Skocz do zawartości

[szukam] linkowanie TYLKO pomiędzy swoimi stronami

zacha

Rekomendowane odpowiedzi

"Nieprawda. Władowałeś na serwer plik o nazwie php_art.php. Możesz w nim zdefiniować wygląd jaki chcesz."

Masz rację - teraz tam zajrzałem i faktycznie, mogę. Pamiętaj proszę o tym, że Ty jesteś programistą - ja nie (my, potencjalny user, czyli Twój przyszły klient). Byś może domyśliłem się prawidłowo, gdzie mam wstawić "rozdzielającą kreseczkę", ale to nie jest wcale jasne - powinieneś o tym powiedzieć, lub gdzieś wyraźnie napisać (readme z instrukcją załatwi sprawę).

Zgadza się - to też się na pewno pojawi

Z pewnością, wpisanie 100000 załatwi sprawę, ale jest to kolejny element, o jakim trzeba pamiętać. Wolałbym, by "z maszyny" było tam wstawione "0" bym nie musiał sobie tym zawracać głowy.

"0" to nie jest dobry pomysł, ktoś może nie chcieć aby link rotował w danym serwisie. Wtedy nie wypełnia odpowiedniego pola.

Jeszcze jedna rzecz mi się marzy w takim systemie - chciałbym, by raz wczytane linki z listy mogły być podpięte do większejilośći stron. Rozumiesz - ładuję listę 300 linków i podpinam je pod 50 stron na subdomenach (opcja przydatna np do linkowania wpisów w preclach).

Pewnie Cię zaskoczę :-) Da się. Wystarczy, że wprowadzisz ten sam kod na kilka witryn. System nie rozróżnia serwisu po domenie tylko po tym kodzie, który jest przekazywany jako argument funkcji php_art_linki(). Zrobiłem tak właśnie po to aby można było wiele witryn rzeczywistych podpiąć pod jedną witrynę w systemie.

Generalnie ogólnie stworzę jakieś FAQ, które to wszystko będzie opisywać ale nie da się od razu.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Świetnie, coraz bardziej mi się podoba.

Trochę rzecz jasna przesadzam z tą możliwością klikania wszystkiego w panelu, nie ma problemu z podstawową konfiguracją w plikach. Jeśli system pozwoli mi na:

- dodawanie linków z listy;

- sterowanie z jednego miejsca wyświetlaniem linków na wielu witrynach;

- możliwość decydowania o czasie wyświetlania linku w dniach

to będę zachwycony.

Co do FAQ - wiadomo, że wszystkiego na raz nie ogarniesz. Tym bardziej, że jako programista z pewnością ważne jest dla Ciebie co innego, niż dla usera zapoznającego się z systemem. Ale zapowiada się bardzo ciekawie.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Ja napisałem o tym, co ja bym chciał mieć w ogóle w takim systemie. Twój jest bardzo blisko, więc będę Ci kibicował.

:-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Ja też!:) I daj proszę znać jak będziesz miał już wersję na sprzedaż!

Na pewno do końca tygodnia uporam się z sugerowanymi poprawkami.

Jeśli ktoś chce to może mi dać na PW info ile by za coś takiego zapłacił. Nie ukrywam, że trochę chciałbym na sprzedaży takiego skryptu zarobić więc wszystko zależy od tego ile byłoby chętnych na kupno licencji.

A może poprostu wystaw aukcję na Allegro? Dobrze opisz produkt, to pewnie nie tylko z Forum ktoś kupi. Sylwin wystawił swój system LinkX za 50 zł i widzę, że chyba tylko ja kupiłem. Być może cena jest zbyt wygórowana.

Z oceną samego systemu LinkX wstrzymam się jeszcze parę dni, czekam na mały update skryptu przez autora.

pozdrowienia

Pojawiła się opcja "Bez limitu" przy określaniu liczby linków w serwisach.

Znalazłem też błąd. Jak ktoś wyedytuje linka to limit wystąpien linku zaczyna lecieć od zera. Poprawię w najbliższej przyszłości.

Błąd naprawiony.

Dziś pojawi się jeszcze jedna poważna poprawka. W tej chwili jest tak, że jeśli ktoś doda dwa linki, wyświetli podstronę i potem doda trzeci link to nowy link pojawi się na podstronie dopiero przy powtórnym losowaniu (po 10 dniach). Zrobię tak, żeby nowe linki pojawiały sie na już scachowanych podstronach jeśli podstrona taka nie wyświetla maksymalnej określonej liczby linków.

@Bielack Nie wiem jak to z tym sprzedawaniem będzie. W tej chwili w systemie są założone trzy konta więc zainteresowanie nie jest powalające.

Poza tym cena za mój skrypt będzie miała na pewno 3 cyfry (dwie ostatnie to zera, a pierwsza będzie niezerowa - póki co myślę nad przedziałem 2 - 4).

Rozumiem Cię, jeśli mówisz o cenie. Wiesz, że robisz dobrą rzecz i chciałbyś dobre pieniądze. Ale...

Jestem pewien, że nie tylko ja jestem zainteresowany wprowadzeniem systemu wymiany linków na własnych stronach. Myślę jednak, że gdy zaproponujesz sumę kilkuset złotych, to nie zarobisz nic - zobacz po aukcji Sylwina. Jego skrypt potrafi połowę tego co Twój i już kosztuje zbyt wiele. Gdybyś jednak dał dobrą cenę i poprowadził małą kampanię reklamową tutaj na forum - obszerny wątek ilustrujący zalety posiadania Twojego skryptu + mała strona reklamowa sytuacja może być inna.

pozdrowienia

Ja bym przede wszystkim chciał abyś w jednym miejscu zamieścił wszystkie cechy tego sktyptu + mały opis ze screenami. Nie zakładałem konta u Ciebie teraz, bo nie mam na to czasu. Ale jak poczytam dokładnie co oferujesz + zobaczę na screenach jak to wygląda to na pewno będę poważnie zainteresowany.

Rozumiem Cię, jeśli mówisz o cenie. Wiesz, że robisz dobrą rzecz i chciałbyś dobre pieniądze. Ale...

Powiem tak. W moim wyobrażeniu osobą, która potrzebuje takiego systemu jest ktoś kto ma kilka serwisów internetowych, w każdym kilka tysięcy podstron. Inaczej po co by mu było wyspecjalizowane narzędzie do zarządzania linkami? Osoba taka sprzedaje linki na tychże podstronach. Zakładam, że jeden link wyświetlany przez miesiąc kosztuje u takiej osoby 5zł. Weźmy przykładową cenę mojego skryptu 500 zł (czysto hipotetycznie).

Dzieląc 500zł / 5 wychodzi mi liczba 100. Czyli po sprzedaniu stu "linkomiesięcy" mój skrypt takiemu człowiekowi by się zwrócił. Zamieszczenie stu płatnych linków dla kogoś kto ma kilka dużych serwisów nie jest chyba problemem?

Czyli ma cały miesiąc pracować na Ciebie?

To był przykład. Po pierwsze nikt nie powiedział, że faktycznie będę sprzedawał to za 500zł (na pewno taniej). Po drugie te 100 linków też było przykładową daną. Jeśli ktoś publikuje 200 linków mieisęcznie to zwróci mu się w dwa tygodnie. Po trzecie inwestycja ma to do siebie, że zwraca się na jakiejś przestrzeni czasu. Jak ja kupuję program, który pozwoli mi zarabiać to najpierw te pieniądze muszę wyłożyć. Chyba logiczne. Szczerze mówiąc jeśli miałbym za 500zł kupić program, który pozwoli mi zarabiać 500zł na miesiąc to zrobiłbym to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności