Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dlatego powtarzam raz jeszcze zabawa systemami nie jest dla wszystkich :)
I w tym jednym możemy się zgodzić. To jest zabawa dla tych ktorych nie interesują żadne liczby i czas tylko sama mozliwośc niekontrolowanego "dopalenia" o czym się przekonują dopiero po czasie :)
Rotacja to przypadek - czyli pobranie linków i wysłanie ich w paczce - tam następuje rotacja, jak trafi się na słaby serwis to się trafi jak na super to jeszcze lepiej.
Ale podczas rotacji uwzględniony jest również jej czas, a w przypadku tego systemu są to krotkie cylke często powtarzane. Im dłuzej to trwa i wiekszymi ilościami się operuje tym jest to bardziej stabilne. Bo napewno nie będzie tak że za każdym razem każdy link wyląduje na mocnej stronie lub odwrotnie. Bardziej to jest prawdopodobne w przypadku linków stałych, ktore zostają na długi czas w jednym miejscu a zarazem są rzadziej pobierane i jest ich mniej.

Nie rozumiem tego uświadamiania w kółko że system rotacyjny opiera się na losowości. Tak jak by system linków stałych nie opiera sie na losowości? W przypadku losowości ważnym parametrem jest ilość. Im większa ilość tym dokładniejszy wynik można przewidzieć. A w systemach rotacyjnym operuje się dużymi ilościami. I tym właśnie stwierdzeniem chciał bym Was uświadomić że to właśnie system linków stałych może być bardziej nieprzewidywalny w rozmieszczeniu linków niz system rotacyjny.

Ale to troche zeszło z tematu ktory poruszyłem. Mi chodziło tylko o to aby system miał możliwośc kontroli nad przydzielaniem linków w większym zakresie niż ma teraz, a zwłaszcza w dół, bo zauważyłem że jest coś takiego jak minimalna ilość punktów na jeden link, ktora właśnie ogranicza ten zakres w dół. A w dodatku może nawet zatrzymać linkowanie, o czym już się przekonałem wcześniej: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...st&p=307605

.

mmarek widać osoba która tam Ciebie skierowała uznawała że przyrost linków naturalnych i ich naturalny przyrost jest przewidywalny. A tak nie jest, sam widziałem witryny które zaraz po powstaniu zdobywały setki linków naturalnych, później dostawały 2,3 dziennie i nagle znowu 500. Wlasnie naturalność to przypadkowość.

Mogłeś mmarek sam odesłać :) bo do tej jak mówisz proby obalenia mitu nie jest konieczna wiedza z zakresu seo tylko logika i wiedza na temat tego że internet jest tak wielkim medium że próba jego kontrolowania jest bardzo trudna wręcz nie możliwa. I tylko głupi człowiek napisałby algorytm który uznawałby sztywne ramy przyrostu linków uznając to za przyrost naturalny.

Złote rady pozycjonerów nie należy przyjmować za wykładnik tylko za teorie którą warto samemu zweryfikować. W większości i to znacznej pozycjonowanie opiera się o teorie a to co było wykładnikiem 6mc temu wcale nie musi dzisiaj działać.

Jeżeli ktoś pisze ..... zaobserwowałem, zauważyłem że ..... warto się przyjrzeć temu co mówi ale nie warto brać tego za wykładnik.

Ilu pozycjonerów tyle jest teorii jak wypozycjonowac stronę.

Marketing internetowy dla firm

@Xann jak najbardziej na wszystkich kontach już wszystko wyczyściłem gdzie miałem strony linkujące :) A jeśli myślisz o koncie gdzie dodałem stronę przed kilkoma minutami to tylko dlatego że mam pkt przelane więc szkoda ich marnować :) - Jak już patrzysz to patrz dokładnie Xann

Swoją opinie podtrzymuje na temat systemu jest skuteczny, jednak niebezpieczny dla stron linkowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności