Skocz do zawartości

pytanie do sprzedających linki pozycjonujące

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce kupic trochę linków i chciałbym zapytać czy sprzedajecie linki ze stron z całego serwisu tasując linki na podstronach?

Pozycjonując kilka fraz wolałbym raczej kupować linki z różnymi anchorami na równej ilości podstron niż jeden taki sam link na całym serwisie. Zapytałem parę osób na allegro o taką mozliwość i wszyscy odmówili. Szkoda, napisanie skryptu może by im sie opłaciło.

no niestety, nie napiszę czegoś takiego, nie potrafię.

IMO to chyba sprzedający powinien dbać o jak najlepsze usługi.

ale jakość usługi to też odpowiedni koszt. Np. najtańszy miesięczny ryczzałt kosztuje u mnie 480 zł a przeciez pozycjonowanie to w dużej mierze wynajmowanie swojego zaplecza :D. Ale po znajomości mogę podlinkować np.: dwie dowolne frazy za za 200 zł - będziesz miał linki z kilkudziesięciu domen i ip, staty .. itd ale podejrzewam, że wolisz zakupy "po 5 zł". (chyba że się mylę).

P.S. to nie miała być reklama mojej oferty ;). Chodziło o przykład -> usługa lepszej jakości - wyższy koszt.

Przy duzych serwisach typu forum taki skrypt to problem z integracja, obciazeniem itd wiec ciezko napisac cos uniwersalnego a dla konkretnego klienta i strony nie oplaca sie nad tym siedziec chyba ze zaplaci ale wtedy link by go kosztowal dwa razy tyle i to przy zakupie na dluzszy okres czasu :-)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

ciezko napisac cos uniwersalnego a dla konkretnego klienta i strony nie oplaca sie nad tym siedziec

Z instalacją systemów wymiany linków sobie ludzie radzą, więc wydaje mi się, że nie było bym z nim problemów. Może napisanie takiego uniwersalnego systemu to dobry pomysł dla jakiegoś kodera. Chętnych aby coś takiego zakupić pewnie by był sporo.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

podejrzewam, że wolisz zakupy "po 5 zł". (chyba że się mylę).

Chcę kupić linki do wpisów w preclach. Na cenę jestem otwarty, ale nie bedę inwestował w linki z jednego serwisu za np. 30zł/miesięcznie tylko po to żeby linkować pojedynczy wpis w wordpressie. Muszę to rozłożyć na części. Inaczej nie warto :)

witam,

nie sprzedaje linków ale jeżeli ktoś sprzedaje to uważam takie rozwiązanie za godne uwagi.

Nie wiem jakie to miałoby generować obciążenie - skoro średnio ktoś sprzedaje 20 linków z domeny to nawet jakby zrobić możliwość przypisania 50 anchorów to obciążenie będzie zerowe.

Napisanie czegoś takiego też nie jest jakąś filozofią życiową.

Czy z tego powodu ceny linków miałyby się podnieść - nie

To poprostu atut witryny sprzedającej linki.

Jakaś innowacja czy dodatki nie muszą nieść za sobą wzrostu cen.

Takie rozwiązanie jest wręcz koniecznie bowiem obecnie marnuje się tylko faktyczną moc posiadanych stron.

Tego typu linkowanie wewn stosuje u siebie i jest o wiele bardziej wydajne niż umieszczenie linków o tym samym anchor na wszystkich podstronach.

Gdybym dzisiaj miał do wyboru zakup linka za 10 zł (przykład)

na domenie pr 4, site 30 tys - 1 anchor

i na domenie pr 4 site 10 tys - 10 anchor wybrałbym opcje drugą.

Więc teoretycznie cena linków z tego tytułu nie musi być wyższa, integracja to też żaden trud. Takie coś można napisać na plikach tekstowych co będzie szybkie, mało obciążające nawet przy dużym serwisie.

Gdybym dzisiaj miał do wyboru zakup linka za 10 zł (przykład) [...]

A nie zmniejszyłoby to w ostateczności mocy tych linków? Jeśli z domeny wychodzi np. 10 i 2000 (pomimo, że z różnych stron). Dla sprzedających linki chyba byłoby to genialne rozwiązanie, po prostu dają ogłoszenie - sprzedam X linków na losowych podstronach serwisu gwarantowane Y * PR2, Z * PR3, etc, etc.

I zamiast 10 linków mozna sprzedać np. 200 pakietów nawet dużo taniej ale czy google nie potraktowałoby tego jako spamiarki i przy następnym indeksowaniu wylot albo spadek PR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności