Skocz do zawartości

Jaki tani hosting polecacie

mirosław84

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie mieli to samo napisane na stronie głównej i FB (dalej wisi) - Hostido.pl | Facebook i nie tylko ja miałem taki problem, pisałem też do nich..

Ja rozumiem, że gdyby to było pod meila którego gdzieś udostępniłem, ale to powstał nowy gmail w ten sam dzień do rejestracji do nich i do logowania poza tym zupełnie nic..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

8 minut temu, Herkules napisał(a):

ale to powstał nowy gmail w ten sam dzień do rejestracji do nich i do logowania poza tym zupełnie nic..

Coś tu kręcisz ! Taki e-mail w gmail  trafił by do spamu  😆

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co do Hostido to potwierdzam  - przychodziły takie maile, ale to absolutnie nie jest wina hostido - podobne ataki były na inne firmy, w tym chyba lh.pl. Po prostu ktoś sobie sprawdził jakie domeny są zaparkowane na dns'ach (lub IP) hostido i następnie wysłał maila na wszystkie skrzynki z popularnym początkiem typu mail@, poczta@, kontakt@, bok@ itd itp. Ofiarą tak skonstruowanego ataku może paść dosłownie każda firma.

Co do samego działania hostingu Hostido - mam u nich 4 konta, plus zajmuję się kilkoma od znajomych/klientów i nie mam żadnych problemów. 

• Like 1

Pozdrawiam :)

12 godzin temu, Mion napisał(a):

Coś tu kręcisz ! Taki e-mail w gmail  trafił by do spamu  😆

Nie będę z tobą dyskutował przedstawiłem fakty, nie skrytykowałem nikogo a ty już od kłamców wyzywasz

Trzymaj się faktów

@Pomyslowy

Ja nie twierdzę, że to ich wina tylko zdziwiła mnie ta sytuacja

15 minut temu, Herkules napisał(a):

Trzymaj się faktów

Piszesz, że to konto w gmail w  Google, więc Wyślij screen z aplikacji pocztowej gmail z jakiej został odebrany ten e-mail, bo ten screen co zamieściłeś nie przyypomina gmaila.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

14 minut temu, Mion napisał(a):

Piszesz, że to konto w gmail w  Google, więc Wyślij screen z aplikacji pocztowej gmail z jakiej został odebrany ten e-mail, bo ten screen co zamieściłeś nie przyypomina gmaila.

Piszesz, że taka sytuacja nie miała miejsca, potem że kłamie, na końcu piszesz, że to nie prawda..a teraz pokaż mi to i tamto (może i w spamie ta wiadomość była, jak od wielu osób które do mnie piszą) pomimo tego, że inni o tym wspominają jak i sama firma..no ja pier..

Człowieku idź mnie podważaj i moje zdanie w innych tematach gdzie macie swobodę i nie czepiaj się mnie wszędzie gdzie zadam pytanie czy o czymś wspomnę, znajdź sobie kogoś innego na celowniku bo to już nudne

Dzięki za odpowiewdź tym którzy trzymali się wątku

Miłego dnia 

• Confused 1

1 minutę temu, Herkules napisał(a):

Jakby totalny wyciek danych  [.... ] Człowieku idź mnie podważaj i moje zdanie w innych tematach

Oskarżasz ceniony hosting o wyciek danych klientów, więc Ustalam fakty - to proste!

Piszesz, że konto w gmail, ale screen nie jest z gmail. Może użyłeś konta, które wykorzystałeś na (n) innych rejestracjach i gdzieś tam wyciekało...

Co więcej - na Twoim screeie jest domena www.tlen.pl - jesteś jej właścicielem ?

@Herkules Kończąc temat Twojego ostatniego posta –

Jeśli sugerujesz, że firma doznała wycieku danych, musisz mieć na to dowody, a nie opierać się na własnych domysłach 😡

---
Zapewne nie tylko ja wielokrotnie odbierałem telefony z "mojego banku" ING, w których rozmówca z wschodniosłowiańskim akcentem informował, że coś dzieje się na koncie – oczywiście chodzi o phishing. Jednak nie zamierzam szerzyć po forach informacji, że ING doznało wycieku danych!

EOT

2 godziny temu, Mion napisał(a):

Kończąc temat

Fakt jest jeden - nie warto przeciągać już dyskusji bo za chwilę tendencyjnie zaczniecie oceniać ile kto widzi aniołów na główce szpilki.

Co do meritum. Tani hosting to cena 50 zeta za 2 GB miejsca + SSL przykładowo

https://www.fullnet.pl/tani-hosting.php

Taniej już nie ma - tz za podobną cenę możesz gdzie indziej mieć więcej miejsca ale brak SSL i limity domen i baz danych.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Dobra, dajcie mi tani hosting co mi za darmo przeniesie jedną stronę z home.pl (a ja się na tym zupełnie nie znam) bo mi po roku walneli cenę 750 zł (bo w hostido 8 za tyle przedłużyłem :D myślałem, że zera pomylili albo cyfrę z przodu..a to taka moja strona sentymentalna bo tam wordpresa testuje wraz z wtyczkami itd ;) i szkoda ją zlikwidować..

Już i tak się męczę by w XXI wieku przenosić domenę na jakiś drukowanych kartkach :D bo nieźle linkowana..chodzi o jedną domenę i SSL ;) 

Edytowane przez Herkules

Dziś to już chyba wszystkie "normalne" hostingi przenoszą strony za klienta, a na pewno w lh.pl jest taka opcja, czy on tani, nie wiem, wydaje mi się, że ceny są ok a za to sama usługa stoi na wysokim poziomie, korzystamy od wielu lat.

Edytowane przez logremonte

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

seohost? i w cenie zainstalujesz SSLa

Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach | Zdjęcie na LinkedIn to Twoja wizytówka - warto zainwestować w profesjonalną sesję. Polecam Antoniloskot.pl