Skocz do zawartości

napisy.org

CAN

Rekomendowane odpowiedzi

ale ja np nie dziwie sie dlaczego ludzie ściągają.

Przeciez odpalasz POLSAT a tam na filmie granym 150 razy, reklama co 15 min trwająca 30 min. [...]

No właśnie. Nie ma to jak włączyć pause i iść na siku. A tak to musisz czekać do reklamy ;)

• Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ale ja np nie dziwie sie dlaczego ludzie ściągają.

Ja w sumie też się nie dziwie... bo wczoraj sam się denerwowałem, gdy włączyłem TV a tam na 4 kanałach (a mam w sumie 6 ;) ) leciały reklamy. A zatem mogłem sobie przebierać wśród reklam ;)

Ale kwestia nie jest tego, żeby ludzie nagle przestali ściągać filmy, bo to niemożliwe.

Ważne jest to, by mieli choć świadomość tego, że robią źle -czyli, że łamią prawa autorskie.

Bo w dzisiejszych czasach widzę, że większość tego do siebie nie dopuszcza, że ściągając łamie jakiekolwiek prawo i tłumaczy, że przecież nikt na tym nie traci.

A zatem jak już ktoś ściąga, to niech robi to z premedytacją i świadomie łamania prawa :)

Tzn wiesz zeby ludzie pojeli ze robią coś zle musza widziec ze duzi tego nie robią.

A jak to mówią - ryba psuje się od głowy ;).

Ci co ściągają to pozostała część ryby.

A mało to było afer jak policja do odzyskiwania danych z dysków używała pirackiego oprogramowania.

Chwile było głośno i już cicho. Jeżeli user widzi że takie władze mogą to dlaczego on nie ;)?

Policjanci zabezpieczyli komputery wraz z nielegalnym oprogramowaniem i blisko 2 tys. płyt z pirackimi kopiami filmów.

Troche przegieli z tymi filmami...

Gdyby udostępnianie tłumaczeń było dużym wykroczeniem to by zamknęli wszystkich którzy to robią.

Zawsze jest jakaś druga strona...

No cóż napisy.org miały monopol na napisy...

a ja sie nie powstrzymam i pozwolę sobie podkreślić jedną rzecz.... bo mię aż skręca od tego jak media robią ludziom papkę z mózgu, wszystkie jak jeden mąż i to nie tylko w tej sprawie :)

https:// finanse.wp.pl/POD,14_,wid,8878805,p...mp;ticaid=13d40 :

"Puls Biznesu": Tydzień temu policja aresztowała dziewięć osób związanych z serwisem napisy.org. Czy wśród nich był ktoś z Grupy Hatak?

Sokar: Tak. Jedna osoba.

Ma pan z nią kontakt?

Mam.

Co się z nią dzieje?

Nic. Przyszli do niej do domku, zabezpieczyli sprzęt, później się stawiła na komendzie, przesłuchali ją i tyle. Z tego, co wiem, przyczepili się do niej tylko za film, który przetłumaczyła bardzo dawno temu — tytuł „Pojutrze”. W tydzień mieli jej dać znać, co i jak.

I już "cała Polska czyta dzieciom" że Policja aresztowała niewinnych ludzi. I nawet nie ma gwiazdki i przypisu że

Tymczasowe aresztowanie (potocznie "areszt") - jeden ze środków zapobiegawczych stosowanych wobec podejrzanego w toku postępowania karnego, polegający na osadzeniu go w stałym miejscu (areszcie śledczym), w izolacji od świata zewnętrznego.

to ja przepraszam, ta kobita siedzi w areszcie i "w tydzień mieli jej powiedzieć co i jak"? Czy raczej zabezpieczyli sprzęt (chamstwo swoją drogą, mnie też kiedyś "zabezpieczyli" raptem na dwa tygodnie a i tak ledwo wytrzymałem ;)) a kobita złożyła zeznania i wróciła do domu?

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

No to nie bedzie więzienia a wreszcie umorzenie ! KLIK

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Super, kto im odda teraz stracone pieniądze, nerwy i czas? A w międyzczasie kilka innych serwisów przejęło ich userów. Państwo prawa...

+ policja która traci czas na takie pierdoły a poważnych spraw nie umie wyjaśnić.

Z ta kasa to nie jest tak do konca. Sami powiedzieli, ze robili to z pasji, wiec nie moga raczej teraz wystepowac o to, zeby im oddac kase za utracone zyski z reklamy. Mogli by sie jeszcze przez to dodatkowo wkopac, bo jeszcze nie wiadomo jak sie sprawa skonczy. Jakby powiedzieli, ze uzyskiwali posrednio z tego korzysci to mozna by ich zakwalifikowac pod odpowiednie paragrafy, a tak zawsze moze zabraknac tej przeslanki korzysci.

Poza tym z tym zamknieciem serwisu to tez nie wiadomo, czy na wlasna reke tak nie postanowili. Przeciez napisy.info tez sie na poczatku zamknely, a pozniej po kilku dniach na nowo otworzyli strone, a przeciw nim tez byl chyba pozew wniesiony.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

No to ja już się zastanawiam, kiedy zaczną zamykać ludzi robiących spolszczenia do gier i programów, którzy nie czerpią z tego żadnych zysków a jedynie robią to, czego nie zrobili producenci? Chociaż w przypadku serwisu spolszczenia.pl to istnieje sprzedaż spolszczeń, czy właściciel tego serwisu powinien się spodziewać, że już wkrótce stanie przed obliczem sądu? I w końcu, czy tłumaczenie gier i programów jest tak samo niezgodne z prawem, jak tłumaczenie książek i filmów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności