Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

mario1973 :) albo jakiś cloacking na boty albo inne cudo.

Wykrywalne napewno

https://209.85.135.104/search?sourceid=navc...axserwer.com%2F brak linków w kopii.

Sam testuje system na różne takie rzeczy - i to kwestia kiedy ktoś to ręcznie przemoderuje.

WI777 wyspany i walczy dalej :).

Tak, dokładnie, zwykły prymitywny cloaking (nawet nie dopracowany)......

W zasadzie nie robiłbym tego, gdyby nie książka tutaj reklamowana - coś mnie tknęło, żeby spróbować.

I co z tym fantem ? Ręcznie moderować ?? Paranoja......

zaraz to zdejmę

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

e nie :)

Jak zrobiłeś na UA to bot systemu wykryje. Bo przedstawia się jako Googlebot.

Jak na IP to kwestia który wlazł i czy znasz wszystkie IP GG. Tzn cloacking to spore ryzyko - można się bawić.

Ja np testowałem cloacking referer :) czyli wszystko co wysyłało referera dostawało coś innego niż to bez referera i cloacking rev dns na najwiekszych polskich dostawców netu typu neo itp.

Jeżeli robisz cloacking na UA - to ryzykujesz w sumie mocno domeną, na IP także. Ja robiłem nawet na REV DNS :) gdybym nie znał IP GGbota i się przejechałem bo IP googlebota nie zawsze mają REV DNS.

Więc sporo ryzykujesz a jak wyleci bo wykryją to punkty spadną.

Ja znalazłem innym myk bez cloackingu :).

WI777 wyspany i walczy dalej :).

Oczywiście IP.

Ale coś ryzykuję ze strony googla ? Jemu to "wisi" czy w tym miejscu są moje linki czy obce - i tak zmienne i tak, taraz takie, za chwilę inne - ogólnie z punktu widzenia googla TEN SAM śmieć.

A nie chcę oszukiwać systemów wymiany - test służył wykryciu błędu, bo to błąd w końcu, no może DZIURA.

Dlaczego system miałby nie wprowadzić statystyk ile razy link jest pobierany przez boota googla ?? Wszystko automatycznie by im wyszło w moim przypadku : 0.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

lepiej żeby nie sprawdzał :). Bo w sumie takie działania dla mnie - które były w innych systemach jak dla mnie naruszają prywatność witryny względem odwiedzin.

Co do Cloacking wykrywalność jest po cachu. Nie wiem jak radzi sobie z tym weblink.

Co do Google jak dla nich takich cloacking to tylko radosc bo teoretycznie Twoja witryna nie wspomaga sztucznej wymiany linków.

Gdy wszyscy tak zrobią to dla google byłby to raj bo linki były by jak boksy reklamowe w JS czyli miały tylko wartość reklamową nie pozycjonerską.

Jestem Ciekaw co z tego wyjdzie wszystkiego :) bo z tego co szook reklamuje taki spam bedzie niebanowalny bo ciezko go będzie rozróżnić :)

ja dostalem ostatnio bana na presella ... a tam tylko artykuly, troche linkowane i pytanie czemu?!

https://presell.letni-dworek-sarbinowo.pl

jak mi ktos powie to bede dzwieczny...

pozdr

Ja w tym presellu mialem 7 artów :)(( :)

zaufaj mnie tez sie to nie podoba ze ban polecial:/

ale nadal nie mam bladego pojecia WHY?

pozdr

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Dobra mogę w końcu napisać coś o skuteczności systemu, ponieważ widzę ją na własne oczy :)

To więc tak, na domenę przeznaczyłem teraz ~4000 punktów. Po tygodniu w wynikach strona pojawiła się na 6 miejscu, wcześniej udało mi się osiągnąć 2 pozycję, też linkowałem tylko e-weblinkiem, a teraz powtórzyłem to ponownie.

Fraza można nazwać jako średnio trudną, bo to nazwa miasta a google pokazuje 2,460,000 zapytań

P.S Sorry, że tutaj, ale mógłby ktoś podać link do jakiegoś narzędzia, którym można zrobić analizę BL. Chodzi mi o coś lepszego od tego

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

o ty Xannie nie dobry ;). A co jak bedzie ustawione no archive ? jak to sprawdzi bot.

No OK, no archive, ale czy to czasem nie zaszkodzi stronce ? - googiel przestanie ją jakoś lubieć ?

M

Xann prawdę mówiąc to nic nie da, chyba że akcje przeprowadzice błyskawicznie i zablokujecie na zawsze wszystko co związane z danym userem.

Jest wiele sposobów na ominiecie takiej blokady i bota . Ci "źli" użytkownicy prędzej czy później je odkryją. Musicie stanowczo działać...

update - noarchive nie przeszkadza ;) I ladnie sie indeksuja stronki... Ale sa inne sposoby

tzn jak inne ;). Skoro będą w cachu linki to znaczy że jest OK,

EDIT

Masz racje - linki w cachu ;) można dać własne

Choć jak zacznie się sprawdzanie po cachu to jest inny sposób.

W cachu linki się nie rotują a jedyną ich cechą rozpoznawalną jest klasa, na cloackingu można dla googlebota umieścić np linki które pozycjonuje się danym systemem w wewn. rotatorze o takim samym identyfikatorze albo nawet inne bo bot rozpozna i tak po klasie. Ale gdyby admin to robił jakiś to styka pociągnąć do wewn. rotatora linki pozycjonowane za pomocą danego systemu i już można nie zapodawać no archive.

Oczywiście 15 min pracy ale jak ktoś rozsądniejszy to pewno zakombinuje kiedyś.

Staramy się aby system był uczciwy i tego samego oczekujemy od użytkowników, ciężko jest przewidzieć wszystko bo jak to mówią Polak potrafi. Dzięki pomocy niektórych użytkowników usunęliśmy już dziurki których nie przewidzieliśmy.

Marketing internetowy dla firm

Można łatwiej namierzyć taką technikę :)

Wystarczy zapisać po stronie serwera kesz strony usera (jakie ma linki do wyświetlania) i potem porównać z keszem w Google. Taki zabieg jest dość skuteczny ale jest inny problem i technika z którą sobie sam nigdy nie poradziłem :)

Jest patent na podmianę linków w taki sposób że Google nie zaindeksuje linka poprawnie pomimo tego że jest on na stronie i będzie też występował w keszu Google jako zwykły link - od razu powiem że nie chodzi o rel="nofollow" a jest to związane z samym js po stronie usera. Niestety mi się nie udało tego rozgryźć i znaleźć cechy wspólnej gdyż wszystko może sobie user sam ustalić i jest to "patent" rosyjskich szpeców od SEO.

Odrazu mówię że nikomu patentu nie podam gdyż każdy jeden system jest na to podatny i można powiedzieć że bardzo może zaszkodzić to innym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności