Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

na tym polega sztuczka - nie ważne jak ale działa i to bardzo skutecznie :D - linki są w źródle ale ich tam nie ma dla bota Google i tylko dla tego bota określanego na podstawie IP. A js służy do tego żeby kopia sie poprawnie utworzyła i był tam wspomniany link bez js. Dla mnie EOT bo nie będę za dużo mówił jak to się robi

na tym polega sztuczka - nie ważne jak ale działa i to bardzo skutecznie :D - linki są w źródle ale ich tam nie ma dla bota Google i tylko dla tego bota określanego na podstawie IP. A js służy do tego żeby kopia sie poprawnie utworzyła i był tam wspomniany link bez js. Dla mnie EOT bo nie będę za dużo mówił jak to się robi

ale cała ta zabawa po to żeby oszukać bota systemu wymiany tak ? czy sie zaplątałem ?

pozdr

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

..... linki są w źródle ale ich tam nie ma dla bota Google i tylko dla tego bota określanego na podstawie IP.

A js służy do tego żeby kopia sie poprawnie utworzyła i był tam wspomniany link bez js.

Czy ty wogóle zastanawiasz się nieraz co wypisujesz ? Jeśli BOT google nie widzi tech linków to jak mogą się one pokazać w kopii strony?

Rozumiem, że te "js" hackuje DC google i podmienia kopie ale tak by google sie nie połapało...buuhahaha

Dla mnie EOT bo nie będę za dużo mówił jak to się robi

Tak kończysz większość swoich rewelacji, dlatego jesteś tak mało wiarygodny!

Podziel się tą "rewelacją" np z Szookiem, niech ktoś kto ma jakikolwiek kredyt zaufania, w odróżnieniu od Ciebie, potwierdził to.

Tajemniczość i zasada "zabieram zabawki do domu" to chyba myśl przwodnia Twojego istnienia...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Paweł niema takiej możliwość :D by linki były w KOPII - i osoba która wejdzie z wyłączonym JS je widziała.

Jeżeli wyłączysz JS to zachowasz się tak samo jak każdy poprawny BOT - i jakim cudem niby ma kopia google pokazać LINKI. Żeby widzieć linki z JS musisz takowy skrypt odpalić. Ani GoogleBot ani żaden poprawnie pisany bot do parsowania stron nie wykonuje JS a co najwyżej je parsuje.

Więc jak dla mnie to co napisaleś jest mało wiarygodne - wykonanie kodu js bez jego wykonania jak to wytłumaczysz.

Nie chodzi byś mówił jak to się robi. Odpowiedz mi jakim cudem działa KOD JS w kopii google.

Tzn ja puszczam bota do analizy kopii google który parsuje stronę standardowo wywalam wsio z <head> </head> z <!-- --> i <script itp. Reszte tagów wywalam i wyciągam treść np przez TIDY.

Nie wykonuje kodu JS kopii zapisane w google tylko ją parsuje i w jaki niby sposób znajde linki ? - jak ja je znajde przy parsowaniu botem to znaczy że i bot google je widział.

jeśli wejdziesz na stronę kopi Google z wyłączonym js to linka nie zobaczysz !! Ale to jest stara wersja softu w nowej odwołali się do innej funkcji która też ślicznie maskuje te linki i już js to za mało. - wersja opisana prze zemnie jest z około 2004 roku. Jednak wystarczy no-archiw i pozamiatane na całej linii bo na stronie usera gdzie jest ta wersja softu na podstawie IP js się nie załaduje więc link jest widoczny zawsze.

Kto ma znać te sztuczki to zna - a jest sporo osób (sam się dowiedziałem przypadkiem) - kto nie zna to jej teraz nie pozna. A jeśli będzie ktoś bardzo zainteresowany tą techniką to będzie mógł sobie to przeczytać w kolejnej książce gdzie opiszę właśnie tą starą wersję włącznie z kodami źródłowym - a kilka dni przed publikacją e-weblink dostanie "szczepionkę" na tą wersję i najnowszą.

Kolejny raz nie mogę wyjść z podziwu, że osoba, która na codzień używa angielskiego tak kaleczy angielskie słowa.

Po Polsku to "kopia" jakbyś zapomniał..

Czytałem jego książkę i było info, że od 20 lat jest po za polską i był w usa oraz uk. Pytanie tylko dlatego nie umiał poprawnie wypowiedzieć w swoim radiu title, cache, pagerank, anchor? ... Coś czuje że on mieszka w popicach dolnych koło zagłuszek i tyle..

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Jest spisek pustych slotow nie tylko w e-weblinku... sa strony w systemie i nie tylko tym ktore wszystkim przedstawiaja wszystko ladnie linki sa wstawiane normalnie w stopce czy tam w innym miejscu dla robota g. keszujacego tez sa linki, dla normalnego zjadacza chlceba tez ale faktycznie tych linkow nie ma dla robotow buszujacych po stronach. Strona poprzetestowaniu ma mniej wychodzacych linkow niz powinna miec z linkami wstawionymi z systemu. Niby to nie wiele, ale na czym to polega? Jesli daje sie komus zarabiac na sprzedazy linkow daje mu sie powody do kombinowania, ten ktos chce uzyskac te punkty w systemie tylko i wylacznie do sprzedazy nie tracac faktycznie nic na tym wstawiajac puste "sloty" efekt jest taki, ze z czasem system coraz bardziej traci swoja plynnac i stabilnosc, a tym osoba zwisa bo sprzedaja coraz wiecej punktow. Ogolnie taka metoda oszukiwania o ile rozumiecie o co mi chodzi jest raczej bardzo ciezka do wykrycia i dlatego przyciecie do 10k bedzie najbardziej odpowiednim krokiem gdyz wtedy niektore osoby beda musialy wsadzic wiecej tego typu stron do systemu ... poza tym wszelkie nawet pozory kombinatorstwa czy osukiwania powinny byc karane banem.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Mam pytanie bo nie wiem czy padło a przeglądania 92 stron telenoweli to nie mam ochoty:)

Czy jesli ktoś przeleje na nasze konto jakąś ilośc punktów to ile mamy czasu na ich wykorzystanie?

Czy te punkty są zależne od konta "dawcy", znaczy czy my już mamy przelane te punkty to czy np możemy je stracić jeśli np "dawcy" zostanie zamknięte konto??

[jezeli dawca je traci to tak.

To logiczne nawet

Dawca ma site 100 tys - przelewa 100 tys i sciaga strone

to oczywistym jest ze traci pkt.

Gdyby tak nie było :) to kazdy przypinałby strony, przelewał i je ściągał.

Albo np. dawcy zbanują strone itp sytuacje.

Dawca decyduje ile pkt i na jaki czas ci je przelewa i powinien jezeli je sprzedal zadbac by je posiadał na koncie.

Zebys ty stracił przelew to dawca albo go wycował albo wycofał strony badz dostal bana na konto a wtedy go scigasz o kase.

Wygenerowano:6.6841s Wygenerowano:2.3889s Wygenerowano:2.0632s

Ja się głowie czemu load mi niemiłosiernie skacze, a tu chyba znalazłem problem. Na każdej witrynie z długim czasem generowania eweblink wyrzuca błąd x903. Czy każda niedyspozycja waszego serwera będzie powodowała wzrost obciążenia przy każdym wywołaniu strony użytkowników, którzy chcą pobrać paczkę linków? Można przecież ograniczyć wywoływanie połączenia z waszym serwerem do 1 na minutę.

Wybaczcie ale VPS grzeje się niemiłosiernie, a za takie coś na shared pewnie by wyrzucili od razu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności