sugerowalem rozwazenie pomyslu wielkosci paczek wzgledem site. pr i linkow wskazujacych.

Opisujac ze googlebot wpadajac ciagnie 10 K podstron na dobe i paczka 100, 200 linkow marnuje moc, bo pozniej bot spi na domenie z tydzien a okazuje sie ze masz linka na 500 podstronach na jednej domenie a wieksza paczka spowodowalaby ze pojawi sie wiecej roznych linkow na danej domenie.

powiem ci że dobrą. Co dziw. Nawet ostatnio udało mi się zachęcic jedna z wyszukiwarek do testów konwersja z super strony i konwwersja ze strony słabszej jakości.

Choć czy one są gorszej jakości to nie, ale sam czekam na wynik ROI i konwersji.

a sprzedajesz towar czy powierzchnie?

pytam, bo wszyscy oszaleli na punkcie zaplecza ale widze coraz gorsze serwisy na gorze.

moze warto pomyslec jak podniesc konwersje niz byc zbyt plodnym w kwestii indeksacji. gugiel sprawia wrazenie jakby sie ostatnio uwzial na takich tepil bezsensowny content.

jesli mniej spam-pomyslow bedzie sie pojawiac to przynajmniej na dluzej starczy :P

polish suicide flew 48 successful missions

Szook, ale co z wielkimi domenami. Duzo podstron ale nie odwiedzane, tego nie można tak rozwiązać. Albo duży PR, ale mało podstron. Nie da się stworzyć odpowiedniego algorytmu który wyliczy odpowiednią ilość linków bo nie mamy najważniejszej informacji, czyli tego jak GBot często wizytuje.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

nie no ja sie zgadzam że konwersja a szczególnie ROI jest ważne.

Ja sie nie nastawiam na indeksacje akurat.

Gorsze serwisy zapewne reklamują te lepsze.

Jakby konwersja jest ważna ale ROI ważniejsze.

Dla przykładu:

Jeżeli sprzedajesz produkt i konwersje masz na poziomie 20% z dobrego serwisu ale za reklame na nim zapłacisz 100 zł to gorszy serwis z konwersją 10% i ceną reklamy 25 zl daje wyższe ROI czyli zwrot z inwestycji.

Ogólnie dzisiaj nawet duże portale można powiedziec generują kontent. Poprostu należy go generować tak by robili to za Ciebie inni jezeli chodzi o zaplecze.

Sam prowadze z 2-3 serwisy tematyczne w które wkładam prace i swoje treści reszta bazuje na pracy innych. Ale tak działają także duże serwisy i portale które uchodzą za dobre.

MMP napisałem :P co z dużymi - Real PR, linki wskazujące mogą zasugerować moc domeny, czy analiza out linków.

Ja nie pojmuje np. nadawania punktów za PR skoro nie analizuje sie linków out.

Skoro PR i wartość przekazywana jest wlasnie zależna od linków wskazujących i linków out to nie analizowanie linków out a analizowanie PR jest dla mnie zupelnie bezsensu.

Dla mnie PR nie posiada zadnej wartosci na domenie PR 4 i 100 outow w porownaniu z pr 2 i 5 outow.

Szook, ale co z wielkimi domenami. Duzo podstron ale nie odwiedzane, tego nie można tak rozwiązać. Albo duży PR, ale mało podstron.

ok, jaka jest najwieksza wartosc systemow?

taka, ze oprocz spamerow wsadzaja tam strony lamerzy. taki lamer ma 20-200 podstron dobrej prawdziwej tresci i pr2-4. przeciez sa w linkorze serwisy ktore maja caly czas stara wersje skryptu podobno.

tak wiec wnioch jest jeden: ograniczcie zliczanie pkt do 5-10k podstron i juz. nikt, kto ma 5-10k dobrej tresci nie doda jej do systemu, ergo: jest to BullShit-site i nalezy ja traktowac jako BS-site.

tak naprawde nie skupiłem sie na tym czym dysponują systemy.

Ale jak zakonczy spider bede mial wlasnie porownianie ile i jakie domeny ma dany system rotacyjny.

To prawda że mocą systemu są właśnie userzy z sitem 200 :P bo reszta too oo i co sie oszukiwać.

Choc mozna zrobic site 2,5 k mocniejszych podstron niż ktos z sitem 200 nie majacy o tym pojecia.

Tylko kwestia ile jest domen z sitem 20 K mocnych podstron - sadze ze nie za wiele.

jesli masz serwis z 5-10-20k podstron, ktory sprzedaje nigdy nie dasz na niego systemu. chyba, ze Cie wynajeli a Ty sprzedajesz pkty albo jestes szalony albo sie zalozyles z kims o piwo :)

linkuj albo linkor maja ograniczenie do 10k podstron. powyzej tego nie zliczaja punktow. chyba to linkuj. dlatego takie dobre sa z tego efekty :P

e Linkuj(Bartka z art4) akurat za dobrych efektów to chyba nie daje.

Co do systemów to podziwiam jak ktoś na sklepie albo na firmowce daje system.

dla przykładu

https://www.shift.sklep.pl/ - zerknij w stopke

:P nawet u nich kupuje czasem i jak to zobaczyłem to podziwiałem jak można walnąć sobie na nie najgorszym sklepie system wymiany. Nawet się ich zapytałem, byli lekko zdziwieni. Kwestia czy wiedzą co to jest czy poprostu się tym nie interesują.

Mysle ze spokojnie 10% zaplecza systemowego to ludzie którzy nawet nie wiedza ze ich strony są w systemie :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności