Skocz do zawartości

napisy.org

CAN

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie sprawa jest jasna, ostrzezenia mieli co do samej akcji zatrzymania sie nie udzielam gdyz nie wiem jak było [ bo niby skad ] . Bardziej natomiast zastanawia mnie sprawa priorytetów policji/prokuratury - dlaczego 'zamykają' serwis z napisami zamiast fora/strony warezowe ...

Edyta:

https://napisy.info/forum/index.php?showtop...st=0#entry67715

88x31_en.png - semrush z trialem

• Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tak czytam, czytam i myślę że przede wszystkim trzeba poczekać aż się doniesienia maksymalnie zbliżą do rzeczywistości- zaraz rano wszyscy pisali o "aresztowaniu za napisy", potem się okazało że to zatrzymanie i zeznania, że poza ludźmi od napisów zatrzymano zwykłych piratów... na moje to potrzeba więcej danych żeby się dowiedzieć o co właściwie chodzi.

No a poza tym, abstrahując od tego czy słusznie, czy nie, czy pod publikę, czy pod producentów, czy "mój wydawca jest złodziejem" czy nie jest - w końcu, twórcy tego serwisu byli ostrzeżeni przez stronę zainteresowaną- jeśli je zlekceważyli w taki czy inny sposób, to raczej po prostu się doigrali... a nie są ofiarami "wielkiego sekretnego widowiska"

Napiszę jedno: kaczki zabierają sie nam za xxxx! Przykre to ale taka prawda... jeśli kabaret nie może naśmiewać się z władzy w Opolu to sorry... :/

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Szkoda... Lubiłem ten serwis... Niedługo będą ścigać tych co uploadują w RS, MU, a także video google itd... ;)

Może nie potrafią znaleźć tych co zabijają? kradną? straszą? molestują? - a może boją się ich szukać?

No nic... szkoda, że tak się stało... W końcu Polska...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Z serwisami typu napisy będzie tak jak z wszystkim innym w necie. Padł napster, powstały nowe serwisy udostępniające pliki p2p na innej zasadzie, google zmienił algorytmy,my dostosowaliśmy się do zmian. W necie nic nie ginie ;)

02-468x90.gif

oczywiście, że powstaną następne, sposobów jest milion. ot nawet dzisiaj ktoś udostępnił (mam wrażenie, że ukradł ale to sie pewnie wkrótce okaże) cały kod serwisy napisy.info, nic tylko stawiać milion kopii :P

Ja tam bym bardziej skupił sie na tych biednych ludziach: 6 rano, ulubiona godzina polskiej policji, 9 wjazdów na chatę, zabrane komputery, laptopy (prywatne, firmowe (;))), PDA, telefony (;))... aresztowanie, wyprowadzenie do aut, zawiezienie na komende...

jeżeli ktokolwiek was kiedyś obudzi o 6 rano to wiadomo czego można się spodziewać ;(

ja dla mnie to powinni ich wszystkich wsadzić dla przykładu

a jak coś się robi nielegalnego to należy się liczyć z gośćmi o 6 rano

szczęście że nie zabrali się za tłumaczenie stron ;)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Ja tam bym bardziej skupił sie na tych biednych ludziach: 6 rano, ulubiona godzina polskiej policji, 9 wjazdów na chatę, zabrane komputery, laptopy (prywatne, firmowe (:))), PDA, telefony (!!!)... aresztowanie, wyprowadzenie do aut, zawiezienie na komende...

jeżeli ktokolwiek was kiedyś obudzi o 6 rano to wiadomo czego można się spodziewać ;(

Też miałem nalot rok temu i 8 miesięcy bez kompa :) Za posiadania pirackiej Windy xp, millenium, 2x 98 i full office'a musialem tylko obierać kartofle w domu starców przez 8h :P

Ale nie zyczę tych nerwów nikomu!

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

dziwnym paradoksem tego forum jest i bylo ze wiele dyskusji jest dziwnyh... napisy org pamietam dyskusje sprzed ponad roku... bylem wtedy oponentem tego by zamykac takie serwisy dzisiaj juz nei jestem, chcesz obejrzec film kup go sobie, i nikt nie kaze Ci kupwac w Polsce kazdy film, kazdy serial jest do dostania przez internet na calym swiecie...

I to tylko przyklad...

czesc z was sie podnieca ze niewinni chlopcy maja isc do wiezienia, ilu z was spotkalo sie z sytuacja ze zostal wykorzystany wasz layout, wasze teksty grafiki czy zdjecia na innych serwrach?? przeciez to wasza praca wiec posrednio kasa, jezeli kos CI nabrudzi to jestes wkurzony jesli komus innemu a Ty masz z tego czerpac korzysci to jest niewinny??

Hmmm no coz udalo si epanu Gutkowi i tyle, tylko ze teraz powinno zostac zaostrzone prawo w Polsce

1. serwisy z tlumaczeniami piosenek z dnia na dzien powinny zostac zakniete i ukarac panow ktorzy takowe prowadzą, no to mamy sporo aresztowan :)

2. serwiy ktore udosteponiaja chodź jedno tlumaczenie filmu do wiezienia

3. strony ktore wykorzystuja kody twojej strony sprawa karna a nie cywilna

4. strony z Twopim layoutem

5 srony twoja grafika

6. zdjecia produkow lub Twoje Grafiki na allegro

punkty 4,5,6 to samo co 3

tylko czy to sie wydarzy i to jest jedyna rzecz ktora mnie wkurza w tej calej dyskusji, pan Gutek ma sile przebicia My niestety nie !!! i to jest przykre w naszym kraju :)

Wtrącę swoje trzy grosze.

Ja się wręcz ucieszyłem, gdy zobaczyłem informację o tym, że ktoś się zainteresował łamaniem praw autorskich. Może i zostało to zrobione w taki sposób, by zastraszyć wszystkich pozostałych - czyli przesłuchania, zatrzymania, rekwirowanie komputerów, etc. Ale to właśnie jest po to, by wystraszyć innych właścicieli tego typu stron.

Może choć część z nich się zastanowi, że jednak to co robi (czyli np. udostępnia teksty piosenek na stronie) jest łamaniem praw autorskich.

Ja do dzisiaj na jednej z moich stron miałem teksty piosenek - miałem w planie wykupić licencję, ale w celach niekomercyjnych w ZAIKsie kosztuje ona około 1000 zł miesięcznie. A zatem nie zdecydowałem się na jej kupno, i po dzisiejszej informacji o zamknięciu strony stwierdziłem, że nie opłaca mi się trzymać tej strony, bo nie uzbieram takich przychodów, by opłacić licencje. Więc dzisiaj ją wyłączyłem.

I może będzie więcej takich osób jak ja, które zamkną swoje strony - bo będą bały się poniesienia konsekwencji. Dlatego takie sprawy muszą być medialne, bo tylko wtedy odniosą efekt w szerszej skali, niż tylko zamknięcie pojedynczej strony.

Ja osobiście się cieszę, i mam nadzieję, że to dopiero początek walki z ludźmi, którzy za nic mają prawo autorskie.

Ja osobiście się cieszę, i mam nadzieję, że to dopiero początek walki z ludźmi, którzy za nic mają prawo autorskie.

Tak, tylko najlepiej jakby się wzięli za tych co handlują po targach kopiami gier, filmów i muzyki.

To, że zamknęli ten serwis to tylko przestroga, znając życie powstaną następne, które będę ulokowane np. w Chinach gdzie zamknięcie takiej strony będzie kosztowało sporo pracy naszych funkcjonariuszy.

Jedynym alternatywnym rozwiązaniem to obniżka cen na legalne oprogramowanie, muzykę i filmy.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Jedynym alternatywnym rozwiązaniem to obniżka cen na legalne oprogramowanie, muzykę i filmy.

... do czego nigdy nie dojdzie, bo to oznaczałoby import tanich filmów sprzedawanych w Polsce, na zachód, czyli globalną obniżkę cen zachodnich do poziomu wschodnich.

Pozdrawiam, J.

my tu śmiechy hihy a u mnie dzisiaj pod blokiem 6 policantów, i pierwsze co laptop do plecaka ...

a co do napisy.org to bede obserwowal sytuacje, bo jednak nie wiadomo czy sie smiac czy plakac... :/

To co wracamy do pomyslu wyspy pozycjonerów ?

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności