Skocz do zawartości

[szukam] linkowanie TYLKO pomiędzy swoimi stronami

zacha

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem opcję pozwalającą blokować wyświetlanie linków na wybranych podstronach. Klikamy na nazwę wybranego serwisu i pod linkiem do każdej podstrony jest link "Blokuj". Oczywiście podstronę można w każdym momencie odblokować.

Zrobiłem to ponieważ pewnie jest kilka osób, które tak samo jak ja używają RewriteEngina i wszystko przekierowują do index.php. W takiej sytuacji dla plików favicon.ico i robots.txt generują się linki co jest bez sensu. Poza tym ktoś mógłby chcieć nie wyświetlać linków na wybranych podstronach.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Żaden ze mnie pozycjoner, o czym pisałem często z uśmiechem na swoim blogu (nazywanym przekornie blog pozycjonera). Mam około setki serwisów zaplecza - połowa z nich ma po 2-10K podstron.

Nigdy nie sprzedałem żadnego linka, i jakoś nie myślę tymczasem tego robić. Nigdy też nie sprzedawałem punktów w systemach. O tym jeszcze pomyślę.

Za system wymiany linków na własnym zapleczu zapłaciłem 50 zł na aukcji Sylwina, i uważam, że była to chybiona inwestycja. Skrypt Sylwina działa, ale ma jedną, dla mnie dyskwalifikującą go cechę: jedna instalacja obsługuje tylko jedną stronę. Nigdzie o tym wcześniej nie napisał i się po prostu nabrałem. Instalować skrypt na setce stron i zarządzać setką pseuo paneli administracyjnych? Dajcie spokój.

Twój system jest pozbawiony tej wady - to świetnie. Ale nie każdy, kto ma dziesięć stron sprzedaje linki na Allegro - choć słyszałem tutaj już opinie "trzeba być frajerem, by nie sprzedawać linków na Allegro".

Masz rację - inwestycja 500zł na warunkach takich, jak napisałeś to pewny zysk. Ja niestety go nie mam, więc będę musiał spasować. Chyba, że chcesz wystawić u mnie 200 linków na dwa tygodnie - serdecznie zapraszam.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Masz rację - inwestycja 500zł na warunkach takich, jak napisałeś to pewny zysk. Ja niestety go nie mam, więc będę musiał spasować. Chyba, że chcesz wystawić u mnie 200 linków na dwa tygodnie - serdecznie zapraszam.

Jak powiedziałem wcześniej wszystko zależy od zainteresowania. Mam pewną koncepcję ile sumarycznie chciałbym na tym skrypcie zarobić i cena za jedną sztukę zależy od tego ile ssztuk będę miał okazję sprzedać. Co do tych, którzy nie zarabiają na swoim zapleczu mam propozycję. Jedna instalacja skryptu zawsze będzie chodzić na moim serwerze (https://www.linki.php-art.pl). Nie bronię nikomu z niej korzystać. Jeśli obciążenie przekroczy jakieś sensoowne granice to zacznę wprowadzać opłaty za pobrane megabajty (pewna ich ilość miesięcznie na pewno będzie gratis). Wadą tego rozwiązania jest to, że mogę poznać wasze spamerskie domeny (czego się tag panicznie boicie...). Tylko nie wiemc o miałbym niby zrobić z tą wiedżą. Na allegro sprzedawać? Spamraporta do gugli wysłać?

Generalnie moja koncepcja jest taka... Ci co zarabiają na swoich stronach i chcą mieć luksus niezależności od mojego serwera muszą za to zapłacić. Ci co na swoich stronach nie zarabiają albo nie zależy im na niezależności mogą korzystać z ogólnodostępnej kopi. Po prostu uważam, że mam prawo racjonalnie zarabiać na kimś kto zarabia na mojej wiedzy i pracy.

Ależ oczywista rzecz, że powinieneś zarabiać na własnej pracy! Już pisałem - robisz dobrą robotę, powinieneś dostać dobre pieniądze.

Ja co prawda nie mam pojęcia jakie będziesz miał zainteresowanie, ale może warto pomyśleć nad promocją systemu? Gdy cena będzie atrakcyjna, to nawet tacy jak ja, hobbyści, ciekawscy i lubiący eksperymentować mogą się skusić. Wiesz, biznes na zasadzie - nie zarobię fortuny na pięciu kopiach, ale może stale coś wpadać do kieszeni po trochu.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

I tak twierdzę, że póki co i tak jeszcze jest za wcześnie na rozmowy o pieniądzach. Gdybym miał to sprzedawać to najpierw musiałbym stworzyć wersję skryptu, która ma jednego usera. Musiałbym też powywalać wiele modułów z mojego cmsa, na którym skrypt jest oparty bo w instalacji "prywatnej" są kompletnie niepotrzebne (jak np. niusy etc.).

IMHO lepiej sprzedawać 100 po 50 zł niż 5 po 200 (oczywiscie nie odrazu, ale w jakim czasie).

Twierdzisz, że znajdzie się 100 osób, które kupią taki soft?

Jeśli jest dobre (tylko czytam tu, nie sprawdzałem) dlaczego nie?

Jęsli jest taki dobre, że user A poleca userowi B - to IMHO tak - ale to potrzebuje czas i wsparcie na skryptu na bieżąco.

Tandeta najprościej sprzeda się na allegro - ale nie długoterminowo.

Edit: Moja walka z gramatyką języka Polskiego...

@cicik pracę trzeba cenić, popieram Twoją cenę!

dla zapewnienia większej satysfakcji odpal forum dla użytkowników gdzie zawsze będzie można napisać co kogo boli, udziel dobrego technicznego wsparcia, i co najważniejsze szybki i dokładny opis struktury/działania systemu tak bez lania wody.

Tru

jak pojawi się opis / po jego przeczytaniu jestem potencjalnym nabywcą :)

//na testy nie mam czasu

brak sygnatury

Jeszcze jedna sprawa, o której zapomniałem napisać.

Ceny które tutaj podawałem są oczywiście netto. Czyli jest to suma, którą dostaję do ręki.

Mam w planach dwie możliwości sprzedaży softu:

1. Dla firm. Umowa o dzieło z podatkiem 19% z 80% kwoty netto.

2. Dla osób fizycznych. "Pośrednictwo" firmy znajomego (nie mam jeszcze własnej). Tutaj konieczna będzie faktura VAT. Koszty dodatkowe to 22% VATu i 19% podatek liniowy. To rozwiązanie jest pod względem kwoty brutto mniej korzystne.

Rozpatruję jeszcze możliwość umowy kupna-sprzedaży pomiędzy dwiema osobami fizycznymi ale jeszcze nie wiem jak to wygląda podatkowo.

Masz widzę problem i to nie zły. Nie masz dokończanego produktu a już liczysz ile zarobisz.

Może zrób tak poco masz sie męczyć z dystrybucją i innymi rzeczami sprzedaj komuś z całymi prawami do systemu za jakieś 100 k i będziesz miał po sprawie, a i dolicz jeszcze 10 % na waciki.

Typowe podejście Polak liczenie zysków ile to ja nie zarobie na tym.

Typowe podejście Polak liczenie zysków ile to ja nie zarobie na tym.

Odpuść takie uwagi.

Zawsze ze swoimi klientami omawiam kwestię ceny żeby dojść do rozwiązania, które zadowoli obie strony. Napisałem jak ja to widzę. Liczę na opinie jak to widzą potencjalni klienci. Jeśli uważasz, że chcę za dużo to śmiało napisz - nie obrażę się. Natomiast jesteśmy ludźmi kulturalnymi więc poziom dyskusji też niech będzie kulturalny.

Dla zainteresowanych.

Właśnie dodałem możliwość dodawania klientów do konta użytkownika.

Każdy link może zostać przypisany do jednego klienta.

Za chwilę dopiszę moduł pozwalający na logowanie klientów i sprawdzanie na jakich podstronach są wyświetlane jego linki.

Witam.

Powiem tak 500 to już możesz rezygnować.

P.S.

Macie za Free.

1.Kod do wstawienia na każdą stronę.

2.Na jednym serwerze tworzycie plik - links.txt i tu moderujesz linki, kiedy chcesz i jak chcesz.

3.Wyswietla w pionie.

<?

$link = file('https://www.adres-strony.pl/links.txt');

for ($i=0;$i<count($link);$i++)

{

echo $link[$i] . '<br>';

}

?>

Pozdrawiam. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności