Skocz do zawartości

Katalogi

NetSiZ

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz info, że dodawanie do katalogów już od dawna nie ma sensu bo wujek G nie bierze ich pod uwagę, i wątki o tym sięgają 2018r. Tyle z teorii, w praktyce i tak się tam wiele firm linkuje. A co do wątku głównego, nie licz, że jeden link, nawet z najlepszego katalogu, da kopa. Nawet z multikodu i nastu katalogów nie masz gwarancji poszybowania strony. Zamieszczaj ciągle linki i do tego może jakaś piramida z podlinkowaniem innych wpisów.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe Łódź. Na rynku od 1995 roku.

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

1 godzinę temu, Maksiulek napisał(a):

Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz info, że dodawanie do katalogów już od dawna nie ma sensu bo wujek G nie bierze ich pod uwagę, i wątki o tym sięgają 2018r.

SEO is dead od 1997 roku (wkładam kij w mrowisko ->) tak samo katalogi nie mają sensu :D

1 godzinę temu, NetSiZ napisał(a):

To skąd brać linki?

Kupować, znajdywać, tworzyć własne. Chociaż wielu ogranicza się do kupna artykułu sponsorowanego, a przecież linkbuilding, to coś więcej niż tylko link na jakimś PBN :) 

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

kliknij o tutaj, dzięki    

2 godziny temu, NetSiZ napisał(a):

To skąd brać linki?

Pomijając co powiedział przedmówca, linki też możesz brać z miejsc gdzie linkuje się konkurencja. Nie każdy będziesz widział, zależnie jak sprawdzisz, ale zawsze masz punkt odniesienia na początku.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe Łódź. Na rynku od 1995 roku.

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

2 godziny temu, NetSiZ napisał(a):

skąd brać linki?

57 minut temu, Harry napisał(a):

wkładam kij w mrowisko ->

Z katalogów regionalnych, branżowych. Zapomnij o katalogach typu gwiazdor. Tz z takich katów liczą się jedynie takie które pozwalają na rozbudowę profilu i dodanie podstron np produktowych - przykład cylex. Jak nie ma możliwości dodania podstron to olewam takie katalogi. 

Reszta która jeszcze ma sens to katalogi regionalne i nie ważne czy pokrywają się z twoim miastem. Jedziesz równo po całej Polsce typu "Firma XYZ oferuje mieszkańcom Pcimia doskonałe ... Zapraszam do zakupów na moją stronę" Przykład naszemiasto.pl

Oczywiście w katalogach linkujesz wyłącznie na Brand (nazwę firmy) tz żadnych fraz kluczowych w tytule.

Edytowane przez Grey Ronin
  • Like 1

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Jak nie masz gdzie dodać to zapraszam na mój jest darmowy, przykładowy wpis abyś mógł zobaczyć jak to wygląda https://www.gokatalog.pl/firmy-wg-branz/seo/gokatalog/

zgadzam się wpisy w katalogach nie są już tak wartościowe jak kiedyś, ale to wina samych skryptów, i ich masowego stawiania, wszystkie w gruncie rzeczy identyczne...

Mój to połączenie katalogu z serwisem społecznościowym, stworzony tak aby każdy wpis strony różnił się od siebie, po to te bajery na stronie posty, komentarze, system ocen pod wpisem zapraszam

• Thanks 1

Darmowy katalog stron https://www.gokatalog.pl

3 godziny temu, mirosław84 napisał(a):

Jak nie masz gdzie dodać to zapraszam na mój jest darmowy, przykładowy wpis abyś mógł zobaczyć jak to wygląda https://www.gokatalog.pl/firmy-wg-branz/seo/gokatalog/

zgadzam się wpisy w katalogach nie są już tak wartościowe jak kiedyś, ale to wina samych skryptów, i ich masowego stawiania, wszystkie w gruncie rzeczy identyczne...

Mój to połączenie katalogu z serwisem społecznościowym, stworzony tak aby każdy wpis strony różnił się od siebie, po to te bajery na stronie posty, komentarze, system ocen pod wpisem zapraszam

Przy dodawaniu mam: 

Warning: Undefined variable $error in /home/gokatalo/web/gokatalog.pl/public_html/add_site.php on line 86

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away in /home/gokatalo/web/gokatalog.pl/public_html/add_site.php:145 Stack trace: #0 /home/gokatalo/web/gokatalog.pl/public_html/add_site.php(145): PDOStatement->execute() #1 {main} thrown in /home/gokatalo/web/gokatalog.pl/public_html/add_site.php on line 145

15 godzin temu, mirosław84 napisał(a):

Czasami się przywiesi musze zmienić serwer albo stronę do screenshot-ów

OT - Takie operacje wykonywać należy w ramach kolejek, a nie głównym żądaniu klient <> serwer...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

32 minuty temu, Mion napisał(a):

OT - Takie operacje wykonywać należy w ramach kolejek, a nie głównym żądaniu klient <> serwer...

Kolego nie wiem czy dobrze rozumie, walczę właśnie z tym pobieraniem obrazu strony, to myślisz że jak to zrobić na razie mam tak zapytanie do bazy mam podzielone

najpierw zapisuje dane w bazie, jak zapisze pobiera obraz, jak pobierze dopiero wysyła e-maila do użytkownika, można było by nie wiem zrobić listę zadań po dodaniu wpisu i uruchamiać je za pomocą nie wiem crona widziałem ze masz kilka katalogów jak to u ciebie działa?

Darmowy katalog stron https://www.gokatalog.pl

@mirosław84 To nie jest dział do omawiania spraw technicznych poszczególnych implementacji.  

W skrócie - jak sama nazwa mówi "kolejka" dane zadanie w tym wypadku pobrania miniatury screena strony trafia do wykonania do kolejki np "z crona". Klient dodający wpis do katalogu NIE czeka na to w czasie rzeczywistym, bo to nie  jest w tym wypadku potrzebne. Dodanie miniatury odbywa się w tle jak już pisałem z CRONA.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii