Skocz do zawartości

Odswiezanie page rank i stron z BL

pavka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy stronki typu https://www.linkvendor.com/seo-tools/domain-popularity.html sprawdzaja backlinks korzystajac z gogle czy maja jakis swoj wpis czy po prostu korzystaja z G? Jak to jest np z odswiezaniem backlinks, czy jak dodalem strone na www.jakistamsite.com , ktora mam dodana w "narzedzie google do administracji" i widze, ze np. google bot byl na niej 2 dni temu , strona jest dosc mala wiec zakladam, ze zindeksowal ja cala lacznie z tym linkiem, ktory tam umiescilem do mojego glownego serwisu, teraz w google panelu do strony glownej mojego serwisu widze, ze tez bot google byl powiedzmy wczoraj i teraz wchodzie w te narzedzie linkvendor... i nie ma tam tego backlinku a teoretycznie powinien G go widziec - czy jest opcja, ze to jakis "lag" czy mogl go zignorowac? Strony obie nie sa zadnymi fabrykami linkow, jest tam gora 5 linkow wychodzacych, pagerank glownego mojego serwisu to 4 a tamtej strony, na ktora dalem linka to 2 i jest podobna tematycznie.

Druga sprawa to jak sie ma sprawa z komentarzami na blogach, czy te linki sa w kazdym wypadku beznadziejne czy jak blog ma np pagerank wysoki i podobny tematycznie do strony mojej to waga linka jest rowniez duza?

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

link: w Google zwraca tylko część odnośników i wartości te aktualizowane są co jakiś czas, można w przybliżeniu powiedzieć, że przy update PR.

Linki w komentarzach na blogach czesto mają parametr nofollow. I nie przekazują mocy.

Hej, pavka:)

z komentarzami na blogach jest tak, że warto zainstalować wtyczke do firefoxa jakoś tak ona sie nazywa ...seo,

i wtedy właczasz ją kiedy chcesz, i widzisz linki no follow na czerwono. Czyli - nie warto pisac -good job:)

link: w Google zwraca tylko część odnośników i wartości te aktualizowane są co jakiś czas, można w przybliżeniu powiedzieć, że przy update PR.

Rozumiem , czyli jest nadzieja:)

A taki update PR stron robiony jest na jakas date jedna dla witryn wszystkich czy dla kazdej witryny jest jakas okreslona data, ze co iles sie to robi? Ew. jak w Waszej praktyce update PR wygladal?

@Pawka: juz ide szukac tej wtyczki :D

Dzieki

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

Prawie wszystko juz jasne :D troche z tym PR dluuugo i rozumiem, ze te linki, ktore dodaje teraz to beda w "backlinks" tez jakos tak za miesiac dwa trzy? ;)

Jeszcze z ta wtyczka do FF, mam cos takiego "View links" to o to chodzilo - i pokazuje mi wszystkie linki z odnosnikami i jesli jest odnosnik poprawny do mojej strony to jest ok tak? bo np niektore linki pokazuja jakies przejsciowe w php linki przekierowujace - to o to chodzilo czy szukac dalej czegos co mi pokaze przy linku "no follow"?

ew. ktore to z listy jeszcze jest przydatne - moze ktos uzywa ;)

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/searc...eo&status=4

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

searchstatus

Display the Google PageRank, Alexa rank and Compete ranking anywhere in your browser, along with fast keyword density analyser, keyword/nofollow highlighting, backward/related links, Alexa info and other SEO tools.

niepotrzebne można powyłączać ja sprawdzam tym właśnie nofollow i liczbę linków na stronie link report

searching.. bing.com

Hunting in Poland

Dzieki, Wtyczke mam ale chyba nie spotkalem jeszcze blogow gdzie jest to no-follow lub wtyczka nie dziala :)

Prosba o link z blogiem z no-follow ;)

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

te linki, ktore dodaje teraz to beda w "backlinks" tez jakos tak za miesiac dwa trzy? :)

linki sa uaktualnianie wtedy, kiedy spodoba sie to inzynierom Wielkiego G.

wedlug informacji, ktore posiadam, "do konca tygodnia" powinien nastapic update w google/webmasters, co pozwala przypuszczac, ze i linki w "normalnej" komendzie "link:" zostana uaktualnione.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Rozumiem tez, ze uaktualnienie backlinkow /zalozmy, ze do konca tygodnia/ wplywa na wysokosc wynikow na dane slowo kluczowe /jesli linki anchor sa na to slowo/ a pagerank jest to osobna sprawa , ktora rowniez ma wplyw na pozycje?

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

To ja jeszcze dołozę cegiełkę - może ktoś wie dlaczego jest róznica jak wpiszemyw googlu:

- link:www.xxxx

- link: www.xxxx

Różnica w ilości linków jest znaczna.

np.

link:www.onet.pl daje 18 tyś linków

link: www.onet.pl daje 76 tyś linków

???

Za pierwszym razem szukane są linki do www.xxx

Za drugim razem szukane są strony z wyrazami "link" oraz "www.xxx"

;-)

wpisz sobie to samo dla bardzo mało popularnych domen

www.LudzieSportu.pl - Twój własny serwis sportowy.

Strony domowe sportowców oraz osób związanych ze sportem.

Rozumiem tez, ze uaktualnienie backlinkow /zalozmy, ze do konca tygodnia/ wplywa na wysokosc wynikow na dane slowo kluczowe /jesli linki anchor sa na to slowo/ a pagerank jest to osobna sprawa , ktora rowniez ma wplyw na pozycje?

sam update linków nie wpływa na wynik w SERPie tylko wzrost ilości linków - a update linków służy tylko do zademonstrowania tego użytkownikom

searching.. bing.com

Hunting in Poland

Apropo Googlebota.. jak czesto odwiedza nasze strony?

Ja mam notke: Googlebot ostatnio uzyskał dostęp do Twojej strony głównej w dniu 2007-05-13. co wydaje mi sie dosc dlugim okresem..

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności