Skocz do zawartości

Katalog stron

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do dodawania stron, nie ukrywam katalog na świeżej domenie http://www.gokatalog.pl ,

wygląd nie powala czyste div-y z obramowaniami, ale na razie potrzebuje aby tak wyglądał jeszcze nie jest ukończony do końca.

No nie mogłem się doczekać musiałem go udostępnić przedwcześnie, taki falstart :)

Ale ogólnie wszystko już działa rejestracja, dodawanie wpisu, oceny komentarze, paginacje, przyjazne linki,  kategorie, podkategorie itd...

Jak ktoś wychwyci jakieś błędy albo będzie miał jakieś sugestie co zmienić co dodać to chętnie posłucham.

Choć strona co chwile jest modyfikowana, to bez obaw wasze wpisy są bezpieczne i nie znikną przed zmianami zawsze robię kopie. 

Ogólnie to skrypt dla zainteresowanych, będzie można za darmo pobrać na stronie katalogu,

ale tu już bez falstartu jeszcze trochę przede mną zanim go udostępnię.

Katalog jest moderowany jeszcze nie dodałem opcji wysyłki e-maila o zmianie statusu wpisu, ale max do 24h sprawdzę wpis

Zapraszam do dodawania swoich stron:)

Podobny do innych, żaden skrypt nie przypadł mi no powiedzmy do gustu, to zrobiłem tego tak pod siebie, katalog podobny do innych trochę inne rozwiązania w działaniu, nie zrobiłem jestem w trakcie, ale co chwile nowe funkcje mu dodaje, zapraszam do dodawania stron :)

Mnie nie interesują kwestie techniczne, skrypt, czy identyczne funkcje. Zadałem proste pytanie: Czym się różni twój katalog od innych tego typu, tzn. co u ciebie jest innowacyjnego, czego nie ma konkurencja?

Link ze słabej strony, to tak jakby tego linku nie było.

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

kliknij o tutaj, dzięki    

18 godzin temu, Harry napisał(a):

Czym twój katalog różni się od innych?

Między innymi tym, że w XXI wieku nie ma zaimplementowanego HTTPS 😬

• Like 3

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja bym jednak nie wymagał rejestracji do dodania wpisu w nowym katalogu, to na pewno zniechęca ewentualnych zainteresowanych.

Jeśli robisz skrypt katalogu, to zrób tak żeby można było łatwo zrobić "tematyczny" katalog + możliwość zamieszania precli "artykułów sponsorowanych".

• Like 2

"Falstarty" w temacie katalogów raczej nie są wskazane, budowa nowego katalogu od zera to raczej ciężka sprawa, szczególnie w dzisiejszych czasach, plus za odwagę, brak SSL "na start" nie zrobi dobrego wrażenia nie tylko na użytkownikach.

• Like 1

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Nie, żebym chciał zostawiać swoje dane, ale kto ewentualnie będzie później ich administratorem?  

Poszukaj na swoim hostingu, bo bardzo możliwe, że możesz zainstalować SSL i za niego nie dopłacać ;)

Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach | Zdjęcie na LinkedIn to Twoja wizytówka - warto zainwestować w profesjonalną sesję. Polecam Antoniloskot.pl

13 godzin temu, okazwłoka napisał(a):

Ja bym jednak nie wymagał rejestracji do dodania wpisu w nowym katalogu, to na pewno zniechęca ewentualnych zainteresowanych.

Jeśli robisz skrypt katalogu, to zrób tak żeby można było łatwo zrobić "tematyczny" katalog + możliwość zamieszania precli "artykułów sponsorowanych".

O artykułach już pomyślałem :) Po dodaniu strony użytkownik będzie mógł  dodawać powiązane artykuły  wyświetlane będą w formie tablicy wszystkie razem pod dodaną stroną, ale każdy z nich będzie na osobnej podstronie http://www.gokatalog.pl/moda-i-uroda/fryzjerstwo/barber-king-krakow/ mniej więcej tak, już prawie ukończone, artykuły też darmowe, i do woli :) edytor do artykułów nie zwykła tekstarea a jak narazie tiny pozwoli on wprowadzać linki, obrazy, formatować tekst itd, wyświetlanie artykułów, również z możliwością komentowania  pod wpisem w formie tablicy, zrobi ze strony wpisu unikalną podstronę, a w zamian użytkownicy będą mogli wstawiać linki w treści artykułów,

....a te ssl dawno już bym przeniósł domenę albo skorzystał z  https://www.cloudflare.com/pl-pl/ ale od dwóch dni nie mam dostępu do panelu na tym serwerze tu przy okazji chciałbym podziękować koledze za informację o tym sposobie, ja już z nerwów kombinowałem jak oszukać przeglądarki z tym ssl   

Na razie pracuje nad artykułami, później chciałbym bardziej rozbudować panel użytkownika, chciałbym aby skrypt był inny od reszty zachęcał użytkowników do powrotu do niego, będzie możliwość komunikacji między użytkownikami, wygląd na smartfony to będzie bardzo ważne wiem dzięki, ale na razie skupiam się na funkcjonowaniu i wyglądzie na pc, a jest sporo jeszcze do zrobienia

Jak ktoś zechciał by dodać wpis do katalogu to zapraszam, rejestracja jest już bezpieczna strona ma ssl :)

https://www.gokatalog.pl/firmy-wg-branz/seo/gokatalog/ to wpis pokazujący działanie katalogu,

w skrócie pod wpisem strony co zostało dodane

-komentarze do wpisu (komentarze posiadają awatary i stopki z linkiem pod wypowiedzią, możliwość edycji w panelu użytkownika)

-Pod wpisem strony można dodawać posty, posty może dodać każdy użytkownik (z założenia każdy może napisać swoją opinie o stronie, każdy taki post ma możliwość komentarzy)

posty pisane za pomocą tiny, użytkownicy mogą wyrażać swoje opinie na temat strony, a właściciele wpisu publikować posty na temat swojej strony

-a to tylko taka ciekawostka w nagłówku strony chwilowo są zwykłe obrazki awatarów, niebawem prawdziwe awatary użytkowników wraz ze stopkami :)  taki ciekawy dodatek do strony myśle.

Zapraszam raz jeszcze