Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego ze ON blokuje yahoo to nie bedzie indeksowac do niego linkow z innych stron?;)

Szook poszedł moją myślą w odpowiedzi na "adampower123@....oraz BL z yahoo na przyklad "

Ty zadałeś inne pytanie "ni z gruchy, ni z pietruchy"...

A jak jeszcze nie rozumiesz o co mi chodzi to Ci napisze.

Blokując wejścia Yahoo na moje strony, blokuje mu możłiwość sprawdzenia i zliczenia linku do jakiejś innej strony. Jeśli dla tej strony będą sprawdzane BL to z moich stron nie pojawią się, więc tą zmienną nie można brać na poważnie.

Szook też podał przykład ze zbanowaną domeną i to jest dość istotne bo sprawdzając BL w Yahoo nie dowiesz się ile z tej ilość widzi Google

.....mozna powiedziec ze jest to marginalna ilosc i tylko jakas czesc witryn.

No właśnie nie uważam by była to marginalna ilość, często spotykam strony, które blokują Yahoo. To dość duży zysk w zasobach a strata małego promila wejść jest do przebolenia.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mozna by sprawdzac BL z yahoo, selekcjonowac na domeny, pozniej sprawdzac kazda w google czy nie jest zbanowana ale wykonywanie tego skryptu trwalo by bardzo dlugo.

trzeba pomyslec o sprawdzaniu BL powaznie, poniewaz duzo stron dobrze zlinkowanych moze dostac gorsza punktacje od strony gorzej zlinkowanej ale z wiekszym site

adam power dałeś jakaś mysli.

Tylko to zje troche zasobow.

Mkane marginalna chodzilo mi o wiesz jakieś tam 5% które przedkłada się na całość domen.

Tzn. że w tym momencie błąd byłby mały.

Jednak dużo więcej to co pisałem wcześniej i napisał też drawaclub o kopiach, jest dosc sporo zbanowanych domen w Yahoo ktorych nie znajdzie sie w google. Pytanie tylko czy to wplynie na duzy blad wzgledem jednej domeny. Bo jezeli wplynie na ogol domen zawyzeniem linkow to nie bedzie problemu.

Choc sadze ze nie wplynie to w rownym stopniu na wszystkie domeny. Bowiem kazde linkuja sie inaczej.

I jedna posiadajaca w Yahoo 2 K linkow w Google widzianych bedzie miala 100, a druga posiadajaca w Yahoo 2 K linkow w google bedziemiala 3 K.

Mkane marginalna chodzilo mi o wiesz jakieś tam 5% które przedkłada się na całość domen.

Tzn. że w tym momencie błąd byłby mały.

Też myślałem +- o takim %, przynajmniej jeśli chodzi o strony europejskie, dla mnie jednak to już nie marginalna ilość.

BL z Yahoo czy innych wyszukiwarek mogą wspomóc określenie "mocy" domeny, jednak trzeba to odpowiednio wyważyć. By to zrobić trzeba zrobić test na przynajmniej 1k domen, do tego dobrze by było wiedzieć jak te domeny są linkowane i skąd.

Dokładne sprawdzanie czy domeny jakie wskazuje Yahoo "żyją" w Google też nie jest możliwe, istnieje przecież ograniczenie do 1k stron wynikowych, więc wiele linków nie zostanie wyświetlonych i nie będzie można ich sprawdzić. Pomijam oczywiście kwestie zasobów serwerów oraz kilka milionów więcej zapytań do Google, jakie wygenerowałby system.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Nie wiem może było to już opisane tu gdzieś. Jak tak nie krzyczcie!!!

Można zastosować mnożnik dla stron z małym czy dużą podstron.

Wiadomo ze bardziej wartościowa jest strona z 100 podstronami niż ta z 100 tys (chodzi o wartość dla sytemu)

Myślę zrobić to tak:

Podzielić mnożnik na progi domena ze 100 postronami x 6 = 600 punktów

100 tyś x 0.2 = 20000

To jest przykład do tego może dojść mnożnik z PR

Pawle odpowiedziałem ci w tamtym temacie.

Nie widzę powodu by rotacyjne linki były jakoś szkodliwe to tak jakby mówić naturalne i mniej naturalne linkowanie.

Gdy powstaje np. jakis news, impreza strona także zdobywa w krótkim czasie mase linków które znikają.

Dałem ci także przykład że rotacyjne są dużo skuteczniejsze - bo po 2 K punktów na domene wbiło 5 domen na 10 wyników na hasło jak pozycjonować które jest w podp. google.

A 2 K punktów to pikuś - jak komuś coś leci to znaczy że ma słabe pojęcie o linkowaniu ai jedynie opiera swoje linkowanie o systemy a to błąd. Systemy są tylko uzupełnieniem.

Systemy są tylko uzupełnieniem.

Tylko że e-weblink nie mozna stosować jako uzupełnienie linkowania z tego powodu że nie ma w nim możliwości lekkiego linkowania strony zwłaszcza nowej.

Przykład:

Chcę podlinkować strone na 10 haseł linkując 10 jej podstron co daje kombinacje 100 linków. Ile min punktów trzeba na to przeznaczyć biorąc pod uwagę minimalną ilość pkt na jednego linka i cały zakres piorytetów?

Na linka o najniższym piorytecie trzeba przeznaczyć conajmniej 100pkt , o najwyższym piorytecie 1000pkt. Średnio na jednego linka wychodzi 550pkt. Dla całej strony to jest 5500pkt co daje około 200 pobrań na jeden dzień. I ma sie nazywać uzupełnienie linkowania?

.

Paweł chciałbym sprawdzić Twoją teorię dlatego myślę że mały sportowy sparing system rotacyjny kontra system stały był by bardzo dobrym wykładnikiem tego co mówisz.

Zasady:

- nówka domena

- strona wartościowa tematyczna np o zatruciu pokarmowym lub jakimś samochodzie czy też płazie, sam możesz wybrać - strona ma być wartościowa nie żaden spam.

- oboje walczymy o tą samą frazę , ty systemem linków stałych ja rotacyjnym

- czas trwania sparingu 30 dni

Czy jesteś gotowy obronić swoją teorie i przyjąć wyzwanie ?

Marketing internetowy dla firm

Paweł

Zasady:

- nówka domena

- czas trwania sparingu 30 dni

Czy nie za krotko?? Chodzi mi o to żeby sprawdzić w dłuższej perspektywie jak ma się takie linkowanie. Nowa domena chyba tez z FSB skorzysta, a co będzie jak FSB się skończy??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności